Απάντηση Θεόφιλου στο Μάκη Μαρκάτο

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013 13:39

Απάντηση Θεόφιλου στο Μάκη Μαρκάτο

Αγαπητέ κ. Μάκη Μαρκάτο,

Σε συνέχεια  επιστολής σας που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 11 Μαΐου στην εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ», νιώθω την ανάγκη να καταθέσω και εγώ την άποψή μου.

Καταρχήν θέλω να γνωρίζετε ότι μπήκα σε μεγάλο δίλημμα για το αν θα πρέπει να απευθυνθώ κατευθείαν σε εσάς ή να χρησιμοποιήσω κι εγώ τον κ. Αγγούρια. Βλέπετε κυκλοφορεί ακόμη στα ΜΜΕ η φράση του κ. Ανουσάκη ότι βγάζω ανακοινώσεις για αφελείς, και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να πιστέψει κάποιος ότι  θεωρώ έναν από τους δύο σας αφελή.

Επειδή όμως είμαι άνθρωπος ευθύς και δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν, όταν θέλω να πω κάτι σε κάποιον, απευθύνομαι πάντα και μόνο στον ίδιο.

Όσον αφορά, λοιπόν, τη διαχείριση του πρώην Δήμου Λειβαθούς και δεδομένου ότι παρακολουθείτε τα γραφόμενα του κ. Αγγούρια αφού όπως αναφέρετε πιστεύετε ότι βλέπει τα θέματα στην πραγματική τους διάσταση, θα τολμήσω να σας παραπέμψω σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα που αρθρογραφεί, στις 10 Αυγούστου 2012:

«…ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ο «Δούρειος Τύπος» έχει καταφύγει πια, όπως έχω ξαναγράψει, στα εν ψυχρώ ψεύδη για να πλήξει όσους τοπικούς πολιτικούς δεν «γουστάρει»… Τελευταίο ψέμα που έγραψε είναι ότι τάχα για το χρέος των τριών εκατομμυρίων Ευρώ του πρώην Δήμου Λειβαθούς δεν υπάρχουν παραστατικά, αποδείξεις, τιμολόγια σε αντίθεση με τα χρέη που άφησαν προηγούμενοι Δήμαρχοι… Κύριε εκδότα, εντάξει καταλαβαίνουμε ότι ο «Δούρειος» δεν ελέγχεται εύκολα αλλά πρέπει κάπου να του βάζετε «χαλινάρι» όταν «αμολάει» τόσο χοντρά ψέματα… Αυτό που ισχυρίζεται ότι δηλαδή δεν υπάρχουν παραστατικά για το που ακριβώς πήγαν τα περίφημα τρία εκατομμύρια Ευρώ είναι παντελώς ψευδές και απορώ πως τον αφήνετε να γράφει σε μια έγκριτη εφημερίδα.

ΜΑΛΙΣΤΑ για το ζήτημα του συγκεκριμένου χρέους του πρώην Δήμου Λειβαθούς έχει λάβει χώρα έλεγχος από επιθεωρητές, αυτούς ακριβώς για τους οποίος ο «Δούρειος» ειρωνευόταν και χλεύαζε πως τάχα δεν θα έλθουν ποτέ γιατί … «θα χάσουν το δρόμο ή θα αρρωστήσουν»! Και τότε λοιπόν αποδείχτηκε ότι ο «Δούρειος» έγραφε «μπαρμπούτσαλα» αλλά δεν βγήκε ποτέ να ζητήσει ένα συγνώμη από τους αναγνώστες του … Ας περιμένουμε λοιπόν το πόρισμα των ελεγκτών και εν συνεχεία σχολιάζουμε επί την βάσει σοβαρών κι επίσημων στοιχείων κι όχι βάσει … «διαδόσεων, φημολογιών και … προσωπικής έρευνας» του κάθε «Μενέλαου»!

Όσο για το αν η Δημοτική Αρχή μου έκανε τη χάρη να πάρει το δάνειο, πάλι θα πρέπει να σας παραπέμψω σε άρθρο του κ. Αγγούρια, στις 24 Αυγούστου 2012:

«…Όσο για το εάν ο νέος Δήμος ήταν υποχρεωμένος ή όχι να ρυθμίσει το συγκεκριμένο χρέος με δάνειο «μιλούν» τα έγγραφα του Υπουργείου και της Αποκεντρωμένης όπου κατά κυριολεξία επέβαλαν στον Παρίση τη λύση που δόθηκε. …»

Όπως καταλαβαίνετε κ. Μαρκάτο οποιοδήποτε δικό μου σχόλιο μετά από τα παραπάνω, περιττεύει.

Και επειδή είστε καλός στην αριθμητική, θα σας πρότεινα να προσθέσετε όλα τα δάνεια που ο Δήμος Κεφαλλονιάς εξοφλεί σήμερα και τα οποία έχουν παρθεί από τους καποδιστριακούς δήμους και εν συνεχεία να τα διαιρέσετε με το σύνολο του πληθυσμού της Κεφαλονιάς. Βλέπετε οι συμπολίτες μας σήμερα δεν έχουν επιβαρυνθεί μόνο με το δάνειο της Λειβαθούς αλλά και με δάνεια που είχαν ήδη συναφθεί από τους «πρώην».

Κ. Μαρκάτο, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την επισήμανσή σας ότι στην πρόσφατη δήλωσή μου αναφέρθηκα μόνο στην πώληση της περιοχής στο Τραπεζάκι. Βλέπετε όμως η αγάπη μου για την περιοχή, η αγανάκτηση και οργή των συγχωριανών μου καθώς και ο εμπαιγμός της Δημοτικής Αρχής, με επηρέασαν και περιορίστηκα στην αναφορά μου. Αλήθεια εσείς πως θα νιώθατε αν κάτι το οποίο είχατε ξεκινήσει και ήθελε κάτι μικρό ακόμα για να ολοκληρωθεί, πήγαινε στα «αζήτητα» από τον επόμενο από εσάς;

Δεν θέλω όμως να γίνομαι κουραστικός  κ. Μαρκάτο. Είμαι πάντα στη διάθεσή σας , τη δική σας, του κ. Αγγούρια, του κ. Ανουσάκη, να συνεχίσουμε το διάλογο και να σας εξηγήσω ότι άλλο επιθυμείτε.

Σας ευχαριστώ πολύ

Θεόφιλος Μιχαλάτος

ΥΓ.1 Έχετε δίκιο ο κ Σταυρίδης δεν είναι Κεφαλονίτης. Όμως, όπως αναφέρετε και εσείς, αγαπάει τόσο πολύ το νησί μας και προσπαθεί για αυτό, όσο λίγοι «γέννημα θρέμμα» της Κεφαλονιάς.

ΥΓ. 2 Ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη αν σας έβαλα στο στόχαστρο του κ. Ανουσάκη.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ