Η «Ανεξάρητη Αγαπημένη Κεφαλονιά» για τις ενέργειες σωτηρίας του ΤΕΙ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 14:57

Η «Ανεξάρητη Αγαπημένη Κεφαλονιά» για τις ενέργειες σωτηρίας του ΤΕΙ

Ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ θεωρούμε καθήκον και υποχρέωσή μας να ενημερώνουμε τους συνδημότες μας για τις απόψεις και τις αποφάσεις της παράταξης μας στα καίρια ζητήματα που απασχολούν την Κεφαλονιά και τους Κεφαλονίτες.  Ένα από αυτά είναι το θέμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και πως θα καταφέρουμε να αλλάξουμε την μέχρι σήμερα πρόβλεψη του σχεδίου ΑΘΗΝΑ, διατηρώντας και αναβαθμίζοντας όλα τα τμήματα που λειτουργούν σήμερα.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο συζητήθηκε το θέμα του ΤΕΙ δηλώσαμε και συνεχίζουμε να δηλώνουμε ότι «είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε».

Όταν συνεδρίασε η επιτροπή διεκδίκησης για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων συμμετείχαμε και προτείναμε τη συμμετοχή της Βουλευτή κα Θεοπεφτάτου και του Αντιπεριφερειάρχη κου Κουρή στην επιτροπή δεδομένου ότι εκπροσωπούν θεσμικά το νησί μας και μπορούν να βοηθήσουν στο δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει.

Δεν μιλήσαμε όταν ο Δήμαρχος μίλησε με τον Υπουργό και του είπε ότι πρέπει να είναι ευχαριστημένος με ότι πήρε. Δεν μιλήσαμε όταν μετά το πέρας της συνάντησης της επιτροπής, ο Δήμαρχος και παραιτηθέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι από την τοπική οργάνωση της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, συναντήθηκαν με τα στελέχη του κόμματος που είχαν έρθει από την Αθήνα.

Σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου ο Δήμαρχος κ. Παρίσης μας κάλεσε να συμμετέχουμε στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν με τον κ. Κεφαλογιάννη, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη στην Αθήνα.

Εμείς ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ πάνω από όλα επιθυμούμε οι σημερινές συναντήσεις να επιφέρουν το ποθητό αποτέλεσμα για το ΤΕΙ μας, τους σπουδαστές, την τοπική κοινωνία.

 Δεν πρόκειται όμως να συμμετέχουμε.

Θεωρούμε ότι ο Δήμος ως θεσμικός φορέας οφείλει να συνομιλεί με την πολιτεία και να διεκδικεί από αυτήν τα αυτονόητα για την τοπική κοινωνία. Τα κόμματα έχουν την ευχέρεια να υπόσχονται, η πολιτεία έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ως Δήμος Κεφαλλονιάς διαθέτουμε σοβαρά και ακλόνητα επιχειρήματα  προκειμένου να πετύχουμε αυτά που διεκδικούμε και δεν έχουμε ανάγκη από κομματικά ρουσφέτια.

Συνομιλητής μας πρέπει να είναι ο αρμόδιος Υπουργός Παιδείας, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής, θεσμικά πρόσωπα εκλεγμένα από το λαό που έχουν δώσει όρκο να υπηρετούν την πατρίδα μας και να προασπίζονται τα συμφέροντα της κοινωνίας.

Ειδικά σήμερα η πρακτική του να ζητώ από το κόμμα να κάνει κάτι για μένα, πρέπει να σταματήσει. Στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν υπάρχει χώρος για κομματικές σκοπιμότητες.  

Η διεκδίκηση των αιτημάτων μας πρέπει να γίνεται μέσα από συνομιλίες με θεσμικούς φορείς και θέτοντας στο τραπέζι επιχειρήματα, προτάσεις, εναλλακτικές λύσεις.

Και όταν τα επιχειρήματα και οι προτάσεις δεν καταφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα τότε σειρά έχουν οι «αχρωμάτιστες», οργανωμένες και συνεχείς κινητοποιήσεις με  καθολική συμμετοχή.

Επειδή δεν μας αρέσουν τα μαύρα σύννεφα που έχουν συγκεντρωθεί πάνω από το νησί μας, επειδή θέλουμε το καλύτερο για την Κεφαλονιά, ο επικεφαλής της παράταξης μας κ. Μιχαλάτος θα παραβρίσκεται σήμερα στην Αθήνα, όχι όμως για να συμμετέχει σε συζητήσεις με κομματικούς παράγοντες. Θα παραβρίσκεται στην Αθήνα για να συμμετέχει σε συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν μόνο με θεσμικούς φορείς.   

Ευχόμαστε η σημερινή μέρα να δικαιώσει το νησί μας.

 


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250