Συμμετοχή του Δήμου Κεφαλονιάς στη Χοροεσπερίδα της Αδελφότητος Κεφαλλήνων της Νέας Υόρκης.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 20:21

Συμμετοχή του Δήμου Κεφαλονιάς στη Χοροεσπερίδα της  Αδελφότητος Κεφαλλήνων της Νέας Υόρκης.

Στις 17 Μαρτίου 2012, μέσω του Αντιδημάρχου Τουρισμού κ.Ευάγγελου Κεκάτου, εκπροσωπήθηκε ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, κ.Αλέξανδρος Παρίσης στη 16η ετήσια Χοροεσπερίδα της Αδελφότητος Κεφαλλήνων στη Νέα Υόρκη.

 

Ο κ.Κεκάτος, φιλοξενούμενος της Οικογενείας του κ. Διονυσίου Βλάχου, την προηγουμένη της Χοροεσπερίδος συμμετείχε σε Σύσκεψη, που οργάνωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Κέφαλος» κ.Νίκος Αλυσανδράτος με θέμα το σημαντικό έργο, που επιτελείται από τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Συμβουλίου, τόσο στο χώρο του Πολιτισμού όσο και στον τομέα της ανακαίνισης του κτηρίου του Συλλόγου.

 

Την επομένη, σε Σύσκεψη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «ΟΔΥΣΣΕΥΣ», που διεξήχθη στα Γραφεία του «Κέφαλου», υπο την Προεδρία του κ.Γιάννη Χιόνη και τη συμμετοχή του Α/Προέδρου κ.Γ.Στεφανίτση, του Γ.Γ.κ.Κ.Βαγγελάτου, της Ε.Γ. κ.Α.Χιόνη, του Ταμία κ.Δ.Βλάχου και άλλων Μελών, συζητήθηκαν τα θέματα, που αφορούν τη διεξαγωγή του καθιερωμένου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας και τον εορτασμό της «Ημέρας του Απόδημου» στο Νησί.

 

Στη Σύσκεψη επισημάνθηκε από τον κ.Κεκάτο το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση των Εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας, με την καθιέρωση της «Εβδομάδας του Απόδημου Κεφαλονίτη και Θιακού».

 

Επίσης συζητήθηκαν οι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις του Α/Περιφερειάρχη κ.Σ.Κουρή και του Δημάρχου κ.Α.Παρίση για το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων των Αποδήμων για το 2012, όπως επίσης και το Θέμα του «Οδύσσειου Βραβείου» .

 

Στη Σύσκεψη συμμετείχε και ο διακεκριμένος Ιατρός Δρ Μαρίνος Χιόνης , ο οποίος εξουσιοδοτημένος από την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας ζήτησε την ενίσχυση των σκοπών της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Εκκλησίας «Οι φίλοι των απόρων Κεφαλονιάς».

Το απόγευμα της ιδίας μέρας στην Εκδήλωση της Αδελφότητας, όπου Προεδρεύει ο χαρισματικός Δικηγόρος κ.Ανδρέας Βασιλάτος, σε μία άψογη οργανωτικά εορταστική Εκδήλωση, που παρουσίασε με επιτυχία η κ.Ε.Σταθάτου, τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής κ.Αραβέλλα Σιμωτά, η Δικαστής κ.Ε.Βουτσινά , οι Πρόξενοι της Ελλάδος και Κύπρου στη Νέα Υόρκη ,όπως και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες, παράγοντες και Μέλη της Διασποράς.

 

Το Συμβούλιο της Αδελφότητας παρουσίασε το Επίτομο Αναμνηστικό Λεύκωμα και ο Πρόεδρος προσέφερε Τιμητική Πλακέτα στον κ.Κεκάτο, ο οποίος ανταπέδωσε με Αναμνηστική Πλακέτα εκ μέρους του κ.Δημάρχου και στο Χαιρετισμό του σημείωσε το διαρκή σεβασμό όλων των Μελών της Δημοτικής Αρχής στον «Απόδημο Κεφαλλονίτη».

Τιμώμενο Πρόσωπο της Εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κ.Γιάννης Χιόνης για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά του στο χώρο των Αποδήμων. Επίσης ο Δρ.Μ.Χιόνης, με προσωπική του Επιστολή συνέβαλε στην ευαισθησία στήριξης του Φιλάνθρωπου έργου της Μητροπόλεως Κεφαλληνίας ,που επιμελείται ο Πανασιολογιώτατος Πατήρ Γεράσιμος Φωκάς..

Την επομένη της Εκδηλώσεως ο κ.Κεκάτος συμμετείχε σε πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου στο Manhattan και ακολούθως σε εορταστικό Γεύμα του Φιλεύσπλαχνου Συλλόγου του Ναού συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Αίνος» κ.Βασίλη Κοκκόση, τον Α/Πρόεδρο κ.Γ.Μενεγάτο και άλλα Μέλη του Συλλόγου και της παροικίας.  

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




00 inkefalonia general ad 300X250