Διονύσης Αραβαντινός: Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο - Το μετέωρο βήμα του πελαργού!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013 08:34

Διονύσης Αραβαντινός: Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο - Το μετέωρο βήμα του πελαργού!

Πέρασε αρκετό διάστημα από την πολυαναμενόμενη κατάθεση (18-6) της νομοθετικής τροπολογίας, που θα εξαιρούσε το Μαντζαβινάτειο από τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και θα υποστήριζε την αυτόνομη λειτουργία του. Είναι δε αξιοπερίεργο το ότι η συγκεκριμένη τροπολογία παιδευόταν κάπου μισό χρόνο μέχρι να φθάσει στο κατώφλι της Βουλής, χωρίς όμως να κατορθώσει ποτέ -παρά τις μεγάλες προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί- να το διαβεί.

Έτσι η κατάθεση της τροπολογίας έμεινε απλά στο στάδιο της " απόπειρας " και όλοι όσοι επένδυσαν σε απατηλές υποσχέσεις για αίσια έκβαση του ζητήματος έμειναν με τη χαρά.

Αυτό όμως που εξοργίζει - πέρα από τις εμμονικές και υπερφίαλες συμπεριφορές του Υπουργού Υγείας (Λυκουρέντζου), που ήδη έχει πάρει την άγουσα στα αποδυτήρια - είναι η από πλευράς Διοίκησης του Νοσοκομείου απουσία ακόμα και της στοιχειώδους ενημέρωσης για όσα έλαβαν χώρα στη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με την " παρά λίγο να υποβληθεί " τροπολογία.

Δεν πιστεύω να θεωρούν ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για το Μαντζαβινάτειο ήταν καλοί για το τρέξιμο αλλά ''σιγά τώρα που θα μπαίνουμε στον κόπο να τους ενημερώνουμε για κάθε τι που προκύπτει..."
Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε αχαρακτήριστη υπεροψία που δεν συνάδει με την σύμπνοια και το ομόθυμο πνεύμα που απαιτεί η κοινή προσπάθεια για διατήρηση της αυτονομίας του Μαντζαβινάτειου.

Μεγάλη είναι όμως η ευθύνη της διορισμένης Διοίκησης και όταν, ενώ διαπιστώνει σε δημοσιεύματα που αφορούν το Μαντζαβινάτειο να μπαίνει φαρδιά - πλατιά η ταμπέλα ''ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ ΤΡΟΙΚΑΣ'', στέκεται απαθής χωρίς την παραμικρή αντίδραση.Η συγκεκριμένη εικόνα παραπέμπει σε ένα κλειστό και ανύπαρκτο νοσοκομείο,άρα παραπληροφορεί παραποιώντας την πραγματικότητα και υποβαθμίζοντας την λειτουργία του. Καλό θα ήταν, λοιπόν,η κατά τα άλλα λαλίστατη Διοίκηση (βλέπε ανακοινώσεις - φωτογραφίες σε επισκέψεις Κουικ , Λιάρου , Γιαννακοπούλου ) να δώσει στον κόσμο να καταλάβει ότι το Μαντζαβινάτειο συνεχίζει να λειτουργεί, συνεχίζει να παρέχει αξιόπιστη ιατρική φροντίδα.
Πόσοι π.χ γνωρίζουν ότι στο Μαντζαβινάτειο προσέρχονται από την άλλη άκρη της Κεφαλλονιάς ( Πόρος ) για μικροβιολογικές ( και όχι μόνο ) εξετάσεις ;

Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι (καθένας για τους λόγους του ) που αδημονούν να το δουν κλειστό.
Όμως,άν και τον τελευταίο καιρό το Μαντζαβινάτειο προχωράει με το μετέωρο βήμα του πελαργού,στο τέλος ευελπιστώ ότι θα παραμείνει όρθιο. Θα το πετύχει χάρη στο προσωπικό του που μοχθεί καθημερινά με αξιοπρέπεια, ήθος και ευθύνη. Ας σταματήσουν λοιπόν, απ'όπου και αν εκπορεύονται, οι υποβολιμαίοι και ύποπτοι ψίθυροι, είτε στους δρόμους είτε στους διαδρόμους, που το θέλουν να κλείνει.

Το Μαντζαβινάτειο πρέπει να σταθεί στα πόδια του, χωρίς την κηδεμονία πατερούληδων!

Πέρα και έξω από το ποια θα είναι κάθε φορά η διορισμένη Διοίκηση του,που έτσι και αλλιώς θα έχει πάντα ημερομηνία λήξης σαν το γιαούρτι.
Πέρα και έξω από κομματικούς απεσταλμένους που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και έρχονται για να κάνουν δημόσιες σχέσεις με τους ντόπιους (και βέβαια οι ντόπιοι μαζί τους).
Πέρα και έξω από αναλώσιμους Υπουργούς, που σαν καουμπόυδες σε ταινία γουέστερν με τον Τζόν Γουέιν δηλώνουν με τσαμπουκά (Αδωνις) ότι " θα κλείσουν νοσοκομεία αν χρειαστεί".

Άραγε ποιά είναι η άποψη του Διοικητή και του Αναπληρωτή του για όλα αυτά και πως, αλήθεια, βλέπουν τη φυγή κάπου 10000 γιατρών στο εξωτερικό, πράγμα που σημαίνει ότι στερείται το Νοσοκομείο από πολύτιμους ειδικευόμενους γιατρούς
και άρα θα αδυνατεί να ανταποκριθεί στις εφημερίες του Αυγούστου; Μη μας πουν ομως αυτά που μας είπαν για τον αξονικό τομογράφο και για την Ιθάκη, που έμεινε με ένα γιατρό.

Σχετικά τώρα με την αξιοπιστία του νυν Υπουργού Υγείας ( αυτού που θα κληθεί να δώσει λύση στο ζήτημα του Μαντζαβινάτειου): Ενώ είχε συμφωνηθεί συνάντηση με Δήμαρχο και Αναπληρωτή Διοικητή, αυτός βρισκόταν σε ταξίδι στη
Λιθουανία! Τα σχόλια δικά σας.

Αραβαντινός Διονύσης
Δημοτικός Σύμβουλος