Απάντηση Σπύρου σε επερώτηση για την ΕΤΙΝ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 01 Απριλίου 2012 14:39

Απάντηση Σπύρου σε επερώτηση για την ΕΤΙΝ

Για δεύτερη μέρα συνεδριάζει σήμερα, στη Λευκάδα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων. Στο πλαίσιο των επερωτήσεων που είχαν κατατεθεί, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, απάντησε στην επερώτηση του Θόδωρου Γιαλιατσάτου, επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ», αναφορικά με την ΕΤΙΝ. Η επερώτηση του Θόδωρου Γαλιατσάτου

Έχοντας υπ' όψιν τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξης τύπου που δώσατε στα τοπικά ΜΜΕ της Λευκάδας, με τη ευκαιρία της εκεί επίσκεψής σας στο πλαίσιο σύσκεψης για τον τουρισμό, και επειδή τα λεχθέντα προκαλούν πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΤΙΝ, για τη χρησιμότητά της, τη σχέση κόστους οφέλους και το μέλλον της ΕΠΕΡΩΤΑΣΘΕ για τα εξής:

Α) Γιατί το γραφείο της ΕΤΙΝ στην Λευκάδα παραμένει συνεχώς κλειστό;

Β) Ποιος ο ρόλος του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΙΝ και ποιες υπηρεσίες έχει προσφέρει μέχρι σήμερα;

Γ) Ποιο είναι το λειτουργικό κόστος της ΕΤΙΝ; Ποιο αμείβονται και με ποια ποσά μηνιαίως και από πού καταβάλλονται οι οποιεσδήποτε δαπάνες;

Δ) Προτίθεσθε να μεταφέρετε την έδρα την ΕΤΙΝ στην Κέρκυρα;

Ε) Το Δ.Σ. της ΕΤΙΝ στηρίζεται στην Γ.Σ. των μετόχων της εταιρίας που διεξήχθη στην Κέρκυρα του Ιονίου του 2011;

Η απάντηση του Περιφερειάρχη

Το γραφείο της ΕΤΙΝ είναι ανοικτό σχεδόν καθημερινά κατά τις ώρες που ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας επισκέπτεται τα γραφεία, έτσι ώστε να υλοποιήσει της εκκρεμότητες που δημιουργούνται.

Όμως, λόγω των αρμοδιοτήτων του και των υποχρεώσεων που έχει προς την ΕΤΙΝ -εκπροσώπησης της εταιρίας στις τουριστικές εκθέσεις και όχι μόνο - είναι υποχρεωμένος να απουσιάζει κατά τακτά χρονικά διαστήματα, με αποτέλεσμα το γραφείο της ΕΤΙΝ εκείνο το διάστημα να παραμένει ανενεργό.

Ο ρόλος του Διευθύνοντος Σύμβουλου της ΕΤΙΝ είναι καθόλα ανάλογος, όπως σε κάθε ανώνυμη εταιρία. Έχει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το καταστατικό της εταιρίας και συγκεκριμένα, όσον αφορά τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει από την 01/07/2011 που ανέλαβε έως και σήμερα , θεωρώ λόγω της θέσης του που, σημειωτέον είναι ΑΜΙΣΘΗ, καθώς και της έλλειψης προσωπικού ότι έχει υπερκαλύψει τις υποχρεώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου καθώς και του υπάλληλου γραφείου και βρίσκονται στη διάθεσή σας όλα τα στοιχεία.

Το λειτουργικό κόστος της εταιρίας εμφανίζεται αναλυτικά στον εκάστοτε ετήσιο ισολογισμό που κατατίθεται έως τις 30/6 του εκάστοτε οικονομικού έτους και δημοσιεύεται στο ΦΕΚ, όπως ακριβώς γίνεται σε όλες τις ανώνυμες εταιρίες.

Όσον αφορά τις αμοιβές, αμείβεται μόνο ο υπάλληλος της εταιρίας, ο ΘΥΜΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, αφού, βάση του καταστατικού, όλες οι υπόλοιπες θέσεις είναι άμισθες.

Η εταιρία διοικείται από το διοικητικό της συμβούλιο και από τη γενική της συνέλευση όπως όλες οι ανώνυμες εταιρίες και σας διαβεβαιώνω ότι όλες οι διαδικασίες από την εκλογή του νέου ΔΣ στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου 2011 έως και σήμερα είναι καθόλα νόμιμες.