Βασίλης Ρουχωτάς: «Η πλειοψηφία ανέβασε σε δύο πράξεις το δημοτικό συμβούλιο: Φαρσοκωμωδία και Δράμα»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013 22:50

Βασίλης Ρουχωτάς: «Η πλειοψηφία ανέβασε σε δύο πράξεις το δημοτικό συμβούλιο: Φαρσοκωμωδία και Δράμα»

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην ισόγεια αίθουσα του θεάτρου ΚΕΦΑΛΟΣ στο Αργοστόλι , για μία ακόμη φορά, η πλειοψηφία του Δημοτικου συμβουλίου, όπως δυστυχώς ενορχηστρώνεται από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέβασε σε δύο πράξεις την 14η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως εξής • Α ΠΡΑΞΗ (Φαρσοκωμωδία)Περιμένοντας το τσούρμο • Β ΠΡΑΞΗ (Δράμα)Ψηφίζουμε στα στραβά Η πρώτη πράξη της φαρσοκωμωδίας παίχθηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου όπως σε όλες τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Η έναρξη του Δημοτικού συμβουλίου έγινε κατορθωτή μόλις "άδειασε" και έσκασε μύτη στην αίθουσα, σύμφωνα με το δικό του ωράριο, ο 21ος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και συμπληρώθηκε το τσούρμο.

Βεβαίως υπάρχουν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που παρά τα χρόνια που έχουν στην αυτοδιοίκηση, τα άλλα τους καθήκοντα η τις προσωπικές τους ενασχολήσεις, είναι πάντοτε στην ώρα τους έστω παίζοντας στο facebook.

Όμως υπάρχουν και ορισμένοι αστέρες στο τσούρμο της πλειοψηφίας, τους οποίους ο δυστυχής πρόεδρος, ως λοστρόμος υπηρεσίας, αναγκάζεται να περιμένει γιατί αν τους κακοκαρδίσει άντε να ξανακάνει δημοτικό συμβούλιο.

Και μετά την πρώτη πράξη το δράμα!
Το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε για να συζητήσει τη μελέτη που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με Θέμα " Αξιολόγηση Αναθεώρηση και εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης Στάδιο Α1".

Γι αυτή τη σοβαρότατη μελέτη, που οι συνέπειες της μόλις ψηφισθεί θα είναι καθοριστικές στην οικονομική και κοινωνική ζωή όλων των κατοίκων των Νησιών μας αλλά και στο περιβάλλον κανείς μα κανείς δημοτικός σύμβουλος δεν είχε γνώση του θέματος.

Ο λόγος απλούστατος

Η μελέτη για την οποία είχαμε κληθεί να αποφασίσουμε αποτελείται από ΟΚΤΑΚΟΣΙΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ (ναι καλά διαβάζετε οκτακόσιες), απεστάλει ηλεκτρονικά στους δημοτικούς συμβούλους την Δευτέρα 25 Μαρτίου και ώρα 11.47 για να συζητηθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου και λόγω του τεραστίου όγκου της δεν έγινε κατορθωτό να αναγνωσθεί από κανένα δημοτικό σύμβουλο επειδή δεν "κατέβαινε" στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Για την ακρίβεια του κειμένου επισημαίνεται ότι η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης κατόρθωσε να της παρασχεθεί το κείμενο εγγράφως ολίγον πριν από την ώρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπό αυτές τις συνθήκες ακόμη και η απορριπτική ψήφος των συμβούλων είναι τραγική γιατί απέρριψαν αυτό που δεν είδαν ποτέ τους.
Ας θυμηθούμε την τραγική ομολογία μεγαλοσχήμονα τέως υπουργού που δήλωσε ότι ψήφισε το μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει και ο καθένας ας κάνει τους συνειρμούς του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, η παρούσα της φάση η μελέτης αφορά τον έλεγχο και την αξιολόγηση ανάλογης μελέτης που είχε συνταθεί το 2004 χωρίς να εφαρμοστεί και ομολογείται ότι η υπό συζήτηση μελέτη εκπονήθηκε, χωρίς ποτέ να ενεργοποιηθεί η επιτροπή που είχε συσταθεί για την παρακολούθηση της!!!!!
Με άλλα λόγια κάθε πέντε έξη χρόνια συντάσσουμε και κυρίως πληρώνουμε χωροταξικά σχέδια χωρίς καμία δική μας συμμετοχή και χωρίς την παραμικρή κριτική έλεγχο ή διαμαρτυρία εκ μέρους μας (όπως εν προκειμένω).

Μετά τα παραπάνω, σε συνδυασμό με όλα όσα ακούστηκαν για την ποιότητα της μελέτης εκ μέρους αρμόδιών, που αυτοί την είδαν χωρίς εμείς να την δούμε, η "τυφλοίς όμασι" επανάπαυση των συμβούλων της πλειοψηφίας στην όποια απορριπτική εισήγηση ειδικών, αλλά και η αποδοχή τέτοιων καταστάσεων, δηλαδή να ψηφίζουμε στα στραβά, χωρίς εξαντλητικό έλεγχο και συνειδητή συμμετοχή, είναι τραγική και γι αυτό ισχυρίζομαι ότι η δεύτερη πράξη του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 27 Μαρτίου ήταν δράμα και για την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και για τους συμπολίτες μας.

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΡ. ΡΟΥΧΩΤΑΣ


ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ




00 inkefalonia general ad 300X250