Βαγγέλης Μαζαράκης… τα πάντα όλα!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013 11:50

Βαγγέλης Μαζαράκης… τα πάντα όλα!

Περιμέναμε ότι θα είναι... λαλίστατος ο Βαγγέλης Μαζαράκης στη συνέντευξη Τύπου που προσκάλεσε (φιλική συζήτηση την αποκάλεσε ο ίδιος), χθες τα γραφεία της ΕΠΣΚΙ και δεν πέσαμε έξω. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ, έθιξε πολλά από τα κακώς κείμενα το Κεφαλλονίτικου ποδοσφαίρου και είχε όρεξη να απαντήσει σε όσες ερωτήσεις και αν γινόντουσαν από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Είπε πολλές φορές τη φράση «όποιος πιστεύει ότι θα φάει από την ελπίδα. Πεθάνει από την πείνα» θέλοντας να τονίσει ότι δεν πρέπει να απλά κάποιος να ελπίζει σε κάτι, πρέπει να το επιδιώκει κιόλας.


Από αυτά που είπε ο κ. Μαζαράκης, κρατήσαμε αρκετά πράγματα.


Το βασικότερο που το τόνισε και αρκετές φορές ήταν πως: «Ως ΕΠΣΚΙ δεν έχουμε βοήθεια από πουθενά. Στερούμαστε οποιασδήποτε οικονομικής ενίσχυσης, ενώ τα σωματεία δεν συμμετέχουν σε καμία δαπάνη της Ενωσης. Κάνουμε μία τεράστια προσπάθεια θεωρώντας πως μπορούμε να συστρατεύσουμε το ποδόσφαιρο στην υπηρεσία της κοινωνίας».

Τα παράπονα του προέδρου της ΕΠΣΚΙ στρέφονται κυρίως προς την τοπική αυτοδιοίκηση: «Η πολιτεία και ο δήμος απουσιάζουν . Δεν έχουν βοηθήσει καθόλου. Έχουμε ζητήσει να πληρώνουμε εμείς και τα φώτα των γηπέδων για να γίνονται βραδινοί αγώνες, αλλά ακόμα δεν έχουμε πάρει απάντηση. Ο αθλητισμός για τον Δήμο Κεφαλονιάς φαίνεται πως γίνεται "στο πόδι". Φαίνεται πως δεν έχει σημασία ο αθλητισμός για τον δήμο».

DSCN2753

Για την κατάσταση στο τοπικό μας ποδόσφαιρο εξήγησε τα εξής

«Δεν έχουμε συμμετοχή ομάδας στην Κεφαλονιά στα Εθνικά Πρωταθλήματα και γι'΄ αυτό ευθύνεται η ΕΠΟ που την τελευταία στιγμή κάλεσε την ομάδα να δηλώσει συμμετοχή. Το πρόβλημα στο τοπικό ποδόσφαιρο εστιάζεται στην παρουσία νέων παικτών στην Κεφαλονιά. Εμείς προσπαθούμε να επιβάλουμε τους νέους παίκτες στις ομάδες. Δεν έχουμε όμως παιδικά πρωταθλήματα».

«Έχω μάθει αυτό που λέω να το λέω κατά πρόσωπο»

Μιλώντας για τον εαυτό του τόνισε:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος προσωπικά που έχω κάνει πράγματα, καθώς είμαι στην UEFA πήγα και στην FIFA. Είμαι στην επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, έστω και σαν αναπληρωματικός . Για μένα έχω κάνει πράγματα, αλλά δεν μου αρκούν. Θέλω και για το Κεφαλλονίτικο ποδόσφαιρο να γίνονται πράγματα.
Εχω αρκετούς εχθρούς, αλλά έχω και πολύ καλούς φίλους. Φίλους που δεν προέρχονται ούτε από τον δικό μου χώρο τον οικογενειακό, ούτε τονεκκλησιαστικό, ούτε τον πολιτικό. Έχω φίλους από όλο τον κόσμο, γιατί έχω μάθει αυτό που πιστεύω να το λέω κατά πρόσωπο».

«Κανένα σωματείο δεν ζήτησε το γήπεδο στα Φαρακλάτα»

Για τα γήπεδα στην Κεφαλονιά δήλωσε:

«Τα γήπεδα πλην του Ενωσιακού είναι ιδιοκτησίας των δήμων. Το Ενωσιακό γήπεδο των Φαρακλάτων ανήκει ακόμα στην ΕΠΟ και δεν έχει παραχωρηθεί ακόμα στην Ενωση μας. Το γήπεδο σε αυτή τη φάση, είναι στην φάση των... κακοτεχνιών και πρέπει να διορθωθούν αυτές ώστε να παραδοθεί.

Το Ενωσιακό γήπεδο είναι για να το χρησιμοποιούν οι μεικτές και οι παιδικές ομάδες. Όχι για να το χρησιμοποιούν τα σωματεία.
Και να σας πως και πως κανένα σωματείο δεν ζήτησε το γήπεδο στα Φαρακλάτα. Κανένα απολύτως. Ακούστηκε ότι ο Δήμος ζήτησε το γήπεδο, όμως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

«Θα μπορούσαμε σαν Κεφαλονιά να είμαστε το Κέντρο του Μεσογειακού Beach Soccer»

Για την προσπάθεια ανάπτυξης του Βeach Soccer στην Κεφαλονιά

«Έχουμε ξεκινήσει θετικά με τo Beach Soccer που θεωρώ πως είναι το ποδόσφαιρο του μέλλοντος. Αισθάνομαι όπως ένοχος που δεν έχω την δυνατότητα να φέρω τις ομάδες στην Κεφαλονιά. Ψάχνουν 17 Εθνικές ομάδες χώρο και δεν μπορούμε να τους στεγάσουμε στην Κεφαλονιά. Έχουμε τόσες παραλίες και δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα γήπεδο Beach Soccer. Θα μπορούσαμε σαν Κεφαλονιά να είμαστε το Κέντρο του Μεσογειακού Beach Soccer. Το Beach Soccer είναι το άθλημα του μέλλοντος και έχει σαφώς δυνατότητα τουριστικής προβολής του νησιού. Άλλωστε και στα Κουρκουμελάτα μπορεί να γίνει γήπεδο αρκεί να φέρουμε άμμο. Με 30.000 ευρώ το γήπεδο στήνεται, αλλά που να τα βρω».

DSCN2756

«Δεν έχουμε βοήθεια από κανέναν»

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ενωση

«Δεν έχουμε βοήθεια. Όλοι όσοι δουλεύουμε στο νησί για την Ενωση δεν παίρνουμε ούτε ένα ευρώ. Είμαστε η μοναδική Ενωση στην Ελλάδα με μηδενικά έξοδα. Τα πληρώνουμε όλα από την τσέπη μας. Εγω άλλωστε δεν μπορώ να είμαι ισόβιος πρόεδρος της Ενωσης και ουσιαστικά τώρα την Ενωση τη «δουλεύει» ο Θέμης Βαλσαμής.

«Κάποιοι τοπικοί παράγοντες κατήγγειλαν στην ΕΠΟ τα δελτία που βγάζαμε προσωρινά σε αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές»

Αναφορικά με τους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές που όταν λήξει η άδεια παραμονής τους και κάνουν αίτημα για νέα άδεια δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα ο Βαγγέλης Μαζαράκης δήλωσε:

DSCN2757

«Έκανα εγώ έγγραφο και ζήτησα γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας. Οι αλλοδαποί πιστεύουν ότι με το που θα καταθέσουν χαρτί να ανανεώσουν την άδειά τους με το χαρτί αυτό θα ανανεωθεί το δελτίο τους. Δεν δίνει όμως αυτό το δικαίωμα εργασίας. Ο κανονισμός της ΕΠΟ λέει ότι για να ανανεωθεί το δελτίο χρειάζεται την άδεια παραμονής. Γιατί υπάρχει περίπτωση να μην ανανεωθεί. Εμείς ανανεώναμε μέχρι τώρα προσωρινά τις άδειές τους, αλλά κάποιοι τοπικοί παράγοντες το κατήγγελλαν στην ΕΠΟ και κόπηκε αυτό. Ψάχνουμε πως θα γίνει αυτό ξανά να παίξουν για 3-4 μήνες μέχρι να βγει η άδεια παραμονής τους ».




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ