Περιφέρεια: Οδηγίες για ψεκασμούς για τους εχθρούς των φοινικοειδών (κόκκινο σκαθάρι και πεταλούδα)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013 10:03

Περιφέρεια: Οδηγίες για ψεκασμούς για τους εχθρούς των φοινικοειδών (κόκκινο σκαθάρι και πεταλούδα)

Σας γνωρίζουμε ότι με την άνοδο των θερμοκρασιών, οι εχθροί των φοινικοειδών, Ρυγχοφόρος (κόκκινο σκαθάρι) και η πεταλούδα Παϊσαντίσια δραστηριοποιούνται .Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για την διενέργεια ψεκασμών, για την καταπολέμηση και την πρόληψη τους. Ιδιαίτερα μετά το κλάδεμα των φοινικοειδών, όσοι διαπιστώσετε τρύπες στα φύλλα ή είδατε σκουλήκια ,θα πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμόσετε ψεκασμούς , με σκευάσματα που είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συγκεκριμένα με βιολογικά σκευάσματα . Η εφαρμογή των ψεκασμών πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε μήνα προκειμένου να προστατευθούν τα φοινικοειδή.

Εάν η προσβολή είναι προχωρημένη ,τα προσβεβλημένα φοινικοειδή κόβονται από την βάση τους, από κατάλληλα εκπαιδευμένο συνεργείο ,τεμαχίζονται, μεταφέρονται τυλιγμένα σε δίχτυ διαμέτρου οπής μικρότερο του ενός χιλιοστού και θάβονται σε λάκκους βάθους μεγαλύτερου των 2 μέτρων. Κατά την κοπή , πρέπει να λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας των εργατών του συνεργείου, όπως έχουμε αναφέρει και στα προηγούμενα έγγραφα μας.

Όλες οι προβλεπόμενες εργασίες κοπής και καταστροφής, διενεργούνται από τον κάτοχο των φοινικοειδών, με εποπτεία γεωπόνου του Δήμου ή της Υπηρεσίας μας. Η εφαρμογή των ψεκασμών πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, εφαρμόζοντας το σκεύασμα ,όπως αναφέρουν οι οδηγίες και συγκεκριμένα στην κορυφή του φοίνικα, με χαμηλή πίεση μέχρι απορροής του υγρού στη βάση των φύλλων του κορμού.

Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε να απευθύνεστε στην Υπηρεσία μας (τηλ. 2671360571 κα. Ειρ. Ευαγγελάτου & 2671360577 κ. Κων/νος Κουτσός).

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ