Επερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης στον Περιφερειάρχη για την ΑΕΝ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 08:14

Επερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης στον Περιφερειάρχη για την ΑΕΝ

Κύριε Περιφερειάρχη,
Επειδή:

Σας είναι ήδη γνωστό ότι έχουν τεθεί πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου τα προσχέδια των κανονιστικών πράξεων λειτουργίας των ιδιωτικών σχολών Ναυτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης (ΝΕΚΕ). (Τα προσχέδια θα είναι σε δημόσια διαβούλευση για χρονικό διάστημα ενός μηνός).


Σας κάνουμε επίσης γνωστό ότι σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που είχε δοθεί τον Οκτώβριο από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη και τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο είχε ανακοινωθεί, η δυνατότητα που δίνεται σε ιδιώτες να δημιουργήσουν σχολές ναυτικής εκπαίδευσης με τη μορφή των Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης αλλά και παράλληλα την αναβάθμιση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

Σας έχουμε (με επερωτήσεις και τακτικά θέματα) ενημερώσει και αναδείξει, τα πολλά και οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΝ Ιονίων Νήσων (υποστελέχωση, υποδομές, βιβλία, αναλώσιμα , μεταφορές, εκπαιδευτικά μπάρκα κλπ). Τα προβλήματα αυτά συχνά αποτελούν προσχήματα προκειμένου να κλείσουν η να ιδιωτικοποιηθούν σχολές
Ερωτάσθε : Ποιες ενέργειες θα κάνετε ώστε να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης και της ΑΕΝ ΙΝ

Κέρκυρα 27 Φλεβάρη 2013 Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Θεόδωρος Γουλής, Γιάννης Κορφιάτης , Δημήτρης Μαντζουράτος




00 inkefalonia general ad 300X250