Θ. Μιχαλάτος: «800 νέες θέσεις εργασίας από τις αεροπορικές αφίξεις»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 11:37

Θ. Μιχαλάτος: «800 νέες θέσεις εργασίας από τις αεροπορικές αφίξεις»

Συνέντευξη στον Ionian Galaxy και τον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο, παραχώρησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, του επιμελητηρίου και δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά, Θεόφιλος Μιχαλάτος.

-    Για το δίκτυο ύδρευσης στο Αργοστόλι


«Θα υπάρχει καινούργιο δίκτυο, χωρίς διαρροές και χωρίς αμίαντο. Παράλληλα θα γίνει πρόταση στο ΥΠΕΧΩΔΕ για μονάδα επεξεργασίας νερού που θα κάνει αποσκλήρυνση για να είναι και πόσιμο. Η αντικατάσταση της ύδρευσης θα ξεκινήσει σε ένα περίπου μήνα, μόλις υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο».


-    Για τον βιολογικό καθαρισμό


«Ο Βιολογικός καθαρισμός Αργοστολίου λειτουργεί με προσωπικό της ΔΕΥΑΚ και μέχρι στιγμής είναι μια χαρά. Επίσης έχει υποβληθεί αίτηση στο ΥΠΕΚΑ για βιολογικό στη Λειβαθώ, καθώς στην περιοχή υπάρχει και προμελέτη γι’ αυτό το ενδεχόμενο».


-    Για την ποιότητα του νερού στην Κεφαλονιά


«Η ποιότητα του νερού είναι καλή και την παρακολουθούμε με μετρήσεις σε όλη την Κεφαλονιά».


-    Για τους μεγαλοκαταναλωτές που χρωστούν στη ΔΕΥΑΚ


«Υπάρχουν χρέη στη ΔΕΥΑΚ από τους μεγαλοκαταναλωτές. Θα είμαστε όμως σκληροί γιατί πρέπει να έχουμε χρήματα για να βοηθήσουμε τα μικρά νοικοκυριά. Για τους μεγαλοκαταναλωτές που χρωστούν θα τους έρχεται ειδοποιητήριο για να διακανονίσουν τα χρέη τους, αλλιώς θα τους κόβεται το νερό. Αυτή τη στιγμή υπάρχει οφειλή στη ΔΕΥΑΚ ύψους  1.500.000 ευρώ.
Πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό της ΔΕΥΑΚ γιατί παρά το γεγονός ότι έχουν μείνει οι μισοί, δίνουν καθημερινά τη μάχη για να μην υπάρχουν προβλήματα στην ύδρευση. Έχουμε πάντως καταγράψει όλα τα προβλήματα ύδρευσης που υπάρχουν στην Κεφαλονιά και το καλοκαίρι θα είμαστε απολύτως έτοιμοι».


-    Για τη δημοτική αρχή


«Η δημοτική αρχή έχει βάλει μια τάξη. Ελπίδα Υπάρχει καθώς η δημοτική αρχή βρίσκει λύσεις και προχωράει. Εμείς αποφασίσαμε ως συνδυασμός να βάλουμε πλάτη ώστε να πετύχει η δημοτική αρχή για να έχει αποτελέσματα ο τόπος. Δυστυχώς όμως ο κάθε ένας που μετέχει στο δημοτικό συμβούλιο έχει άλλα στο μυαλό του. Η κοινωνία όμως έχει άλλα προβλήματα και δεν τη νοιάζει ποιος τσακώνεται με ποιόν. Πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε. Ήμουν εναντίον του Καλλικράτη και δυστυχώς επιβεβαιώθηκα. Τα κόμματα απέτυχαν».


-    Για τις αεροπορικές αφίξεις του ερχόμενου καλοκαιριού


«Οι προσπάθειες για να έρθει η Easy Jet στο νησί ήταν  τεράστιες. Το καλοκαίρι όμως θα έχουμε διψήφιο πρόσημο στις αφίξεις. Οι αφίξεις τουριστών που θα έχει το καλοκαίρι η Κεφαλονιά θα επιφέρουν 800 νέες θέσεις εργασίες».


Ετικέτες: