Μήνυμα Σ. Κουρή στην διαμαρτυρία της 11ης Μαρτίου για το κλείσιμο του ΤΕΙ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 16:35

Μήνυμα Σ. Κουρή στην διαμαρτυρία της 11ης Μαρτίου για το κλείσιμο του ΤΕΙ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και φροντίδα προσεγγίζουμε  το θέμα διατήρησης των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στα νησιά μας, μετά την κατάθεση του σχεδίου ΑΘΗΝΑ .       Αποτελεί  βασική μας προτεραιότητα, η λειτουργία του τριτοβάθμιου ιδρύματος στο τόπο μας για Ιστορικούς, Πολιτιστικούς, Επιστημονικούς αλλά και Αναπτυξιακούς λόγους.      Η τελευταία,  απρόσμενη και εμπαικτική κατάθεση του σχεδίου ΑΘΗΝΑ 2, στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αποτέλεσε την απαρχή νέων αγώνων και κινητοποιήσεων, διότι ήταν άνευ προηγουμένου εμπαιγμός προς όλους όσους διαπραγματευθήκαμε, συμφωνήσαμε και ανακοινώσαμε την πορεία των διαπραγματεύσεων .       Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, έγινε μία έντονη προσπάθεια συναντήσεων και πίεσης κυβερνητικών παραγόντων, προς την κατεύθυνση ανάκτησης των συμφωνηθέντων.      Παρ´ ότι οι διαβεβαιώσεις είναι καθησυχαστικές, ιδιαίτερα διότι δόθηκαν εκ μέρους  του κ. Πρωθυπουργού καθώς και κορυφαίων Υπουργών της κυβέρνησης.      Παρ´ ότι η συνάντηση του Περιφερειάρχη ΠΙΝ κ. Σπύρου και του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Παρίση με τον Υπουργό Παιδείας, την ίδια μέρα, είχε τα αποτελέσματα και τις διαβεβαιώσεις που περιμέναμε.

Παρόλα αυτά  παραμένω επιφυλακτικός μέχρι την κατάθεση και παρουσίαση του τελικού κειμένου και την δημοσιοποίηση του.
Για μένα, σήμερα, αποτελεί πρωταρχικό καθήκον να είμαι μαζί σας, για να διατρανώσουμε την απαίτησης μας και το δικαίωμα μας, να παραμείνει και αναπτυχθεί το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ στα νησιά μας.

Αυτή την ώρα, βρίσκομαι, στην  διαδήλωση στη Βουλή με όλους τους Επτανησίους, όπως είχαμε συμφωνήσει, ώστε  να διαμαρτυρηθούμε για το κλείσιμο των σχολών του ΤΕΙ της Περιφέρειας μας.
    Διεκδικούμε αδιαπραγμάτευτα:
 1. Την διατήρηση της έδρας και της οντότητας του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ στα νησιά της Περιφέρειας μας.
 2. Την λειτουργία των Σχολών και Τμημάτων του ΤΕΙ, σύμφωνα με το σχέδιο της Διοικούσας Επιτροπής και των καθηγητών, όπως είχε συμφωνηθεί και με το Υπουργείο Παιδείας.
 3. Την ομοσπονδοποίηση του ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ με το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ,  όπως είχε ήδη αποφασιστεί, για να επιτευχθεί επί τέλους η συνένωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η διαχρονική της εξέλιξη.
 4. Τον άμεσο διορισμό Μονίμων Καθηγητών και Επιστημονικού προσωπικού, ώστε το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, στην νέα του δομή, να καταστεί βιώσιμο και ν’ αποκτήσει την αρμόζουσα ακαδημαϊκή πορεία.
 5. Την δημιουργία των προϋποθέσεων με σκοπό να συμπληρωθούν οι υπάρχουσες και να δημιουργηθούν νέες κτιριακές υποδομές .
      Απευθυνόμενος στους φοιτητές και καθηγητές του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, για πολλοστή φορά, θέλω να σας προτρέψω να εντείνουμε τις προσπάθειές μας,  μέχρι την δικαίωση των στόχων μας.

      Τέλος θέλω να σας ευχαριστήσω όλους εσάς, για την συμπαράσταση και την προσπάθεια σας, σε έναν ενωτικό και κοινό αγώνα για την ανάπτυξη του τόπου μας.


ΣΩΤΗΡΗΣ  ΚΟΥΡΗΣ


Ετικέτες: