Ο Δήμος Κεφαλονιάς υποδέχεται την Πρόεδρο και τα Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου του Δήμου Κατερίνης «Ο Σβορώνος»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 15:13

Ο Δήμος Κεφαλονιάς υποδέχεται την Πρόεδρο και τα Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου του Δήμου Κατερίνης «Ο Σβορώνος»

Με ιδιαίτερη τιμή ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης υποδέχθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 στο Δημαρχιακό Μέγαρο την Πρόεδρο κ.Π.Παπαβασιλείου – Ευθυμίου και τα Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Δήμου Κατερίνης «Ο Σβορώνος». Το Σύλλογο συνόδευε ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού - Τουρισμού κ.Ε.Κεκάτος, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Αγία Πελαγία» κ.Α.Κουταβά και ο Προϊστάμενος Πρόνοιας κ.Δ.Δημουλιός. Την επομένη, Σάββατο 20 Απριλίου, στην εορταστική Εκδήλωση Αδελφοποίησης των δύο Πολιτιστικών Συλλόγων, ο κ.Κεκάτος προσέφερε Τιμητική Πλακέτα στην Πρόεδρο του «Σβορώνου» εκ μέρους του Δημάρχου κ.Παρίση.

Η Δημοτική Αρχή συγχαίρει τους Συλλόγους «Αγία Πελαγία» και «Ο Σβορώνος» για την πρωτοβουλία Αδελφοποίησής των με σκοπό την πολιτιστική συνεργασία.
Επίσης εκφράζει την βαθιά της συγκίνηση για την τιμή της Μνήμης του Αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού, Δημητρίου Σβορώνου, ο οποίος γεννήθηκε στα Σβορωνάτα της Κεφαλονιάς και υπήρξε ο ηρωικός αντισυνταγματάρχης ,που πολέμησε στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913.

Ο αείμνηστος Α/Συνταγματάρχης πήρε μέρος στην απελευθέρωση της Κατερίνης και με το θάρρος του έδωσε το έναυσμα για τη μεγάλη νίκη. Σκοτώθηκε με ηρωικό τρόπο πάνω στη μάχη. Προς τιμήν του, το χωριό Κολοκούρι της Πιερίας μετονομάστηκε σε Σβορώνο.

Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Προϊστάμενο της Δημοτικής Ενότητος Λειβαθούς κ.Α.Μινέτο για την συμβολή του στην οργάνωση της υποδοχής και στον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Ρομπόλας Κεφαλονιάς, κ.Γεράσιμο Λάλλη, για την προσφορά των Δώρων στους Επισκέπτες μας.




00 inkefalonia general ad 300X250