HELPE ENERGEIES GIF BANNER 728x90

 

Μάρκος Κοτσιλίνης: «Οργή Λαού στην Πύλαρο»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 14:04

Μάρκος Κοτσιλίνης: «Οργή Λαού στην Πύλαρο»

Όταν, πριν από χρόνια οργανώναμε το λιμάνι της Αγίας Ευφημίας, τον Μύρτο και άλλα πολλά, είχαμε ένα όραμα για το πού πάει η Πύλαρος. Το όραμα αυτό περνούσε μέσα από την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, με δικαιοσύνη, δίνοντας ίσες ευκαιρίες συμμετοχής της σε όλους. Στα χρόνια, που είχαμε την τιμή να υπηρετήσουμε τον Δήμο Πυλαρέων, λειτούργησε τόσο το αγκυροβόλιο όσο και η παραλία του Μύρτου, (την οποία βρήκαμε σε χέρια ιδιωτών), υπό την ευθύνη του Δήμου, αποφέροντας έσοδα, θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη στους Πυλαρινούς.

Ένα χρόνο πριν, προειδοποιήσαμε τη σημερινή Δημοτική Αρχή, με επιστολή μας, για το πώς θα διατηρήσει τα κεκτημένα του τέως Δήμου Πυλαρέων στον Μύρτο, λοιδορηθήκαμε δε όταν επισημάναμε την τακτική απαξίωσης του λιμανιού, με την κακοδιαχείριση που γινόταν και τα μειωμένα έσοδα που είχε.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 03-04-2012 είδαμε εισήγηση για ανάθεση σε ιδιώτη της εκμετάλλευσης του λιμανιού, χωρίς καμία προειδοποίηση ή συζήτηση με την τοπική κοινωνία .

Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης τακτικής ήταν να ξεσηκωθεί σύσσωμη η περιοχή και να απαιτήσει απόσυρση του θέματος, διαφορετικά οι αντιδράσεις θα ήταν τεράστιες. Οι πρόεδροι των τριών τοπικών συμβουλίων της Πυλάρου -(που ανήκουν στην παράταξη της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ) –οργάνωσαν κοινή συνεδρίαση-λαϊκή συνέλευση με συμμετοχή όλων των τοπικών συλλόγων και φορέων και έστειλαν μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα κεκτημένα της περιοχής και δεν θα επιτρέψουν να μεταμορφωθεί η Πύλαρος από αρχόντισσα σε ζητιάνα.

Πράγματι, η Δημοτική Αρχή, αναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση και απέσυρε το θέμα χωρίς καμιά αιτιολόγηση.

Έχουμε μάθει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Στην περίπτωσή μας είναι γνωστό ότι, όποιος ιδιώτης αναλάβει το λιμάνι της Αγίας Ευφημίας ή τον Μύρτο, ουσιαστικά ελέγχει την οικονομική ζωή του τόπου, αβαντάροντας, με το αζημίωτο, συγκεκριμένα μαγαζιά ή επαγγελματίες της περιοχής.

Η παρούσα Δημοτική αρχή, ίσως θέλει να εφαρμόσει και στην Πύλαρο γνωστές επιχειρηματικές τακτικές. Ο εναγκαλισμός της με επιχειρηματίες , η εμπλοκή της σε εκλογικές διαδικασίες επαγγελματικών φορέων και οι συνεχείς αναφορές ότι είναι καλοί επιχειρηματίες, δείχνουν την εικόνα ανάπτυξης που επαγγέλλονται για την Κεφαλλονιά.

Για την αλήθεια των λεγομένων μας δημοσιεύουμε σήμερα την από 20-05-2011 επιστολή μας και τις προτάσεις που αφορούν την παραλία του Μύρτου, όπου βέβαια μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Από το γραφείο τύπου

 

Η επιστολή της 20-5-2011

Θέμα : Παραλία Μύρτου

Αξιότιμε κε Δήμαρχε

Θεωρώ επιβεβλημένο να σας ενημερώσω για τα εξής:

1. ΖΟΕ ΜΥΡΤΟΥ

Ήδη, όπως γνωρίζετε,αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής του τέως Δήμου Παρεών στο ΣΤΕ για τροποποίηση του ΠΔ 441/16-9-2009 (ΖΟΕ Μύρτου).

Πιστεύω, όπως σας έχω ενημερώσει και προφορικώς, ότι απαιτείται άμεσα η πρόταση-τροποποίηση του εν λόγω διατάγματος όσον αφορά τη διάταξη που απαγορεύει την πρόσβαση οχημάτων στην παραλία.

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΚΕΔ.

Η σύμβαση αυτή προβλέπει, εκτός των άλλων, την κατασκευή ξύλινου κτηρίου- αναψυκτηρίου επιφανείας 60.00 μ2 στο οικόπεδο ιδιοκτησίας ΚΕΔ και μάλιστα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Μέχρις ότου εκδοθεί το εν λόγω διάταγμα δεν επιτρεπόταν η κατασκευή διότι υπήρχαν συνεχώς αναστολές εκδόσεως οικοδ. αδειών στη περιοχή.

Ήδη από το φθινόπωρο του 2010 έχει κατατεθεί στην Πολεοδομία Φάκελος του κτηρίου για έγκριση ΕΠΑΕ.

Η μη τήρηση των πάρα πάνω δεσμεύσεων μπορεί να οδήγηση σε διάλυση της σύμβασης με την ΚΕΔ και έτσι η πιθανή «αξιοποίηση» του ακινήτου θα είναι πιο εύκολη, γεγονός βέβαια που απευχόμαστε όλοι.

3. ΜΕΛΕΤΗ ΜΥΡΤΟΥ (MASTER PLAN )

Έχει εκπονηθεί προ πολλού από τον τέως Δήμο Πυλαρέων συνολική μελέτη αξιοποίησης και αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής του Μύρτου.

Υπάρχει οριστική μελέτη για μονοπάτια,σημεία θέας και εγκαταστάσεις στην παραλία. Η μελέτη αυτή μπορεί να ολοκληρωθεί και να χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Επί πλέον το όλο έργο έχει ενταχθεί στην ΣΑΕΠ 022-Εθνικοί πόροι-Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με αρχικό ΠΟΣΌΝ 3.000.000 ΕΥΡΩ.

4. ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΤΑ ΔΙΒΑΡΑΤΑ

Από τον πάρα πάνω κωδικό του έργου του Μύρτου έχει εγκριθεί ποσόν 350.000 Ευρώ για απαλλοτρίωση οικοπέδου στα Διβαράτα, εκτάσεως 16 στρεμ. και προβλεπόμενη χρήση στάθμευσης οχημάτων.

Οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και πρέπει να κατατεθούν τα χρήματα εντός του 2011 διαφορετικά ακυρώνεται η απαλλοτρίωση.

Με εκτίμηση

Κοτσιλίνης Μάρκος