Πρόσωπο της Αυτοδιοίκησης για το 2012 ο Αλέξανδρος Παρίσης από το Ίδρυμα «Κορφιάτη»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013 11:27

Πρόσωπο της Αυτοδιοίκησης για το 2012 ο Αλέξανδρος Παρίσης από το Ίδρυμα «Κορφιάτη»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΩΣ «ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012»  Ύψιστη τιμή για τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση και τον Δήμο Κεφαλλονιάς αποτελεί η βράβευσή του ως «Πρόσωπο της Αυτοδιοίκησης για το 2012» από το Ίδρυμα «Κορφιάτη».

Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς βραβεύτηκε την Δευτέρα το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Ίδρυμα στο Επιμελητήριο Πειραιά. Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς έλαβε την ύψιστη αυτή τιμητική εκδήλωση διότι-κατά το Ίδρυμα-κρίνεται πετυχημένο το έργο του.

 Εκτός από το δήμαρχο Κεφαλλονιάς, βραβεύθηκαν ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβαντιτόπουλος, ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλληρίας κ.κ. Νικηφόρος,  της αρχιεπισκοπής  Κύπρου, οι μητροπολίτες Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος και Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, η ηρωική δασκάλα των Πομάκων κ.Χαρά Νικολοπούλου. Επίσης βραβείο καλλιτεχνικού σκηνοθέτη κινηματόγραφου πήρε η καταξιωμένη σκηνοθέτης Μαρια  Ηλιού, ενώ το βραβείο συγγραφέα έλαβε ο Ιωάννης Κορνηλάκης .

Στην κορυφαία αυτή εκδήλωση παρέστησαν  πολλοί υπουργοί, βουλευτές, πολλοί μητροπολίτες από Ελλάδα και Κύπρο, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, πανεπιστημιακοί, διακεκριμένοι γιατροί, άνθρωποι των γραμμάτων και τεχνών κ.α. Την εκδήλωση κάλυψε μουσικά η παιδική χορωδία Τυπάλδου που κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

 Τα «Κορφιάτικα» βραβεία  ιδρύθηκαν το 1980 στον Πειραιά από τον Δημήτρη Μουζακίτη, είναι κατοχυρωμένα στην Εθνική Βιβλιοθήκη από την Ακαδημία του Πειραιά και αποτελούν ετήσιο θεσμό.

Βασικοί παράγοντες που εκτιμήθηκαν για την βράβευση του Δημάρχου Κεφαλλονιάς ως προσωπικότητα της Αυτοδιοίκησης του 2012 ήταν, οι επιδόσεις του Δήμου μας στην γρήγορη και αποτελεσματική συνένωσή του σύμφωνα με το σχέδιο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ", οι μεγάλες εντάξεις έργων για το νησί, καθώς και οι επιδόσεις του δήμου μας στον τομέα του τουρισμού (κρουαζιερόπλοια, αφίξεις νέων αεροπορικών εταιρειών κ.λ.π.).
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς αφιέρωσε το βραβείο του σε όλους τους Κεφαλλονίτες και τις Κεφαλλονίτισσες που βρίσκονται καθημερινά στην μάχη για την δημιουργία μιας "ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ".

korfiari1

korfiati2

  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




00 inkefalonia general ad 300X250