Εκπαίδευση μελισσοκόμων στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 18:13

Εκπαίδευση μελισσοκόμων στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ανακοινώνεται ότι με την Υπουργική Απόφαση Αρ. Πρωτ: 1782/84286-05/07/2013 εγκρίνεται η υλοποίηση της δράσης 1.3 «Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων», στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας έτους 2013. Συγκεκριμένα ενισχύεται η υλοποίηση εξήντα οκτώ (68) ταχύρυθμων προγραμμάτων εκπαίδευσης μελισσοκόμων, διάρκειας τριών (3) ημερών το καθένα. Τα προγράμματα αυτά πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας (Δευτέρα έως και Παρασκευή) ενώ αρμόδιος για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση των προγραμμάτων εκπαίδευσης που προβλέπονται στο πλαίσιο της παρούσας είναι ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ (Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης).

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα οι μελισσοκομικοί φορείς που έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας της διοργάνωσης εκπαιδευτικού προγράμματος στις εγκαταστάσεις τους, εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ (Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) για την πραγματοποίηση εκπαίδευσης στον χώρο τους. Στην περίπτωση αυτή, οι μελισσοκομικοί φορείς οφείλουν να ενημερώσουν τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ πλήρως για τις υποδομές που αυτοί διαθέτουν (μέγεθος αίθουσας, ύπαρξη εξοπλισμού κι εποπτικών μέσων, κλπ).

Τα προγράμματα εκπαίδευσης στην ΠΕ Κεφαλονιάς θα πραγματοποιηθούν έως 31/8/2013 και οι θεματικές ενότητες είναι:
- Μεταχείριση μελισσών κατά την διάρκεια του έτους
- Τροφοδοσία
- Βιολογική μελισσοκομία (όροι και προϋποθέσεις)
- Τυποποίηση – εμπορία Marketing

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε είτε να επικοινωνήσετε με την Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης της ΠΕ Κεφαλληνίας στο τηλέφωνο 2671360647 κο Α. Κοσμάτο, κο Δ. Στοΐδη είτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων http://www.minagric.gr/.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ