Πολυχρόνης Πολίτσης: «Ο αθλητής πρέπει πρώτα να γνωρίσει την αποτυχία»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 01:10

Πολυχρόνης Πολίτσης: «Ο αθλητής πρέπει πρώτα να γνωρίσει την αποτυχία»

Συνέντευξη στον Cosmos 965

Στην εκπομπή «Παίξε Μπαλίτσα» και στην Σπυριδούλα Αναλυτή φιλοξενήθηκε ο Πολυχρόνης Πολίτσης. Ένας άνθρωπός του αθλητισμού με αγάπη για την επιτραπέζια αντισφαίριση και την … ζωή.

Ο Πολυχρόνης Πολίτσης αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και πλέον προπονητής μετά από ένα διάλλειμα που έκανε από τον αθλητισμό επέστρεψε δυνατότερος από ποτέ. Ίδρυσε στην Κεφαλονιά το Αθλητικό Σωματείο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης με σκοπό να διδάξει το άθλημα αλλά και να διδάξει παιδεία, καθώς όπως δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή «Ο αθλητισμός  είναι παιδεία».

Το σωματείο ξεκίνησε φέτος και ήδη έχει προσελκύσει αρκετό κόσμο. Ο κος Πολίτσης έδωσε αρκετές πληροφορίες για το άθλημα και κάλεσε όλον τον κόσμο να βρεθεί στο κλειστό γήπεδο έστω και μια φορά για να γνωρίσει το άθλημα και κυρίως και παιδιά με αναπηρία (έχει συμμετέχει και ο ίδιος σε παραολυμπιακούς αγώνες), γιατί όπως όλα τα αθλήματα, έτσι και η επιτραπέζια αντισφαίριση, λειτουργεί σαν φάρμακο, ενώ η αποτυχία πρέπει να δυναμώνει τον κάθε αθλητή και όχι να τον στεναχωρεί.

Ακούστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε ο Πολυχρόνης Πολίτσης.

Μερικά στοιχεία για τον Πολυχρόνη Πολίτση:

Απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου  τμήμα Ψυχολογίας και της Σχολής Προπονητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Έχει διατελέσει προπονητής και τεχνικός διευθυντής στην επιτραπέζια αντισφαίριση στο σωματείο Α.μεΑ Π.Α.Σ.Κ.Α. και ομοσπονδιακός προπονητής της ΕΑΟΜ ΑμεΑ.

Ως αθλητής έχει συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004, ενώ έχει συμμετάσχει σε διεθνής διοργανώσεις έχοντας κατακτήσει και την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά του Μπουένος Άιρες .

Η εκπομπή «Παίξε Μπαλίτσα», μεταδίδεται κάθε Τρίτη 14:00- 15:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.




00 inkefalonia general ad 300X250