Όλα… μπάχαλο! Αποχώρησε η δημοτική αρχή από τη συζήτηση για τα τραπεζοκαθίσματα - Για προσχηματική ενέργεια μιλάει η αντιπολίτευση

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 16:31

Όλα… μπάχαλο! Αποχώρησε η δημοτική αρχή από τη συζήτηση για τα τραπεζοκαθίσματα  - Για προσχηματική ενέργεια μιλάει η αντιπολίτευση

Όλα... μπάχαλο για άλλη μια φορά στο δημοτικό συμβούλιο της Κεφαλονιάς με την δημοτική αρχή να αποχωρεί από την συζήτηση στο θέμα για την οριοθέτηση κοινοχρήστων χώρων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στη πλατεία Βαλλιάνου, με αποτέλεσμα το φλέγον θέμα να μείνει μετέωρο. Προσχηματική η αποχώρηση της δημοτικής αρχής λέει η αντιπολίτευση Αυτή η στάση της δημοτικής αρχής έδωσε λαβές για σχόλια από την αντιπολίτευση και ακούστηκαν οι φράσεις «άτακτη υποχώρηση» και «προσχεδιασμένη και προσχηματική αποχώρηση καθώς έβλεπαν πως δεν θα περνούσε η εισήγηση». Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Οι τόνοι όπως θα έχετε την δυνατότητα να ακούσετε και να δείτε παρακάτω ανέβηκαν πάρα πολύ. Στην αίθουσα άλλωστε του συμβουλίου βρέθηκαν και αρκετοί επιχειρηματίες των καταστημάτων της πλατείας, οι οποίοι προσδοκούσαν να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Όμως από την αρχική εισήγηση του και αντιδημάρχου και προέδρου της οικονομικής επιτροπής Σάββα Σαββαόγλου, φάνηκε πως το θέμα δεν θα είχε αίσιο τέλος. Άλλωστε, ακόμα και σύμβουλοι της πλειοψηφίας, διαφώνησαν ανοικτά με την εισήγηση ,όπως ο Βασίλης Καμπίτσης, ο οπίος τόνισε χαρακτηριστικά πως «έχει γίνει λάθος στην εισήγηση. Δεν μπορούμε να τα έχουμε καλά με όλους. Πρέπει να σκεφτούμε και τα άλλα μαγαζιά και να μην προσπαθούμε να βάλουμε 2000 κόσμο μόνο στην πλατεία» .

Βλέποντας πως το θέμα έχει αρχίσει να ... στραβώνει, ο εισηγητής Σάββας Σαββαόγλου πρότεινε να αποσυρθεί και να ξαναέρθει σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, καθώς θεώρησε πως δεν έχει γίνει κατανοητή η πρότασή του. Αυτό το ενδεχόμενο βέβαια βρήκε σθεναρή αντίσταση τόσο από τον κ. Μάκη Αποστολάτο που εκείνη την ώρα εκτελούσε χρέη προέδρου του  συμβουλίου , ο οποίος απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο, όσο και από τον Μάρκο Κοτσιλίνη ο οποίος έκανε λόγο για «άτακτη υποχώρηση» από την δημοτική αρχή.

Τελικά η διάλυση του συμβουλίου έγινε μερικά λεπτά αργότερα, όταν ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κουρούκλης και ο επικεφαλής Νίκος Γκισγκίνης έκαναν λόγο για εμπορευματοποίηση της πλατείας και πως αυτή η κίνηση που πάει να γίνει εξυπηρετεί συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

https://www.youtube.com/watch?v=X37oOVQ_nrE

Από αυτή την κουβέντα πιάστηκε ο Νίκος Ανουσάκης, ο οποίος αφού πήρε τον λόγο στην Λαϊκή Συσπείρωση, πρωτοστάτησε στην αποχώρηση της δημοτικής παράταξης από το συμβούλιο, κάτι που έγινε πράξη μερικές στιγμές αργότερα και ενώ το θερμόμετρο είχε χτυπήσει... κόκκινο.

Ο κ. Κοτσιλίνης πρότεινε στον Μάκη Αποστολάτο που έκανε ο,τι μπορούσε για να μην διαλυθεί το συμβούλιο, να συνεχιστεί το συμβούλιο με όσους συμβούλουςέχουν απομείνει, ωστόσο ο πρόεδρος παρά το γεγονός ότι χειρίστηκε καλά το θέμα, τόνισε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί καθώς έχει αποχωρήσει και ο εισηγητής του θέματος. Κλείνοντας η κα Κουταλά έκανε δήλωση πως μετά τα όσα έγιναν δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε άλλη συζήτηση που θα αφορά τα τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Αργοστολίου, ενώ ο κ. Κοτσιλίνης επέμενε πως το συμβούλιο διαλύθηκε προσχηματικά!

Ακούστε παρακάτω τα ηχητικά και δείτε το βίντεο με την στιγμή της έντασης
Εισήγηση από τον Σάββα Σαββαόγλου


Τοποθέτηση Κατερίνας Κουταλά

Τοποθέτηση Νίκου Παπαδάτου

Τοποθέτηση Σπύρου Σαμούρη

Τοποθέτηση Βασίλη Καμπίτση

Τοποθέτηση Γιάννη Κουρούκλη

Πρόταση Σάββα Σαββαόγλου για αναβολή

Τοποθέτηση Μάρκου Κοστιλίνη


Η συζήτηση που έφερε την ένταση

ds1812

ds1814

ds1811

ds1818

ds1817

ds1816

ds186

ds184

ds185

ds182

ds181

ds188

ds187




00 inkefalonia general ad 300X250