Επιστολή Α/ρχη προς Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια με θέμα την ενδεχόμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Ελείου – Πρόννων στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 18:18

Επιστολή Α/ρχη προς Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη  κ. Δένδια με θέμα την ενδεχόμενη  κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Ελείου – Πρόννων στην Κεφαλονιά

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Σε συνέχεια του κοινού ψηφίσματος των εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεφαλονιάς και των Δημοτικών Ενοτήτων, περί της κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Ελειού – Πρόννων, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο αίτημα των πολιτών για την διατήρηση της συγκεκριμένης δομής στην περιοχή και καταδικάζουμε την οποιαδήποτε πράξη, ή διαδικασία προς αυτήν την κατεύθυνση. Το πολυφορεμένο επιχείρημα της οικονομικής κρίσης, που μοιάζει να δικαιολογεί πρόχειρα και επιφανειακά όλες τις καταργήσεις, συγχωνεύσεις και παύσεις λειτουργίας φορέων ζωτικής σημασίας, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται αβίαστα και σε όλες τις περιπτώσεις.

Είναι απολύτως προφανές ότι μία από τις σοβαρές συνέπειες της κρίσης είναι και η αύξηση της εγκληματικότητας σε όλες της τις μορφές. Η βραχυπρόθεσμη οικονομική ωφέλεια πουθα προκύψει ενδεχομένως από την κατάργηση του αστυνομικού τμήματος στην εν λόγω περιοχή, αναιρείται εξελικτικά από τις πολύ-επίπεδες συνέπειες της έλλειψης αστυνόμευσης και της πιθανής ασυδοσίας που θα προκύψει.

Αφενός, η διάχυτη ανασφάλεια που θα χαρακτηρίζει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ασφαλώς και δεν συνιστά δείγμα προόδου και αναβάθμισης, αφετέρου πιθανόν να υπάρξουν οικονομικές ζημίες σε περιουσίες και πόρους των κατοίκων της περιοχής που θα πλήξουν περαιτέρω την ασθμαίνουσα οικονομία της. Και πιο σοβαρή επίπτωση θα είναι να τεθεί σε κίνδυνο η ψυχική αλλά και σωματική ακεραιότητα των κατοίκων .

Εν όψει της επικείμενης τουριστικής περιόδου - θα διακυβευθεί η προς τα έξω καλή μαρτυρία της περιοχής, παρουσιάζοντας την εικόνα ενός τουριστικού θέρετρου, του οποίου οι επισκέπτες δεν προστατεύονται και δει σε μία περίοδο που η ένδεια δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για άνομες πράξεις.

Επιπλέον η λειτουργία πολλών υπηρεσιών που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση των επισκεπτών αλλά και των μονίμων κατοίκων, εξαιτίας της φύσης των συναλλαγών τους (πχ τράπεζες, ΕΛΤΑ), απαιτούν αστυνομική παρουσία, η απουσία της οποίας θα οδηγήσει μοιραία, στην υποβάθμισή τους.
Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε επιβεβλημένη, όχι την κατάργηση αλλά την αναβάθμιση του συγκεκριμένου τμήματος, -γεγονός που αποτελεί και κοινό αίτημα όλων- και προσβλέπουμε στην κατανόηση σας και στις άμεσες ενέργειες σας προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250