Σκακιστικός Σύλλογος Κεφαλονιάς: Αποτελέσματα τουρνουά Πύργου (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 19:15

Σκακιστικός Σύλλογος Κεφαλονιάς: Αποτελέσματα τουρνουά Πύργου (εικόνες)

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΥΡΓΟΥ «ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 2020»

Ο «Σκακιστικός Σύλλογος Κεφαλονιάς» είχε την τιμή και την χαρά να συμμετάσχει στο Σκακιστικό Τουρνουά «Καλή Χρονιά 2020», που διοργανώθηκε στον Πύργο, από την «Σκακιστική Ακαδημία Πύργου», την Κυριακή 12/1/20.

 Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την μεγάλη προσέλευση των αθλητών μας, όπου για πρώτη φορά η αποστολή έφτασε στα 18 άτομα (31 άτομα μαζί με τους συνοδούς)! Ιδιαίτερα όμως είμαστε χαρούμενοι γιατί την αποστολή απάρτιζαν επί το πλείστον παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Τα περισσότερα δε, δεν είχαν καμία εμπειρία από τουρνουά, συνεχόμενους αγώνες, διαχείριση χρόνου σκέψης, ρολόι αγώνων, σωματική και ψυχολογική κούραση.  Και για τον λόγο αυτό η αναφορά μας θα ξεκινήσει από αυτά τα παιδιά.

Στον Β΄ ΟΜΙΛΟ (για παιδιά έως 12 ετών), είχαμε 6 συμμετοχές.                                                   Η Μουρελάτου Ευαγγελία (18η γενικής και η πιο μικρή αθλήτρια της αποστολής μας) έκανε τις 2 πρώτες νίκες της σε τουρνουά και έδειξε ότι το μέλλον της ανήκει. Ο Μαγουλάς Παναγής (15ος γενικής), Μουρελάτος Καλλικράτης (11ος γενικής) και Γαρμπής Σπύρος (10ος γενικής) έκαναν αξιοπρεπή εμφάνιση για 1η φορά σε τουρνουά. Ο Τζουγανάτος Δημήτρης (6ος γενικής) κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο στην κατηγορία  U 12 και έχασε την 5η θέση λόγω… αλφαβητικής σειράς κατάταξης. Εκπληκτική εμφάνιση έκανε ο Γαλάτης Άγγελος, όπου με 5 νίκες σε 6 παιχνίδια πήρε την 3η θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο του Ομίλου !

Στον Α΄ ΟΜΙΛΟ (από 12 ετών και άνω), είχαμε 12 συμμετοχές .                                                     Εδώ τα πράγματα για τα μικρότερα παιδιά του συλλόγου ήταν πιο δύσκολα, αφού θα αντιμετώπιζαν τα «μεγάλα» ονόματα του τουρνουά. Παρόλα αυτά είχαν σημαντικές επιτυχίες. Η Μαγουλά Ευγενία (39η γενικής), ο Μαυρογιάννης Παναγής (30ος γενικής) και ο Mancia Άγγελος (25ος γενικής), αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες για το μέλλον. Η κατηγορία U 14 ήταν καθαρά Κεφαλονίτικη υπόθεση, αφού ο Τζουγανάτος Ιάσονας (29ος γενικής), κατέκτησε την 3η θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο, Η Λουκάτου Δέσποινα (23η γενικής) κατέκτησε την 2η  θέση και το Ασημένιο Μετάλιο, ενώ ο Ανδρεάτος Γεώργιος (18ο γενικής) κατέκτησε την 1η θέση και το Χρυσό Μετάλλιο. Αξιοπρεπή εμφάνιση έκαναν ο Μεταξάς Δημήτρης (22ος γενικής) και ο Σολωμός Γεράσιμος (20ος γενικής). Ο Γιαλούμης Άρης-Μάριος (14ος γενικής) κατέκτησε την 2η θέση και το Ασημένιο Μετάλλιο στην κατηγορία U 18. Ο… Βετεράνος μας (μεγαλύτερος μόνο ηλικιακά), αλλά πάντα μάχιμος και πάντα συνεπής στις υψηλές θέσεις, Κρούσος Παναγής πήρε την 5η θέση της γενικής.

Για το τέλος αφήσαμε την πρώτη τριάδα του τουρνουά, όπου την 3η  Θέση και Χάλκινο Μετάλλιο κατέκτησε ο Πετράτος Φώτης. Την 2η  Θέση και το Ασημένιο Μετάλλιο κατέκτησε ο Μακρίδης Δημήτρης (Πρωταθλητής Ελλάδας U 12, με πολλές Πανελλήνιες και Ευρωπαϊκές επιτυχίες). Την Πρώτη Θέση, Κύπελλο Και Χρυσό Μετάλλιο κατέκτησε ο αθλητής μας και βοηθός στις προπονήσεις του Συλλόγου μας, Mancia Δημήτρης, με το εκπληκτικό 6 νίκες σε 6 παιχνίδια ! Συνολικά ως Σύλλογος είχαμε : Το Κύπελλο, 2 Χρυσά , 2 Αργυρά και 4 Χάλκινα Μετάλλια! Όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και αυτό φάνηκε όχι μόνο από τα αποτελέσματα άλλα και από την γενικότερη συμπεριφορά και ήθος που επέδειξαν κατά την διάρκεια όλου του ταξιδιού. Επειδή όμως ο εχθρός του «καλού» είναι το «καλύτερο», στην επόμενη διοργάνωση θα προσπαθήσουμε για αυτό. Πιστεύουμε ότι υπάρχει πολύ καλό (ας μας επιτραπεί η έκφραση) «Υλικό», όπου για διάφορες συγκυρίες δεν μπόρεσε να μας ακολουθήσει σε αυτό το ταξίδι.                                                                                                             Ως επίλογο Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε :                                                                                   Την «Σκακιστική Ακαδημία Πύργου», ιδιαίτερα τον πρόεδρο της κο Σιγούρο Μιχάλη και του ευχόμαστε πάντα υγεία και πάντα επιτυχίες! Τον «Σκακιστικό Σύλλογο Ζακύνθου», με τον αεικίνητο πρόεδρο του κο Σαραντίδη Ηλία και την «ήρεμη δύναμη» κο Μαυρομάτη Γιάννη!

Την «Levante Ferries», για την έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Μα πιο πολύ θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και που τα στηρίζουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Ο Σκακιστικός Σύλλογος Κεφαλονιάς πραγματοποιεί μαθήματα κάθε Σαββατοκύριακο, στο 4ο Δημ. Σχολείο Αργοστολίου (περιοχή Ξενία). Αρχάριοι 17:00-18:00, Προχωρημένοι 18:00-20:00. Υπεύθυνοι : Πετράτος Φώτης  τηλ. 6944267405, Ατζελίδης Γιώργος 6945906637. 

Εκ του Δ.Σ.

IMG 8548smIMG 8548smIMG 8548smIMG 8548smIMG 8548sm