Τηλέμαχος Καραβίας: "Υπό διάλυση ο Δήμος Ιθάκης"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 15:03

Τηλέμαχος Καραβίας: "Υπό διάλυση ο Δήμος Ιθάκης"

ΥΠΟ ΤΗΝ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΟ ΔΣ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΘΑΚΗΣ!!! Υπό την μυρωδιά των σκουπιδιών που παραμένουν στους δρόμους από μέρες θα γίνει η σημερινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τα εξής σοβαρά θέματα στην ΗΔ: ΛΙΜΑΝΙ ΠΙΣΩ ΑΕΤΟΥ - ΜΕΛΕΤΗ ΛΙΜΕΝΟΣ ΦΡΙΚΩΝ - ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΟΥ ΓΡΑΜΜΗΣ ΙΘΑΚΗ - ΣΑΜΗ – ΠΑΤΡΑ. Κι αυτό γιατί αγανακτισμένοι κάτοικοι κυρίως από την Βόρεια Ιθάκη θα παραστούν στη συνεδρίαση του ΔΣ για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους. Μπορεί αυτή τη φορά τα σκουπίδια να είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας και ο Δήμος Ιθάκης δεν έχει χρήματα να πληρώσει τα πετρέλαια των απορριμματοφόρων για να γίνει η αποκομιδή τους, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Το σχολικό λεωφορείο στο Βαθύ ακινητοποιημένο και οι γονείς μεταφέρουν με κάθε μέσο μόνοι τους τα παιδιά από το σχολείο, στη Βόρεια Ιθάκη οι γονείς έχουν προτρέξει στους Πολιτιστικούς Συλλόγους για εξεύρεση χρημάτων για το εκεί Σχολικό λεωφορείο. Στο ΤΔ Σταυρού μαζεύουν χρήματα για να πληρωθούν τα καύσιμα του αυτοκινήτου της ύδρευσης ώστε να μεταβεί εκεί για να φτιάξει τις βλάβες που υπάρχουν. Ο Πολιτιστικός Ομιλος Πλατρειθιά προγραμματίζει να πληρώσει τα καύσιμα ενός αποριματοφόρου προκειμένου να μαζέψει τα σκουπίδια της περιοχής του, Σήμερα Τετάρτη οι κάτοικοι της Ανωγής πλήρωσαν από την τσέπη τους τα καύσιμα του Δημοτικού λεωφορείου για να πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο δρομολόγιο προς το Βαθύ. Χθες Τρίτη έγινε αυτοψία παρουσία Εισαγγελέα Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Κλιμακίου του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας στις εγκαταστάσεις της Καθαριότητας του Δήμου Ιθάκης στην Αγία Παρασκευή και στους γύρω χώρους, τραβήχτηκαν φωτογραφίες και βίντεο για την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί και αναμένονται κυρώσεις και τσουχτερά πρόστιμα.

Και όλα αυτά λόγω άγνοιας, ανικανότητας και αδιαφορίας αυτών που υποτίθεται ότι διοικούν το Δήμο Ιθάκης και που τον έχουν οδηγήσει σε δραματικές πλέον καταστάσεις. Και όλα αυτά γιατί τελειώνει ο Απρίλης και ο Δήμος Ιθάκης, με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου του, δεν έχει ακόμη προϋπολογισμό. Επί δύο μήνες τους λέγαμε και τους γράφαμε ότι αυτό το... κατασκεύασμα που κυκλοφορούν σαν προϋπολογισμό, δεν έχει σχέση με προϋπολογισμό αλλά είναι μια έκθεση ιδεών με παράνομες εγγραφές ανύπαρκτων χρηματικών εσόδων, που εν τέλει θα ακυρωθεί! Αυτοί το χαβά τους! Απτόητοι συνέχισαν το καταστροφικό τους έργο μέχρι που ο προϋπολογισμός επεστράφη χωρίς έγκριση!

Και μετά από τους όγκους των σκουπιδιών που δε μαζεύονται παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων, έχουμε τους απλήρωτους προμηθευτές του Δήμου Ιθάκης που αρκετοί από αυτούς έχουν σταματήσει να διαθέτουν τα προϊόντα τους και σε λίγες μέρες θα μείνουμε χωρίς νερό μιας και τα εργοστάσια αφαλατώσεις δεν θα έχουν χημικά για να λειτουργήσουν.

Επίσης με ε αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης, από 14-03 και μέχρι και σήμερα ο Δήμος λειτουργεί χωρίς Προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή χωρίς δημοτικό συμβούλιο. Και τούτο γιατί, τον Γραμματέα του Δ.Σ ο δήμαρχος τον όρισε αντιδήμαρχο και η αδελφή του, Πρόεδρος του Δ.Σ δεν φρόντισε για την αναπλήρωσή του. Ακόμη και μετά από δύο Συνεδριάσεις για τη εκλογλη γραμματέα την Τρίτη τοον διόρισαν αντί να το εκλεξουν!!! Έτσι όλες οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο διάστημα αυτό είναι «στον αέρα», με όσες συνέπειες μπορεί να φανταστεί ο καθένας μας.

- Να θυμίσουμε ότι την σημερινή σύγκλιση του Δ.Σ σύμφωνα με το άρθρο 67 παρ.2 του ν.3852/2010 είχαν ζητήσει με επιστολή τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ, ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΑΦΛΑΜΠΑΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΝΔΗΛΙΩΤΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΜΑΡΗΣ και ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΑΦΛΑΜΠΑ, προκειμένου να συζητηθούν τρία θέματα που θέτουν, με την αντίστοιχη εισήγησή τους και αφορούν το ΛΙΜΑΝΙ ΠΙΣΩ ΑΕΤΟΥ, την ΜΕΛΕΤΗ ΛΙΜΕΝΟΣ ΦΡΙΚΩΝ και τα ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΟΥ ΓΡΑΜΜΗΣ ΙΘΑΚΗ - ΣΑΜΗ – ΠΑΤΡΑ. Μια συζήτηση που απ ότι φαίνεται δεν θα έχει αποτέλεσμα μιας και στο θέμα του Λιμανιού του Πίσω Αετού δεν φαίνεται να παραβρεθούν για να δώσουν πειστικές απαντήσεις ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Κουρής με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και η Διαχειριστική Αρχή της Π.Ι.Ν. Όπως επίσης στο θέμα που αφορά τα δρομολόγια του πλοίου της γραμμής ΙθΑΚΗ- ΣΑΜΗ -ΠΑΤΡΑ δεν φαίνεται να παρευρεθεί εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρίας του πλοίου ΙΟΝΙΣ.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ




00 inkefalonia general ad 300X250