Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου: Μαραθώνια αλλά ουσιαστική!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012 10:03

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου: Μαραθώνια αλλά ουσιαστική!

Μαραθώνια αλλά και ουσιαστική ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την οποία παρακολουθήσατε ζωντανά μέσα από το inkefalonia.gr και ολοκληρώθηκε δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα. Στις σχεδόν 9 ώρες που διήρκησε οι εντάσεις και οι αντεγκλήσεις για μία ακόμη φορά δεν έλειψαν. Μάλιστα το συμβούλιο ξεκίνησε με ένταση ξεκίνησε στο θέμα του αν θα πρέπει να συζητηθούν ή όχι θέματα εκτός ημερησίας διάταξης. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Τελικά και δια ψηφοφορίας αποφασίστηκε να μην συζητηθούν τα εκτός ημερησίας, καθώς ήταν επείγων να συζητηθούν τα θέματα που αφορούσαν τον προϋπολογισμό.

Στην Κεφαλονιά το Φάιναλ Φορ του πόλο!

Πρώτο και αρκετά σημαντικό, ήταν το θέμα της ανάληψης συνδιοργάνωσης της τελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης (final four) που θα διεξαχθεί από 18 έως 20 Μαΐου.

Με τον ΝΟΑ να βρίσκεται ήδη στη φάση των 16 και να αντιμετωπίζει ομάδα της Α2, τότε εύκολα καταλαβαίνουμε ότι η ομάδα της Κεφαλονιάς μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να βρεθεί στο Φάιναλ Φορ!

Υπό αυτό το πρίσμα και σχεδόν ομόφωνα, η εισήγηση πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο και πλέον το κολυμβητήριο του Αργοστολίου θα πρέπει να ετοιμάζεται να φορέσει τα καλά του για να υποδεχθεί τους τέσσερις μεγάλους φιναλίστ.

 4039085

Εγκρίθηκε το δάνειο στον πρώην δήμο Λειβαθούς

Επίσης το δημοτικό συμβούλιο με ψήφους 28 υπέρ έκανε δεκτή την αποδοχή όρων για τη λήψη τοκοχρεωλυτικού δανείου από το Ταμείο Παρ/κων και Δανείων για τον πρώην δήμο Λειβαθούς. Το συγκεκριμένο θέμα αποτέλεσε πεδίο αντεγκλήσεων σε τουλάχιστον τρία δημοτικά συμβούλια τους τελευταίους μήνες, ωστόσο χθες πήρε επιτέλους ένα οριστικό τέλος.

Σημαντικό το γεγονός ότι πέρασε και ο καθορισμός ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που θα δικαιούνται μειωμένα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας & ηλεκτροφωτισμού . Δικαίωμα στη μείωση θα έχουν άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και ανάπηροι.

Στα επόμενα θέματα, το δημοτικό συμβούλιο πέρασε με 23 ψήφους η επιβολή τελών ύδρευσης Δημοτικών Ενοτήτων Παλλικής , Ομαλών , Ελειού –Πρόννων , Πυλάρου ,και Ερίσου. Ο εισηγητής αντιδήμαρχος κ. Θεοφιλάτος (ο βασικός εισηγητής κ. Πυλαρινός δεν παραβρέθηκε στο συμβούλιο λόγω προσωπικού προβλήματος) πρότεινε να γίνουν αποδεκτά τα δημοτικά τέλη ύδρευσης, τα οποία δεν θα έχουν καμία αύξηση στις συγκεκριμένες περιοχές.

 4039098

Πέρασε επίσης και η επιβολή τελών αποχέτευσης Δημοτικής Ενότητας Παλικής και Φισκάρδου. Επίσης, τα τέλη θα παραμείνουν τα ίδια.

Πέρασε και ο καθορισμός συντελεστών δημοτικού φόρου επί των ηλεκτροδοτούμενων χώρων έτους 2012 (άρθρο 10 Ν 1080/80).

 4039084

Πέρασε η έγκριση προϋπολογισμού Ιδρύματος Δημοτικού Γηροκομείου οικ. έτους 2012, ενώ έγινε καθορισμός κοινοχρήστων χώρων για παραχώρηση χρήσης και πρόταση επιβολής τελών, ( 47/12 αποφ. Οικ. Επιτροπής).

Επίσης,έγινε χωροθέτηση αδιάθετων τμημάτων αιγιαλού προς ενοικίαση. Πρόκειται για χώρους οποίοι δεν είχαν δοθεί κατά την περσινή περίοδο.

Έγινε έγκριση Προϋπολογισμού του ΝΠΔΔ ( Ο.Κ.Α.Π.) Δήμου Κεφαλλονιάς οικ. έτους 2012 .

Πέρασαν η εισήγηση για την έγκριση απολογισμού κληροδοτήματος Θεαγένους Τρομπέτα οικ. έτους 2011, η έγκριση προϋπολογισμου κληροδοτήματος Θεαγένους Τρομπέτα οικ. έτους 2012 και η ανάληψη χρημάτων από το λογαριασμό Θεαγένους Τρομπέτα.

 4039106

Τέλος πέρασαν οι αιτήσεις για μείωση κατά 50% του προστίμου από παράνομη χρήση κοινόχρηστου χώρου.

Το θέμα «Εκμίσθωση Τουριστικού Αγκυροβολίου Αγίας Ευφημίας» αποσύρθηκε.