Οριακά πέρασε το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων – Φωνάζει η αντιπολίτευση για την ψηφοφορία (ηχητικά)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 14:29

Οριακά πέρασε το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων – Φωνάζει η αντιπολίτευση για την ψηφοφορία (ηχητικά)

Οριακά πέρασε το θέμα της οριοθέτησης των χώρων των τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Αργοστολίου, μετά από άλλη μία επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Στο... τραπέζι κατατέθηκαν δύο προτάσεις η μία από τον εισηγητή για τους χώρους πάνω στην πλατεία και μία τροποποιημένη την οποία πρότεινε ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης για τοποθέτηση και στους επιπλέον χώρους κάτω από τα πεζοδρόμια. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Τελικά με οριακή πλειοψηφία (22 ψήφων) πέρασε η πρώτη πρόταση, ενώ η δεύτερη πρόταση δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων και έτσι δεν πέρασε.

Να σημειωθεί πως τα θέματα καταψήφισε ο αντιπολίτευση ενώ ο συνδυασμός του Θεόφιλου Μιχαλάτου ψήφισε «παρών» τονίζοντας πως είναι υπέρ του να συζητηθεί το θέμα, ωστόσο ψηφίζει «παρών» εξαιτίας του γεγονότος πως το θέμα ήρθε στο συμβούλιο χωρίς να υπάρξει προηγούμενη ενημέρωση.

Φυσικά για άλλη μία φορά δεν έλειψαν οι εντάσεις, ενώ μετά το τέλος της ψηφοφορίας η αντιπολίτευση έκανε λόγο για αντικανονική συμμετοχή δυο μελών του Δημοτικού Συμβουλίου από την δημοτική αρχή στην ψηφοφορία, καθώς όπως τόνισε ο Βασίλης Ρουχωτάς έχουν «έννομο συμφέρον» για το θέμα και δεν θα έπρεπε να ψηφίσουν.

Ακούστε παρακάτω τις τοποθετήσεις

Εισήγηση δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση και τροποποίηση πρότασης

Τοποθέτηση Θεόφιλου Μιχαλάτου

Τοποθέτηση Γιάννη Κουρούκλη

Τοποθέτηση Μάρκου Κοτσιλίνη

Τοποθέτηση Διονύση Αραβαντινού

Οι τελικές προτάσεις, η ψηφοφορίες και η ένσταση