Συνεχίζεται η… ντροπή! Παραμένει το «λουκέτο» στην Καμπάνα

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015 13:24

Συνεχίζεται η… ντροπή! Παραμένει το «λουκέτο» στην Καμπάνα

Παραμένει κλειστό το «Καφενείο της Καμπάνας» και μαζί και η... ντροπή. Παρά τη συζήτηση που ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο, μετά από την πίεση από τους γονείς των παιδιών και τους ανθρώπους από την πρωτοβουλία για την στήριξη της Καμπάνας, οι οποίοι έδωσαν το παρών στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, δεν πάρθηκε κάποια απόφαση και έτσι το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει συνεχίζει να υφίσταται . Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Αρχικά πάντως φάνηκε κάποιο «φως στο τούνελ» με την τοποθέτηση του προέδρου του Συλλόγου Γονέων των ΑΜΕΑ, Αριστοτέλη Μακή, για να λειτουργήσει το καφενείο της Καμπάνας από τον σύλλογό του και η οποία βρήκε υποστήριξη από τον συνδυασμό του Θεόφιλου Μιχαλάτου.

«Δήμαρχε αυτό το πρόβλημα δεν είναι όπως τα άλλα. Πρέπει να βρεθεί μία λύση και πρέπει να έχουν απασχόληση, όλα αυτά τα παιδιά. Μας δίνεται μία λύση από τον σύλλογο και είναι ευκαιρία να δώσουμε τη δυνατότητα στον σύλλογο να παρέχει εργασία στα παιδιά. Αν γίνει αυτό μπορεί αύριο το πρωί η Καμπάνα να είναι ανοικτή.
Είναι μία ευκαιρία σήμερα να κάνουμε δεκτό το αίτημα του συλλόγου και το καφενείο επαναλειτουργήσει. Είμαι δίπλα τους σε οτιδήποτε χρειαστούν και σαν παράταξη και σαν άτομο » τόνισε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής του Συνδυασμού Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά Θεόφιλος Μιχαλάτος.
Και ενώ στην αρχή υπήρχε αισιοδοξία για εξεύρεση λύσης, δυστυχώς το σκηνικό άλλαξε και πάλι.

Μάλιστα ακούστηκαν και κάποιες τοποθετήσεις που... ξένισαν αρκετά όπως αυτή του προέδρου του συμβουλίου Νίκου Ανουσάκη, ο οποίος ακούστηκε αρκετά «εκβιαστικός» στην άποψή του για το ποίος και πως πρέπει να λειτουργήσει τελικά το Καφενείο. Χαρακτηριστικά είπε: «Έχουμε δύο δρόμους μπροστά μας . Ή η κυρία Γαρμπή και ο κύριος Λουβερδής που δημιούργησαν το πρόβλημα θα έρθουν να συνεργαστούν και θα συμβάλουν να λυθεί το αδιέξοδο ή αν δεν γίνει αυτό και μετά λύπης μας θα πάμε σε plan Β. Ή θα έρθουν να συμβάλουν και αυτοί να βρεθεί λύση, ή διαφορετικά μετά μεγάλης λύπης μας θα το πάρει ο σύλλογος Ελπίδα και ο ΟΚΑΠ και η Καμπάνα θα λειτουργήσει διαφορετικά» ακούστηκε να λέει στην τοποθέτησή του, την οποία μπορείτε να την ακούσετε αναλυτικά παρακάτω.

«Βοηθήστε μας να μειώσουμε τα φάρμακά μας»

Και μάλλον δεν εισακούστηκε η κραυγή απόγνωσης της κας Κατερίνας Κόμη, η οποία έκανε παράκληση για να ξανανοίξει το Καφενείο. «Πρέπει να βρεθεί λύση με την Καμπάνα. Η Καμπάνα μας βοηθούσε να κόψουμε τα φάρμακά μας. Πλέον που έχουμε σταματήσει να δουλεύουμε παίρνουμε περισσότερα φάρμακα. Σας παρακαλώ βρείτε μία λύση για να μας βοηθήσετε να κόψουμε τα φάρμακά μας» είπε στην μεστή τοποθέτησή της, αλλά τελικά η παράκλησή της δεν εισακούστηκε.
Επί της ουσίας, λοιπόν, και μετά από συζήτηση τριών ωρών καμία από τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι και μπορείτε να τις ακούσετε παρακάτω δεν πέρασε και έτσι το καφενείο παραμένει ερμητικά κλειστό!

Τοποθέτηση και πρόταση Αριστοτέλη Μακή Προέδρου Συλλόγου Γονέων ΑΜΕΑ


Τοποθέτηση Κατερίνας Κόμη

Τοποθέτηση δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση


Τοποθέτηση Θεόφιλου Μιχαλάτου

Τοποθέτηση Μάρκου Κοτσιλίνη

Τοποθέτηση Νίκου Γκισγκίνη

Τοποθέτηση Νίκου Ανουσάκη


Δευτερολογία Θεόφιλου Μιχαλάτου

Προτάσεις και ψηφοφορία




00 inkefalonia general ad 300X250