Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2013 11:07

Ο Γιώργος Καλούδης

Ο Γιώργος Καλούδης

Ομόφωνη απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Με εισήγηση του επικεφαλής της παράταξης «Επτανησιακή Αναγέννηση», Γιώργου Καλούδη, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων συζήτησε το θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών για το οποίο, εκτός του εισηγητή, τοποθετήθηκαν -με σημαντικές παρεμβάσεις- τόσο ο Περιφερειάρχης Σπ. Σπύρου όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Διον. Μυλωνάς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Ως την πλέον μεστή, ολοκληρωμένη και σημαντική χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης τη συζήτηση που έγινε για το θέμα και η απόφαση που ελήφθη συνδιαμορφώθηκε αφενός από τον εισηγητή, Γιώργο Καλούδη και αφετέρου από τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Θόδωρο Γουλή και την Περιφερειακή Σύμβουλο της πλειοψηφίας, Μαρία Καταβάτη.

Η απόφαση

Οι συνθήκες που βιώνει σήμερα ο Ελληνικός Λαός απαιτούν να γίνει πράξη το σύνθημα αλληλεγγύης: «Κανένας μόνος του στη κρίση».

Σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ και τους κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους των ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ:

Α. Να έλθει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή νέος Νόμος για όλα τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, και τις υπερχρεωμένες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ο οποίος με ξεκάθαρο τρόπο να προσδιορίζει προς όλες τις τράπεζες και τα πιστωτικά ιδρύματα ιδιωτικά και δημόσια (π.χ. Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων):
1. Απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών για μία Δεκαετία, μέχρι το 2023.
2. Διαγραφή όλων των τόκων όλων των δανείων μέχρι την οριστική ρύθμιση,
3. Διαγραφή του 30% των μέχρι σήμερα κεφαλαίων,
4. Άτοκη περίοδο μη καταβολής δανείων μέχρι το 2023,
5. Επιτόκιο όχι μεγαλύτερο από τον τιμάριθμο από το 2023,
6. Από το 2023 το κάθε νοικοκυριό και μικρός επιχειρηματίας δεν θα πληρώνει παραπάνω από το τριάντα τοις εκατό (30%) του ετήσιου (και αναλογικά μηνιαίου) εισοδήματός του για χρέη προς τράπεζες και στο κράτος.
7. Αρμόδιο Δικαστήριο το Ειρηνοδικείο της κατοικίας του αιτούντα και δευτεροβάθμιο Δικαστήριο το Πολυμελές Πρωτοδικείο.
8. Ισχύουν όλοι οι λόγοι Αναίρεσης του 519 Κ.Πολ.Δικ. και για τις υποθέσεις αυτές.

Β. Απαιτούμε
1. Την άμεση θεσμοθέτηση άτοκης ρύθμισης με μεγάλο αριθμό δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη
2. Κατάργηση του ¨χαρατσιού¨ των ακινήτων και την ΜΗ αντικατάστασή του με το λεγόμενο ενιαίο τέλος ακινήτων ή άλλον ετήσιο φόρο ακινήτων.
3. Την ΜΗ επιβολή του φημολογούμενου φόρου επί των αγροτεμαχίων
4. Τη μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.

Γ. Να επιδοθεί αυτή η απόφαση – ψήφισμα αυτοπρόσωπα ιδίοις χερσίν στον Πρωθυπουργό και σε όλους τους Αρχηγούς των Κομμάτων της Βουλής και της Ευρωβουλής από τους Επικεφαλής Παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Δ. Να αποσταλεί με απόδειξη παραλαβής σε όλους/όλες τους βουλευτές του Κοινοβουλίου.

Ε. Να δημοσιευθεί στον τύπο και στα ΜΜΕ

ΣΤ. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρεμβαίνει σε όλες τις δίκες
( Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Άρειο Πάγο, Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και σε κατώτερα δικαστήρια: Εφετείο και Πρωτοδικεία αλλά και Ειρηνοδικεία Επτανήσου όπου δει ) για τα χαράτσια, για τις αντισυνταγματικές διατάξεις νόμων.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250