Μάκης Φόρτες: «Τι γίνεται με το λιμάνι του Πισαετού στην Ιθάκη;»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 10:12

Μάκης Φόρτες: «Τι γίνεται με το λιμάνι του Πισαετού στην Ιθάκη;»

(επερώτηση του Μάκη Φόρτε στον Περιφερειάρχη για να απαντηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο της 20ης Απριλίου) Γι'άλλη μία φορά επανέρχομαι για το έργο του λιμανιού του Πισαετού.Παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις, το έργο είναι στάσιμο περίπου ένα χρόνο τώρα. Δυστυχώς το έργο ζωής για την Ιθάκη από την ατυχή επιλογή του εργολάβου τον Ιούλιο του 2011, δύο σχεδόν χρόνια μετά την ανάθεση, δεν φαίνεται να προχωράει ούτε με την διαδικασία της υποκατάστασης του εργολάβου που είχε ανακοινώσει ο Περιφερειάρχης κ. Σπύρου στο περιφερειακό συμβούλιο στην Ιθάκη στις 21 Ιουλίου 2012, οπότε και φαίνεται σχεδόν αδύνατο να υπάρξει ολοκλήρωση του έργου στην προβλεπόμενη προθεσμία στις 31 Οκτωβρίου 2013.

Η ανησυχία των κατοίκων Ιθάκης για το μέλλον του έργου, μαζί και η αγανάκτηση τους για την αρνητική εξέλιξη, είναι κάτι περισσότερο από δικαιολογημένη.
Έτσι πριν λίγες ημέρες οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ιθάκης από όλες της παρατάξεις της αντιπολίτευσης μαζί με μία ανεξάρτητη σύμβουλο, ζήτησαν με κοινή επιστολή τους τη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου (και) με το θέμα του λιμανιού του Πισαετού, ζητώντας να παραστεί στη συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κουρή, τις υπηρεσίες και την διαχειριστική αρχή.

Ερωτάται ο Περιφερειάρχης


Ποιες είναι οι επίσημες πληροφορίες για το έργο του ΕΣΠΑ «Κατασκευή λιμένα στον Πισαετό Ιθάκης» με δικαιούχο φορέα την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων;
Προτίθεται να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου Ιθάκης και να παρευρεθεί μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κουρή, τις υπηρεσίες και την διαχειριστική αρχή, στην ειδική συνεδρίαση για να ενημερώσει για το θέμα του Πισαετού;

Ο επερωτών

Γεράσιμος Φόρτες




00 inkefalonia general ad 300X250