Επιστολή Σωτήρη Κουρή σε Αρβανιτόπουλο για το κλειστό Κάστρο Αγ. Γεωργίου: «Κάντε κάτι κύριε Υπουργέ»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 09:38

Επιστολή Σωτήρη Κουρή σε Αρβανιτόπουλο για το κλειστό Κάστρο Αγ. Γεωργίου: «Κάντε κάτι κύριε Υπουργέ»

Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμούκ. Αρβανιτόπουλο Κων/νο έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιεφερειακών Ενοτητών Κεφαλονιάς και Ιθάκης κος Σ. Κουρής. Η επιστολή είχε θέμα την απουσία αξιοποίησης του Κάστρου του Αγ. Γεωργίου. Ακολουθεί η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια σχετικής επιστολής της Τοπικής Κοινότητας Περατάτων της Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς του Δήμου Κεφαλονιάς, σας εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας, για την απουσία της οποιασδήποτε λειτουργικής αξιοποίησης του Κάστρου του Αγ. Γεωργίου, το οποίο και συνιστά ένα κειμήλιο πολιτισμού, βαρύνουσας ιστορικής αξίας και θεωρείται από τους πλέον δυναμικούς πόλους έλξεως του τουριστικού μας κοινού.

Είναι γεγονός ότι για άλλη μία χρονιά -και ενώ διανύουμε ήδη τουριστική περίοδο,- δεν υφίσταται πρόσβαση στον χώρο του, για τους επισκέπτες. Δεδομένου του ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν παρόμοιου τύπου ιστορικά μνημεία και σε άλλες περιοχές, έχουν εκδηλωθεί αιτήματα φορέων τουρισμού, εντός και εκτός Ελλάδας για την ένταξή του σε εκδρομικά πακέτα γεγονός που θα προάγει την αμοιβαία ωφέλειά μας, επάγοντας την αύξηση της έλευσης κοινού στην περιοχή μας.

Δεν πρέπει εξάλλου, να αγνοούμε την περίοδο κρίσης που διανύουμε, η οποία επιβάλλει την πλήρη και επί της ουσίας αξιοποίηση όλων των πόρων, δυνατοτήτων και τομέων που συντείνουν στην στήριξη της οικονομίας μας, στην ενίσχυση και διεύρυνση της όποιας αναπτυξιακής μας προοπτικής. Πολλών δε όταν αυτοί οι πόροι συνιστούν αναπόσπαστο τμήμα της πολιτισμικής μας κληρονομιάς αλλά και της ταυτότητας και της φυσιογνωμίας του τόπου μας. Είναι προφανές ότι οι καθυστέρηση στην λειτουργία του κάστρου πλήττει το εισόδημα των κατοίκων μας και προσβάλλει βάναυσα την καλή έξωθεν μαρτυρία μας.

Επιπρόσθετα η συστηματική ολιγωρία στην διάνοιξη και επισκεψιμότητα των χώρων του κάστρου αποστερεί και από τους ίδιους τους κατοίκους και συγκεκριμένα από τους νέους μας, την ευκαιρία να κοινωνήσουν δια ζώσης την τοπική ιστορική γνώση και ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού πολιτισμού.
Ελπίζουμε ότι κατανοείτε την σοβαρότητα της περίπτωσης που σας εκθέτουμε και προσδοκούμε ότι θα ενεργήσετε άμεσα προς την κατεύθυνση διευθέτησης του ζητήματος.
Παραμένουμε στην διάθεσή σας, σε συνεργασία με τους συμπολίτες μας, για οτιδήποτε απαιτηθεί η συνδρομή μας προελκόμενου να ευοδωθεί το αίτημά μας.»

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ