Επιτροπή Διαβούλευσης: Λίγα πράγματα στην «πρεμιέρα»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 10:38

Επιτροπή Διαβούλευσης: Λίγα πράγματα στην «πρεμιέρα»

Συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά από την σύσταση του Καλλικράτη η επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κεφαλονιάς και το κλίμα τουλάχιστον σε πρώτη φάση ήταν ... αναγνωριστικό. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Η επιτροπή αποτελείται από πολίτες του νησιού και αποτελεί την «γέφυρα» της κοινωνίας με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ωστόσο είναι αλήθεια πως περιμέναμε περισσότερα πράγματα από την επιτροπή που συνεδρίασε για πρώτη φορά (και ίσως τελευταία;) για να δώσει ή όχι το «πράσινο φώς» της πλευράς της κοινωνίας στον προϋπολογισμό του 2013 που θα συζητηθεί σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Την επιτροπή προήδρευσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου κ. Σάββας Σαββαόγλου, ο οποίος στην εισήγησή του προς τα μέλη της επιτροπής διάβασε και ανέλυσε τον προϋπολογισμό του 2013.

Μάλιστα τόνισε πως: «Κάνουμε μία προσπάθεια εξυγίανσης με περικοπές δαπανών και αύξηση εσόδων. Αυτός ο προϋπολογισμός, είναι ρεαλιστικός, είναι αξιόπιστος και ειλικρινής. Αν εκτελεστεί θα μας βάλει στο δρόμο της μόνιμης εξυγίανσης».

Από εκεί και πέρα έγιναν ερωτήσεις από τα μέλη της επιτροπής , από κάποιους αρκετά σοβαρές και με επίγνωση της σημαντικότητας της διαδικασίας, ενώ επισημάνθηκαν και σωστά κάποια... τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την πρώτη συνεδρίαση «πρέπει να ενημερώνεται σωστά η επιτροπή για να μπορεί να παίρνει και σωστές αποφάσεις» δήλωσε περί αυτού ο Γενικός Διευθυντής της ΕΠΑΣ Σπ. Σακαλής. Ακούστηκε και η καταγγελία από την κα Τζιλιάνου η οποία ρώτησε σε ποια φάση βρίσκεται το έργο για την αλλαγή των αμιαντοσωλήνων στο Αργοστόλι, καθώς όπως είπε έχει έχουν ανιχνευτεί περιστατικά πανομοιότυπου τύπου καρκίνου που ενδεχομένων να έχουν να κάνουν με τις σωλήνες ύδρευσης, ενώ ο Διευθυντής της Διαδημοτικής Κώστας Γαλιατσάτος ρώτησε εάν ο Δήμος έχει πρόγραμμα αξιοποίησης της περιουσίας του, ή και καταγραφής του για να πάει απάντηση πως δεν έχει καταρτιστεί περιουσιολόγιο. Κάποιοι τόνισαν την αναγκαιότητα της επιτροπής να κάνει προτάσεις.

Τελικά πέρασαν ομόφωνα από την επιτροπή και ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα και το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου, χωρίς να θιχθούν βαθύτερα τα θέματα...




00 inkefalonia general ad 300X250