Στο προσκήνιο οι κακοποιημένες γυναίκες και η Αχαϊκή

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 20:31

Στο προσκήνιο οι κακοποιημένες γυναίκες και η Αχαϊκή

Σύντομη και ουσιαστική ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στα δύο θέματα που συζητήθηκαν αποφασίσθηκε η λειτουργία «Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας», ενώ παράλληλα έγινε και ψήφισμα για την Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Πιο αναλυτικά και όσον αφορά το θέμα του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικων, σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι τάχθηκαν υπέρ αυτή της κίνησης, πλην του κυρίου Πυλαρινού, ο οποίος εξέφρασε φανερά τις αντιρρήσεις του.

 3207400

«Καλούμαστε μέσα σε 40 μήνες (σ.σ. τόση θα είναι η διάρκεια του προγράμματος) να λύσουμε το πρόβλημα βίας που έχουν οι γυναίκες στην Κεφαλονιά. Έρχεται το θέμα αποσπασματικά, χωρίς καμία μελέτη για να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα την ανάγκη του οποίου δεν την έχουμε διαπιστώσει. Και δεν έχετε απόδειξη ότι το έχουμε ανάγκη αυτό το πρόγραμμα. Σε μία εποχή που η κοινωνία έχει προβλήματα σοβαρά ερχόμαστε να της δώσουμε παντεσπάνι τη στιγμή που δεν έχουμε ψωμί».

Η «βοήθεια στο σπίτι» δεν έλυσε προβλήματα της τοπικής κοινωνία και ένα τέτοιο πρόγραμμα θα είναι αποτυχία».

 3207401

Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο κ. Διονύσης Αραβαντινός, ο οποίος δήλωσε: «Την υλοποίηση την υιοθετώ χωρίς παραμικρή αντίρρηση. Σωστά υλοποιείται ένα τέτοιο πρόγραμμα. Διαφωνώ με τον κ. Πυλαρινό που είπε ότι το βοήθεια στο σπίτι δεν έλυσε προβλήματα. Ήταν ζωογόνος η προσφορά του και βλακεία μέγιστη αυτών που θέλησαν να το σταματήσουν. Πρέπει να συμβάλουμε στο πως θα συνεχιστεί το πρόγραμμα. Να υποθέσω ότι μετά τα τρία χρόνια λειτουργίας του προγράμματος θα σταματήσουν να υπάρχουν κακοποιημένες γυναίκες και άρα θα σταματήσει η αναγκαιότητά του; Φυσικά και θα χρειάζεται να συνεχιστεί».

Ο κ. Βαγγέλης Κεκκάτος μίλησε για ένα « εξαιρετικά μεγάλης σημασίας έργο που δίνει κύρος στο νησί» ενώ ο κ. Σαμούρης πρόσθεσε πως : «Πρέπει να ενθαρρύνω ένα κοινωνικό πρόγραμμα που αφορά ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

 3207396

Το θέμα που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημήτρης Φιοραβάντες και ήταν εκτός ημερησίας, αφορούσε την Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα και το ψήφισμα για την διατήρηση του υποκαταστήματος στην Σάμη.

Το ψήφισμα πέρασε και λέει ότι «η ανάδοχος τράπεζα καλείται να διατηρήσει το υποκατάστημα στην Σάμη».

 3207400




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250