Επιστολή Α/ρχη προς Υπουργό Δικαιοσύνης κο Ρουπακιώτη Αντώνη σχετικά με το Ειρηνοδικείο Ιθάκης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 19:46

Επιστολή Α/ρχη προς Υπουργό Δικαιοσύνης κο Ρουπακιώτη Αντώνη σχετικά με το Ειρηνοδικείο Ιθάκης

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Σε συνέχεια της από τις 11/3/2013 σχετικής επιστολής της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην ερήμωση της Ιθάκης και των προηγουμένων αντιστοίχων δύο επιστολών με τις οποίες εκφράζεται η διαμαρτυρία για την παύση λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Ιθάκης, σας καταθέτουμε με την σειρά μας την έντονη διαφωνία και τον προβληματισμό μας για την συγκεκριμένη ενέργεια. Ήδη το νησί της Ιθάκης πλήττεται από σωρεία προβλημάτων που απορρέουν από το φαινόμενο της Νησιωτικότητας, της οικονομικής κρίσης που επιτείνει τις δυσκολίες και τις πολλαπλές καταργήσεις και συγχωνεύσεις που εντείνουν την δυσχερή πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοί του.

Η πρόσφατη πληροφόρησή μας, που αφορά στην δημιουργία μεταβατικής έδρας του Ειρηνοδικείου της Σάμης Κεφαλληνίας στην Ιθάκη, κρίνεται ασφαλώς ως θετική εξέλιξη αν και εφόσον, συνοδευτεί από την παραμονή του σημαντικού αρχείου και της γραμματείας στην Ιθάκη.

Είναι προφανείς οι δυσκολίες που προκύπτουν εξαιτίας των συγκοινωνιακών δυστοκιών στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, ειδικά το χειμώνα, γεγονός που προκαλεί καθυστερήσεις και απώλειες σημαντικών προθεσμιών στις δικαστικές και διοικητικές διαδικασίες. Ενέχει δε σημαντική ταλαιπωρία τόσο στους δικαστικούς και νομικούς εκπροσώπους όσο κυρίως και στους εμπλεκομένους, για τους οποίους δύναται να προκύψει και επιπλέον λίαν σοβαρό κόστος στην εξέλιξη των υποθέσεών τους.

Στην βάση αυτή παρακαλούμε όπως αξιολογήσετε με ευαισθησία και ευθύνη την δυνατότητα παραμονής της γραμματείας και του αρχείου του Ειρηνοδικείου στην Ιθάκη, πολλώ δε όταν οι φορείς του νησιού προτίθενται να δεσμευθούν για την εξεύρεση χώρου στέγασής τους και διεξαγωγής του δικαστηρίου.
Ευελπιστούμε για την θετική εξέταση του αιτήματός μας.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ