Ο Δήμος Κεφαλονιάς για την ένταξη δυο έργων πνοής για το νησί

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 20:01

Ο Δήμος Κεφαλονιάς για την ένταξη δυο έργων πνοής για το νησί

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Κεφαλονιάς

ΘΕΜΑ: 37.000.000 ΕΥΡΩ ΗΛΘΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΣΕ 14 ΜΗΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ Α. ΠΑΡΙΣΗ

Με ιδιαίτερη χαρά, υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση για το μέλλον του νησιού μας, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης ανακοινώνει σήμερα την έλευση 20.000.000 ευρώ στον Δήμο Κεφαλλονιάς .

Ο Αλέξανδρος Παρίσης υπέγραψε τα τελευταία 24ωρα δύο συμβάσεις με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με τις οποίες ο Δήμος μας εξασφαλίζει την ένταξη δύο μεγάλων έργων πνοής για το νησί μας, τα οποία είναι τα εξής:

1. Βιολογικός Καθαρισμός και Αποχέτευση Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς με προϋπολογισμό 13.100.000 ευρώ.

2. Αποχέτευση Αγίας Ευφημίας με προϋπολογισμό 6.450.000 ευρώ.

Τα δύο παραπάνω έργα μαζί με την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που αφορούν στα 6 έργα προϋπολογισμού 5.400.000 ευρώ (δηλαδή 1) Ανάπλαση-Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων οδού Π. Βαλλιάνου, 2) Ανάπλαση-Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων Κεντρικής Πλατείας Αργοστολίου, 3) Διαμόρφωση παραλιακής ζώνης Γέφυρα-Λαχαναγορά, 4) Βιολογικός καθαρισμός Φισκάρδου, 5) Διαμόρφωση παραλίας Λουρδάτων, 6) Αποκατάσταση παλαιού δημοτικού σχολείου Ληξουρίου), φέρνουν στο νησί μας το αστρονομικό για τις εποχές που διανύουμε ποσό των 25.000.000 ευρώ.

Η οριστική ένταξη των ανωτέρω έργων και η έλευση των χρημάτων αυτών αποδεικνύουν για άλλη μία φορά από την μία τις ικανότητες της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της διεκδίκησης κονδυλίων για τον τόπο μας και από την άλλη μεριά δικαιώνουν τον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς που προεκλογικά υποσχέθηκε στους πολίτες την δημιουργία της «Ισχυρής Κεφαλλονιάς».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αν στο ποσό των 25.000.000 ευρώ προσθέσουμε την ένταξη και δημοπράτηση του έργου της ύδρευσης Αργοστολίου προϋπολογισμού περίπου 6.000.000 ευρώ και την ένταξη και δημοπράτηση του έργου της Αποχέτευσης Πόρου προϋπολογισμού περίπου 6.200.000 ευρώ, τότε καταλήγουμε στο γεγονός ότι ο Αλέξανδρος Παρίσης και η Δημοτική Αρχή σε 15 μήνες δημοτικής θητείας έφεραν στο νησί μας μόνο για μεγάλα έργα το ποσό των 37.000.000 ευρώ περίπου.

Η Δημοτική Αρχή προχωράει μπροστά, αφήνει πίσω την Κεφαλλονιά της εσωστρέφειας, της μιζέριας και της στείρας αντιπολίτευσης, βγάζοντας στο προσκήνιο την Κεφαλλονιά της δημιουργίας, του μέλλοντος και της προοπτικής.

Αυτή άλλωστε ήταν η υπόσχεση του Αλέξανδρου Παρίση.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ