Μήνυμα Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση για την 25η Μαρτίου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012 21:26

Μήνυμα Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση για την 25η Μαρτίου

Σχεδόν 200 χρόνια έχουν περάσει από εκείνη τη μεγάλη μέρα που αποτέλεσε το ξεκίνημα του μεγαλύτερου αγώνα του ελληνισμού για την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Με ηρωισμό, αυταπάρνηση και μαχητικότητα που πήγαζε μέσα από τις ψυχές των προγόνων μας βρήκαμε το δρόμο για την ελευθερία στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις.

Σήμερα ο λαός μας βιώνει μία ακόμη δύσκολη εποχή. Την φορά αυτή ο εχθρός δεν έχει πρόσωπο. Μας απειλούν οικονομικά συστήματα και σφάλματα του παρελθόντος. Θέλουν για μία ακόμη φορά να μας υποδουλώσουν. Οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι αυτής της κληρονομιάς μας και γι’αυτό απαιτείται να πιστέψουμε βαθιά και πάλι στις δικές μας δυνάμεις. Πίστη στις δυνάμεις μας, πίστη στους νέους μας, πίστη στην ελπίδα και την προσδοκία.

Οι καιροί είναι δυσκολότεροι από ποτέ. Με αξιοπρέπεια και ομοθυμία, με αλληλεγγύη και αγωνιστικότητα μπορούμε να χτίσουμε πάλι την χαμένη μας αυτοπεποίθηση. Και εμείς ως Δημοτική Αρχή έχουμε-εδώ και ένα χρόνο-ξεκινήσει από την αγαπημένη ιδιαίτερη πατρίδα μας. Αυτήν που με μεγάλο αγώνα ανασυγκροτούμε σε νέες βάσεις και προσαρμόζουμε σε ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας. Γι’ αυτό πασχίζουμε καθημερινά από το μετερίζι που μας εμπιστεύτηκε η κοινωνία μας, όλοι εμείς στο τιμόνι της διοίκησης του Δήμου μας, του νησιού μας.

Η Παναγιά να σας έχει καλά, να μας έχει όλους καλά, εμάς που ζούμε εδώ και τα αδέλφια μας της διασποράς.

Χρόνια Πολλά

Αλέξανδρος Παρίσης

Δήμαρχος Κεφαλλονιάς