Η «νίκη» για το ΤΕΙ έγινε εκ των υστέρων αγώνας για την σωτηρία του!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013 11:37

Η «νίκη» για το ΤΕΙ έγινε  εκ των υστέρων αγώνας για την σωτηρία του!

Η περιφανής νίκη για το ΤΕΙ που προσπάθησε έντεχνα να περάσει ο Δήμαρχος στην περίφημη συνέντευξη Τύπου, τελικά μάλλον αποδεικνύεται πως δεν είναι και τόσο περιφανής. Για την ακρίβεια δεν είναι καν νίκη γιατί μετά από τα όσα ειπώθηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα το ΤΕΙ ακόμα και ο ίδιος ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, παραδέχθηκε πως «σίγουρα δεν έχουν καλυφθεί οι στόχοι μας και πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το ΤΕΙ». Ο αγώνας για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά συνεχίζεται και πάλι! Εστω και με ένα πολυήμερο μπρέικ... πανηγυρισμών και ευδαιμονίας από πλευράς δημοτικής αρχής στο οποίο χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Πάλι καλά δηλαδή που ήταν και οι 15 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που με τον τρόπο τους και τις υπογραφές τους, πίεσαν και προκάλεσαν την δημοτική παράταξη για την διεξαγωγή συμβουλίου για το ΤΕΙ και έτσι ξανάρθε στην επιφάνεια ένα θέμα που η δημοτική αρχή είχε βάλει στο... χρονοντούλαπο της ιστορίας με την ταμπέλα «Νίκη 80% για το ΤΕΙ». Παράλληλα, ευτυχώς που έγινε το χθεσινό συμβούλιο για να αποδειχθεί περίτρανα πως τίποτα ακόμα δεν έχει τελειώσει και μπορεί να επιτευχθεί κάτι θετικότερο στο μέλλον.

Παρά το γεγονός βέβαια πως έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος από την ημέρα της συνέντευξης Τύπου μέχρι και χθες, τουλάχιστον αποφασίστηκε πως μπορεί η κατάσταση να διορθωθεί με κοινό αγώνα ώστε το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων να ξαναρχίσει να δέχεται και πάλι φοιτητές.

«Η εξέλιξη δεν είναι αυτή που ονειρευόμασταν για το ΤΕΙ και δεν ικανοποιεί την κοινωνία» αυτή η κουβέντα ακούστηκε χθες πολλές φορές μέσα στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης (δεν έλειψαν οι εντάσεις, αλλά και οι σωστές τοποθετήσεις) και μάλιστα μπήκε και ως πρόταση  στο τελικό ψήφισμα.

Και πώς να είναι θετική η εξέλιξη όταν ναι μεν παραμένει το ΤΕΙ, ωστόσο η «κορωνίδα» των τμημάτων στην Κεφαλονιά αποδεκατίζεται και σταματάει να δέχεται φοιτητές. Και εκεί είναι που τόσο η μείζονα αντιπολίτευση του Μάρκου Κοτσιλίνη, όσο και η ελάσσονα του Θεόφιλου Μιχαλάτου τάχθηκαν υπέρ ενός αγώνα που θα επαναλειτουργήσει το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων στο νησί.

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όπου χρειαστούμε» τόνισε μεταξύ άλλων και όπως θα ακούσετε και παρακάτω ο κ. Μιχαλάτος.

Το σώμα αποδέχθηκε τις προτάσεις του προϊσταμένου του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων κ. Αγησίλαου Κονιδάρη, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί μία επιτροπή που θα αποτελείται από τους επικεφαλείς των παρατάξεων, καθηγητές και φοιτητές του ΤΕΙ.

Η πρόταση πέρασε καθώς δεν την ψήφισε μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση είχε κατεβάσει δική της πρόταση, αλλά και ο Νέστωρας Βεντούρας, ο οποίος τόνισε πως δεν ψηφίζω γιατί «διαμαρτύρομαι που η δημοτική αρχή έριξε την ασπίδα του ΤΕΙ Ληξουρίου αμαχητί».

Ακούστε κάποιες από τις τοποθετήσεις των συμβούλων και παρακάτω φωτογραφίες.
Σε λίγη ώρα θα αναρτηθεί και το βίντεο της μετάδοσης του δημοτικού συμβουλίου όπως το παρακολουθήσατε μέσα από το inkefalonia.gr

Ακούστε την αρχική τοποθέτηση για του ΤΕΙ του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση


Ακούστε την τοποθέτηση και τις προτάσεις του Αγησίλαου Κονιδάρη

Ακούστε την τοποθέτηση του Μάρκου Κοτσιλίνη

Ακούστε την τοποθέτηση του Θεόφιλου Μιχαλάτου

Ακούστε την τοποθέτηση του Σταύρου Γρηγορόπουλου

Ακούστε την τοποθέτηση του Παναγή Ρασσιά

Ακούστε την τοποθέτηση του Διονύση Αραβαντινού

Ακούστε την τοποθέτηση του Νίκου Ανουσάκη

Ακούστε την τοποθέτηση του Ανδρέα Ζαπάντη


Ακούστε την τοποθέτηση του Σάββα Σαββαόγλου

Ακούστε την τοποθέτηση του Σπύρου Σαμούρη

Ακούστε την τοποθέτηση του Γιάννη Κουρούκλη

Ακούστε την τοποθέτηση της Κατερίνας Κουταλά

Ακούστε την τοποθέτηση του Βίκτωρα Ρουχωτά

Ακούστε την δευτερομιλία του Μάρκου Κοτσιλίνη

Ακούστε την δευτερομιλία του Θεόφιλου Μιχαλάτου

Απάντηση Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση σε Μάρκο Κοτσιλίνη και Θεόφιλο Μιχαλάτο




00 inkefalonia general ad 300X250