Σύρθηκε η δημοτική αρχή σε συζήτηση για το Καφενείο της Καμπάνας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 10:03

Σύρθηκε η δημοτική αρχή σε συζήτηση για το Καφενείο της Καμπάνας

Η δυναμική παρουσία του πολιτών, των φορέων και των Πρωτοβουλιών στήριξης, έσυρε την δημοτική αρχή στην συζήτηση του φλέγοντος θέματος για την λειτουργία του Καφενείου της Καμπάνας. Σε ένα έντονα φορτισμένο κλίμα, με πολλές αντεγκλήσεις μεταξύ των παρευρισκομένων και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Νίκου Ανουσάκη, που χθες αρκετές φορές έχασε την ψυχραιμία του και επιτέθηκε λεκτικά στον κόσμο που παρακολουθούσε. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Αγανάκτηση από τον κόσμο για τα άδεια έδρανα της δημοτικής αρχής

Μάλιστα, σε κάποιο διάστημα ο κόσμος, βλέποντας να μιλούν οι φορείς, αλλά τα έδρανα των συμβούλων της δημοτικής αρχής να είναι άδεια (ουσιαστικά παρακολουθούσε μόνο η αντιπολίτευση), ξέσπασε και έβαλε τις φωνές στον πρόεδρο του συμβουλίου, ο οποίος προσπαθούσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ο Νίκος Ανουσάκης κατηγόρησε την ομιλήτρια για λαϊκισμό και απάντησε πως οι 50 άνθρωποι που έχουν μαζευτεί στο δημοτικό συμβούλιο δεν αντιπροσωπεύουν όλη την Κεφαλονιά και πως τους έχει φέρει ο Νίκος Γκισγκίνης (!).

Τα αδεια έδρανα στην πλευρά της δημοτικής αρχής, κατά την συζήτηση για το Καφενείο της Καμπάνας

DSC 0195

«Δεν μας έφερε κανείς, μας έφεραν τα προβλήματα με τα παιδιά μας»

Η κουβέντα αυτή προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την έντονη αντίδραση των παραβρισκόμενων, οι οποίοι τόνιζαν σε όλους τους τόνους πως: «Δεν μας έφερε κανείς. Μας έφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο σπίτι μας με παιδιά νοητικής αναπηρίας» δήλωσε επώνυμα η Μαργέτα Μουρελάτου.

Ακούστε παρακάτω το σημείο της έντασης

Και την δήλωση της κυρίας Μουρελάτου

Εισήγηση χωρίς πρόταση ο Δήμαρχος

Ουσιαστικά πάντως στην εισήγηση που έγινε από τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρο Παρίση δεν υπήρχε πρόταση για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της Καμπάνας. «Το καφενείο της Καμπάνας δεν πρέπει να κλείσει, δεν έχουμε όμως βρει μέχρι τώρα τρόπο για να λειτουργήσει» και τόνισε πως οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την αγορά αυτή τη στιγμή είναι γύρω στις 300.000 ευρώ.

Ακούστε εδώ την εισήγηση του δημάρχου

Συγκλόνισε η Κατερίνα Κόμη με την ομιλία της

DSC 0208

Την αίθουσα συγκλόνισε με την ομιλία της η Κατερίνα Κόμη, η οποία μίλησε με την καρδιά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και πόσο σημαντική είναι γι' αυτήν η παραμονή του Καφενείου της Καμπάνας, συγκινώντας το ακροατήριο. Φυσικά μόλις τελείωσε καταχειροκροτήθηκε απ' όλους (Σε επόμενο άρθρο θα έχετε την δυνατότητα να την ακούσετε).

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής που παρευρέθηκε στην συζήτηση τόνισε πως υπάρχει η δυνατότητα από την Περιφέρεια να στηριχθεί το Καφενείου της Καμπάνας μέχρι του ποσού των 30.000 ευρώ το χρόνο.

Στο δια ταύτα, ψηφίστηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής όπως εκφράστηκε μέσω του κ. Σαββαόγλου, ενώ είχε καταθέσει δική του πρόταση ο Νίκος Ανουσάκης, ο οποίος διαχώριζε τη θέση του θεωρώντας πως δεν πρέπει να πάει πρόεδρος στον ΚΟΙΣ ΠΕ Ρότα κάποιος σύμβουλος, αλλά να οριστεί να πάει ο κ. Λουβερδής ο οποίος όπως δήλωσε: «έχει δημιουργήσει και το πρόβλημα».

Ξεχωριστή πρόταση κατέθεσε και η Λαϊκή Συσπείρωση που μεταξύ άλλων τόνιζε: «Να συνεχιστεί και να επεκταθεί η λειτουργία του Καφενείου της Καμπάνας και άμεση οικονομική στήριξη από τον δήμο».

Τελικά η πρόταση του Σάββα Σαββαόγλου που πέρασε έλεγε να «προχωρήσουν σε σύνταξη προγραμματικών συμβάσεων και στην αναμονή του ξεμπλοκαρίσματος του ποσού των 100.000 Ευρώ» επίσης πρότεινε «Ο ΟΚΑΠ να ορίσει ένα μέλος του ως νέο πρόεδρο του ΚΟΙΣΠΕ Ρότα».

Τοποθέτηση Κατερίνας Γαρμπή

Τοποθετήσεις, πολιτών, φορέων και Πρωτοβουλιών στήριξης της Καμπάνας

 Τοποθέτηση Παναγή Βανδώρου

Τοποθέτηση Μάρκου Κοτσιλίνη

Τοποθέτηση Θεόφιλου Μιχαλάτου

Τοποθέτηση Νίκου Γκισγκίνη

Τοποθέτηση Διονύση Αραβαντινού




00 inkefalonia general ad 300X250