Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για τα πρόστιμα στην Κρανιά

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 15:47

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για τα πρόστιμα στην Κρανιά

Ένα θέμα που πραγματικά «καίει» τέθηκε επί τάπητος χθες την έκτακτη ανοικτή συζήτηση που κάλεσε ο δήμαρχος Αλεξανδρος Παρίσης, όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης των μεγάλων προστίμων που επέβαλε η πολεοδομία στους επαγγελματίες της Κρανιάς. Ηταν μία συζήτηση σε υψηλούς τόνους, καθώς οι εντάσεις και οι αντεγκλήσεις δεν αποφεύχθηκαν παρά το γεγονός πως δεν ξεπέρασαν το όριο! Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Αρκετοί από τους Επαγγελματίες της Κρανιάς, έδωσαν το παρών στην συνάντηση και άκουσαν την συζήτηση που διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες.Παρών εκτός από τον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, αλλά και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Σταύρος Τραυλός.

Στο ξεκίνημα της συζήτησης ο μηχανικός κ. Δημήτρης Μεσσάρης έκανε την εισήγησή του πάνω στο θέμα και έδωσε το στίγμα για το πώς θα κινηθεί ο Δήμος, ώστε να μπουν στο νόμο 4014 που είναι για τα αυθαίρετα, καθώς η περιοχή ανήκει στις περίφημες Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) που συνεπάγεται πως η δόμηση είναι πολύ περιορισμένη.

Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά Θεόφιλος Μιχαλάτος τόνισε: «Δεν θέλουμε την καταστροφή της Κεφαλονιάς. Θέλουμε ο τόπος να πάει μπροστά, ωστόσο αν δεν λυθεί το ΖΟΕ και το Δασικό δεν θα υπάρχει ανάπτυξη για την Κεφαλονιά» δήλωσε και πρότεινε το θέμα να συζητηθεί σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο». Η τοποθέτηση του Θεόφιλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση ο οποίος αντιπαρατέθηκε για αρκετά λεπτά.
Ιδιαιτέρως αιχμηρός ήταν και ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Σταύρος Τραυλός, ο οποίος έκανε και ένα παράπονο προς την δημοτική αρχή πως δεν καλείται στα δημοτικά συμβούλια σε θέματα που άπτονται του ΤΕΕ.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Πρέπει να δρομολογήσουμε συγκεκριμένες λύσεις για τις περιοχές αυτές. Να γίνει άμεση και συγκεκριμένη μελέτη για τις περιοχές ΖΟΕ που πρέπει να τροποποιηθούν και να νομοθετηθούν. Αν δεν προχωρήσουμε στην αναθεώρηση των ΖΟΕ θα συνεχίσουμε να είμαστε όμηροι». Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δήλωσε πως η Δημοτική Αρχή σύρθηκε στη συζήτηση και πρότεινε να ακυρωθούν τα πρόστιμα να ακυρωθούν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Κλείνοντας ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να γίνει μία επιτροπή και το ΥΠΕΚΑ να βάλει τα αυθαίρετα της Κρανιάς στον νόμο 4014 και να γίνουν ενστάσεις μέχρι να γίνουν ενέργειες στον νόμο 4014 για τα αυθαίρετα.


Ακούστε παρακάτω τις τοποθετήσεις.

Εισηγηγη Αλ. Παρίση - Δ Μεσσάρη για τα πρόστιμα στην Κρανιά by inkefalonia2013 (6) Τοποθέτηση αντ/ρχη Σωτήρη Κουρή για τα πρόστιμα στην Κρανιά by inkefalonia2013 (6) Τοποθέτηση Παναγή Γεράκη για τα πρόστιμα στην Κρανιά by inkefalonia2013 (6) Τοποθέτηση Θεόφιλου Μιχαλάτου για τα πρόστιμα στην Κρανιά by inkefalonia2013 (6) Τοποθέτηση Μάρκου Κοτσιλίνη για τα πρόστιμα στην Κρανιά by inkefalonia2013 (6) Τοποθέτηση Νίκου Γκισγκίνη για τα πρόστιμα στην Κρανιά by inkefalonia2013 (6) Τοποθέτηση Σταύρου Τραυλού για τα πρόστιμα στην Κρανιά by inkefalonia2013 (6)


Ετικέτες: