Βασίλης Ρουχωτάς: "ΤΕΙ στου κακού τη σκάλα"

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Απριλίου 2013 09:24

Βασίλης Ρουχωτάς: "ΤΕΙ στου κακού τη σκάλα"

ΤΕΙ
ΣΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΤΗ ΣΚΑΛΑ
(Από το δωδεκάλογο του Γύφτου του Κωστή Παλαμά)

"Και μην έχοντας πιο κάτου άλλο σκαλί
να κατρακυλήσεις στου κακού τη σκάλα,
για τ ανέβασμα ξανά που σε καλεί
θα αιστανθείς να σου φυτρώνουν, ω χαρά!
Τα Φτερά,
Τα Φτερά τα πρωτινά σου τα μεγάλα."

Με την ευκαιρία της ημερίδας που διοργάνωσαν από κοινού
• Το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ
• Η ΛΕ Εφορία Αρχαιοτήτων Κεφαλλονιάς
• Τα Γενικά Αρχεία του Κρατους - ΓΑΚ κεφαλλονιάς
με θέμα " Πολιτιστική Κληρονομιά Παρελθόν -Παρόν & Μέλλον"
που παρακολουθήσαμε στο Ληξούρι, και τα αποτελέσματα τις επίσκεψης της "τρόικας" μας στην Αθήνα, όλοι όσοι παρατηρούμε συστηματικά τα τελευταία χρόνια, τόσο την ουσία της λειτουργίας των ΤΕΙ στη Κεφαλλονιά, όσο και τις φαιδρές και άλλες, προσπάθειες ορισμένων, δεν μπορούμε παρά να καταλήξουμε σε δύο συμπεράσματα.

Το πρώτο συμπέρασμα μετά την επίσκεψη στον Υπουργό Παιδείας είναι τραγικά απογοητευτικό για το μέλλον του ΤΕΙ στην Κεφαλλονιά και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.

Το Δεύτερο συμπέρασμα όμως είναι απόλυτα ενθαρρυντικό αλλά και συγκινητικό, και βγαίνει από την τελευταία αυτή εκδήλωση (αλλά και από πάρα πολλές άλλες δραστηριότητες που φθάνουν μέχρι τον απλό πολίτη)

Tο επιστημονικό προσωπικό του ΤΕΙ μαζί με τους σπουδαστές του, ακόμη και αυτήν την ώρα, μοχθεί και παράγει πολιτισμό και γνώση ακόμη για τους σπουδαστές αλλά και για την κοινωνία του Νησιού μας.

Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι του ΤΕΙ αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, στελέχη του Δημόσιου Τομέα του τόπου μας, και οι σπουδαστές, οργάνωσαν μια ακόμη σοβαρότατη εκδήλωση και μαζί με τον μοναδικό τεχνολογικό εξοπλισμό που αναφέρθηκε στην ημερίδα, αλλά και που γνωρίζουμε ότι υπάρχει, σε συνδυασμό με το συνολικό εκπαιδευτικό δυναμικό του ΤΕΙ στην Κεφαλλονιά, αποδεικνύουν οτι το ΤΕΙ αντιστέκεται και μπορεί να ζήσει.

Αφού λοιπόν Υπουργός Παιδείας, και Διοικούσα Επιτροπή "κατρακύλησαν στο τελευταίο σκαλί στου κακού τη σκάλα " τις σχολές του ΤΕΙ στην Κεφαλλονιά, οι άξιοι δάσκαλοι που επανδρώνουν τα τμήματα, με το έργο τους δείχνουν ότι μπορούν να φυτρώσουν ξανά " Τα Φτερά τα πρωτινά τα μεγάλα" για το ΤΕΙ.
Ποιος και πώς όμως θα στηρίξει και δεν θα κόψει για μία ακόμη φορά τα φτερά του ΤΕΙ?

Αυτή τη φορά θα πρέπει αυτά που οι καθηγητές λένε κατ ιδίαν, και ορισμένοι από εμάς φωναχτά, να τα καταθέσουμε ομόφωνα και δημόσια, και να απαιτήσουμε να πάψουν να διαχειρίζονται τις τύχες του ΤΕΙ οι άνθρωποι που με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους οδήγησαν το ΤΕΙ στη σημερινή κατάσταση.

Πράξη λοιπόν πρώτη δεν πρέπει να είναι άλλη παρά η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου και που θα πρέπει να στηρίξουν και όσοι από τους καθηγητές την ψιθυρίζουν.
ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του τει ιόνιων νήσων
(Αφού προς το παρόν δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον υπουργό Παιδείας)

Είναι μία επιτροπή που ήδη εκ του αποτελέσματος όφειλε να είχε παραιτηθεί, όπως μας έχει απειλήσει πλειστάκις, αλλά δεν έχει πράξει μέχρι τώρα.
Πράξη δεύτερη

Διορισμός νέας διοικούσας επιτροπής με έδρα την Κεφαλλονιά ( η οποία βρίσκεται στο κέντρο των τριών νησιών στα οποία παραμένουν τμήματα σε λειτουργία) με ένα και μοναδικό στόχο.

Στήριξη της λειτουργίας όσων τμημάτων έχουν περισωθεί και στόχευση για

"να φυτρώσουν, ω χαρά!
Τα Φτερά,
Τα Φτερά τα πρωτινά τα μεγάλα".

Το μπορούμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο.

Σε αυτή την πορεία χωράνε όλοι όσοι το πιστεύουν σπουδαστές, ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, και κοινωνία.
Δεν χωράνε οπορτουνιστές, όψιμοι ανησυχούντες και πολιτικάντηδες !!!

Ληξούρι 20 Απριλίου 2013

Βασίλης Γρ. Ρουχωτάς
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Κεφαλλονιάς




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250