Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στο Αργοστόλι (ανανεωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 11:11

Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στο Αργοστόλι (ανανεωμένο)

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ «25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821» ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

 

 

 

Ο εορτασμός της «25ης Μαρτίου 1821» είναι τριήμερος. Αρχίζει την ογδόη πρωινή της 23ης και λήγει με την δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2013.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 24η ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

 

Ώρα 11.00πμ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους Διευθυντές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης παρουσία των αρχών και αντιπροσωπειών μαθητών σχολείων Αργοστολίου, στο Μνημείο Κων/νου Μεταξά, Κεφαλονίτη Αγωνιστή του 1821, στο Νεκροταφείο Αργοστολίου με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Κεφαλληνίας.

Ώρα 19.00: Το Κοργιαλλένειο Ίδρυμα σε συνεργασία με την Εταιρεία Κεφαλληνιακών και Ιστορικών Ερευνών και το Λύκειο Ελληνίδων διοργανώνει στις 19.00 στην Κοργιαλλένειο Βιβλιοθήκη εκδήλωση με θέμα την 25η Μαρτίου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα δοθεί διάλεξη με θέμα: «Η μεγάλη επανάσταση του Γένους: το βαθύτερο νόημα και η παγκόσμια εμβέλεια του». Ομιλητής: κ. Ηλίας Τουμασάτος, Διδάκτωρ Φιλολογίας. Μετά το πέρας της ομιλίας θα γίνουν απαγγελίες ποιημάτων και η παιδική χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων θα τραγουδήσει τραγούδια της ημέρας.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

 

 

Ώρα 07.30πμ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών Αργοστολίου.

 

Ώρα 08.00πμ.: Έπαρση της Σημαίας.

 

Ώρα 11.00πμ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδωνα. Τον πανηγυρικό της Ημέρας θα εκφωνήσει η δασκάλα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου κα Γραικούση Ελένη.

 

 

Ώρα 11.30πμ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων στο κήπο του Νάπιερ από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές, τα Θύματα Πολέμου, και τους εκπροσώπους όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, Πολιτικά Κόμματα και φορείς του Νομού.

 

Ώρα 12.00: Παρέλαση Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, σπουδαστών ΑΕΝ, Τ.Ε.Ι., μαθητών Δημοτικών - Γυμνασίων - Λυκείων, Λυκείου Ελληνίδων, Προσκόπων - Οδηγών και λοιπών φορέων, προ των επισήμων με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Κεφαλληνίας, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

 

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου.

 

Ώρα 18.41μμ.: Υποστολή της Σημαίας.

 

            Στις παραπάνω εκδηλώσεις παρακαλούνται να παραστούν ο Ιερός  Κλήρος και οι πάγιοι αποδέκτες προγραμμάτων επισήμων εορτών και εκδηλώσεων και όλοι οι κάτοικοι της πόλης του Αργοστολίου και του Νομού.

            Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας και τα της τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας.

            Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης θα έχει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Γεράσιμος Πολλάτος.

            Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας κ. Μηνάς Κλαουδάτος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην κατάθεση στεφάνων στο τηλέφωνο 2671360530.