Βασίλης Ρουχωτάς: “Εξ ονόματος 1200 ψήφων, και όχι μόνο, έχω ειδικό έννομο συμφέρον κ Αγγελάκα”

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 09:48

Βασίλης Ρουχωτάς: “Εξ ονόματος 1200 ψήφων, και όχι μόνο, έχω  ειδικό έννομο συμφέρον κ Αγγελάκα”

Ανακοίνωση Στις 26 Φεβρουαρίου 2013 υπέβαλλα εμπρόθεσμα, δύο προσφυγές προς τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, ο οποίος ελέγχει την νομιμότητα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλλονιάς, κατά δύο αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με τις οποίες ενεκρίθησαν το Τεχνικό πρόγραμμα έργων του Δήμου για το 2013 και ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2013. Σύμφωνα με το Νόμο ο κύριος Γενικός Γραμματέας είχε το τυπικό δικαίωμα να αποφανθεί επί των προσφυγών μου εντός εξήντα ημερών ή να τις απορρίψει σιωπηρώς. Σύμφωνα με την ηθική και τις απαιτήσεις των καιρών, κατά την άποψή μου, ο κύριος Γενικός Γραμματέας όφειλε άμεσα να είχε ασχοληθεί με την ουσία των διαλαμβανομένων στις προσφυγές και μάλιστα για τόσο σοβαρά θέματα.

Στην πράξη, ο κύριος Γενικός Γραμματέας εξέδωσε την απόφασή του ακριβώς στο όριο (αφού η προθεσμία των εξήντα ημέρων από την υποβολή των προσφυγών μου λήγει στις 26 Απριλίου) και αφού με επιστολή μου που πρωτοκολλήθηκε στις 26 Μαρτίου του υπενθύμιζα την υποχρέωση του να εκδώσει απόφαση.
Θα έλεγα δηλαδή, κατά την άποψή μου, ότι ο κύριος Γενικός Γραμματέας σύρθηκε να εκδώσει μια απόφαση που την απέφθεγγε όπως "ο Δίαολος το Λιβάνι" που λέει ο λαός.

Αυτά για το τυπικό και διαδικαστικό μέρος της υπόθεσης.

Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης τονίζω, ότι και στις δύο προσφυγές μου αναφέρω στον κύριο Γενικό Γραμματέα, ότι οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου εναντίον των οποίων προσέφυγα, ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, και σε κανένα σημείο τους δεν επικαλούμαι δικό μου έννομο συμφέρον για να τις στηρίξω.

Αντί λοιπόν ο κύριος Γενικός Γραμματέας να ελέγξει την νομιμότητα των κονδυλίων που έχουν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου καθώς και τη νομιμότητα των έργων και των δαπανών του Τεχνικού Προγράμματος, όπως είχε και έχει ρητή υποχρέωση εκ του Νόμου, προσπάθησε να κρυφτεί, και ως Πόντιος Πιλάτος (επίκαιρη παρομοίωση λόγω Μεγάλης εβδομάδας), με την δικαιολογία ότι δεν έχω λέει ειδικό έννομο συμφέρον, απέρριψε τις προσφυγές μου.

Κύριε Γενικέ

Δεν μπορείς να κρυφτείς και πολιτικά και τυπικά και ουσιαστικά

Η κοινωνία του Νησιού μας, που στην συντριπτική της πλειοψηφία έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής της, παιχνιδάκια που στοχεύουν να προφυλάξουν την εικόνα του Δημάρχου δεν τα αποδέχεται και ο φόβος του όποιου πολιτικού κόστους δεν μπορεί με κανένα τρόπο να καλύψει την ουσία της υπόθεσης.
Κανένας ανώτερος διοικητικός λειτουργός δεν μπορεί να λειτουργεί ως image maker Δημάρχων όταν μάλιστα οι ίδιοι δεν φροντίζουν για το είδωλο τους.

Τα ερωτήματα που σου έθεσα με τις προσφυγές μου είναι εδώ αμείλικτα και περιμένουν απαντήσεις!!
• ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΟΧΙ
• ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΟΧΙ
Είσαι υποχρεωμένος να εξετάσεις την νομιμότητα

Στο επιβάλλει η ΗΘΙΚΗ αλλά και ΝΟΜΟΣ

Αντί λοιπόν να κρύβεσαι πίσω απο τυπικούρες περί εννόμου συμφέροντος, που επαναλαμβάνω ουδέποτε σου προέβαλα, ζήτησε από τους διευθυντάδες και τους δικηγόρους σου να σε ενημερώσουν επί της ουσίας των ισχυρισμών μου και απάντησε με σαφήνεια και ειλικρίνεια.

Και αλήθεια αναρωτιέμαι γιατί εσύ και οι παρατρεχάμενοι σου καταναλώσετε χρόνο και φαιά ουσία για να βρείτε τρόπο να απορρίψετε τις προσφυγές μου και δεν διαθέσετε εποικοδομητικά τον χρόνο σας για να εξετάσετε την ουσία της υπόθεσης????
Πείσε με επί της ουσίας, αν μπορείς, πως έχω άδικο με αναφορά σε νόμους.

Το δικαιούμαι ως πολίτης αλλά και σαν αιρετός και είσαι υποχρεωμένος ως διοικητικός λειτουργός να με πείσεις.
Θα περιμένω όσο χρειαστεί για τις απαντήσεις και δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι μέχρι να τις πάρω και για λογαριασμό μου και για λογαριασμό των 1200 συμπολιτών μου που ψήφισαν, αλλά και για όλους τους Κεφαλλονίτες που κανείς δεν μπορεί να υποτίμα.

 

Βασίλης Γρ. Ρουχωτάς

Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Κεφαλλονιάς




00 inkefalonia general ad 300X250