Γ. Λυκούδης: «Να συνεχίσουμε να χαιρόμαστε το ποδόσφαιρο»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 11:38

Γ. Λυκούδης: «Να συνεχίσουμε να χαιρόμαστε το ποδόσφαιρο»

Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή

 

Είναι από τους ανθρώπους που σε κερδίσουν με το ήθος, την ευγένεια και τον τρόπο σκέψης τους. Ο Γιάννης Λυκούδης αποφάσισε να ηγηθεί από τον προεδρικό θώκο, το παρθενικό ταξίδι του Α.Ο. Εικοσιμίας στο περιφερειακό πρωτάθλημα γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι το ταξίδι θα είναι δύσκολο. 

Συναντήσαμε τον πρόεδρο της Εικοσιμίας στο νέο δικηγορικό του γραφείου του στο Λιθόστρωτο 27 και αυτός πρόθημα μας μίλησε για όλα όσα έχει βιώσει μέσα από την ομάδα τους τελευταίους μήνες.

-    Είναι δύσκολο το ταξίδι στην Δ’ Εθνική για την Εικοσιμία ;

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί είναι τεράστιες οι διαφορές μεταξύ του τοπικού πρωταθλήματος και του περιφερειακού πρωταθλήματος. Είναι πραγματικά σαν να είσαι στο υπόγειο και ξαφνικά να ανεβαίνεις στην ταράτσα του σπιτιού.
Υπάρχουν μεγάλες διαφορές και όσον αφορά το διοικητικό κομμάτι και το οικονομικό, αλλά και όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι. Πραγματικά όλο αυτό ήταν ένα άλμα για την Εικοσιμία και είναι όλο αυτό μία πολύ μεγάλη εμπειρία. Μαθαίνεις πάρα πολλά πράγματα από αυτό το πρωτάθλημα και νομίζω ότι θα βγούμε πλούσιοι σε εμπειρίες. Ο στόχος είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε μία καλύτερη πορεία από αυτή που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και διοικητικά να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις οικονομικές δυσκολίες και να τελειώσουμε αξιοπρεπώς τη χρονιά».

-    Στη μέχρι τώρα πορεία υπάρχει κάτι που να σας έχει πικράνει;

«Δεν θα το έλεγα ότι υπάρχει κάτι που να με έχει πικράνει. Ίσως να περίμενα περισσότερη συμπαράσταση από τον κόσμο και τους τοπικούς φορείς. Βεβαίως τους καταλαβαίνω γιατί η οικονομική συγκυρία είναι πάρα πολύ δύσκολη και το βιώνουμε όλοι. Απλά ο κόσμος θα μπορούσε να αγκαλιάσει περισσότερο αυτή την ομάδα διότι είναι μία ομάδα η οποία αποτελείται από δικά μας παιδιά από ντόπια παιδιά και όχι από μισθοφόρους. Ήταν άλλωστε και ένα στοίχημα αυτό γιατί αν την αγκάλιαζε ο κόσμος αυτή την προσπάθεια θα μπορούσαν να γίνουν και άλλες ανάλογες».

-    Στη μέχρι τώρα πορεία υπάρχει κάτι που να σας έχει κάνει να αισθάνεστε αισιόδοξος;

«Αυτό που βλέπω είναι πως ακόμα και μετά τα άσχημα αποτελέσματα η ομάδα συνεχίζει να είναι ενωμένη. Τα παιδιά εδώ είναι ενωμένα και είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό για να μπορέσουμε να πάμε καλύτερα στο μέλλον».

-    Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για την Εικοσιμία μετά το τέλος της φετινής σεζόν;

«Η επόμενη μέρα είναι να έχουμε μία ομάδα παιδιών που θα έχουν αποκτήσει εξαιρετικές εμπειρίες. Η ομάδα θα βγει κερδισμένη από αυτή την προσπάθεια. Εμείς έχουμε μία βάση παιδιών που πιθανότατα θα συνεχίσει να υπάρχει και του χρόνου. Εμάς μας ενδιαφέρει να συνεχίσουμε να χαιρόμαστε το ποδόσφαιρο».

 1254100-    Αν ξεκινούσε τώρα το πρωτάθλημα υπάρχει κάτι που θα αλλάζατε στην ομάδα;

«Θα άλλαζα μερικά αποτελέσματα (γέλια), αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμάς. Αυτό που θα άλλαζα και ήταν το μεγάλο λάθος της διοίκησης ήταν το πρώτο το παιχνίδι, όπου εκεί εξαιτίας του λάθους του δικού μας, χάσαμε το βαθμό που είχαμε πάρει πανάξια στο γήπεδο. Πραγματικά πήγαμε εντελώς άπειροι και ήταν λάθος απειρίας και ίσως αυτό επηρέασε όλη την ομάδα. Για τους παίκτες νομίζω ότι οι επιλογές ήταν καλές στο μέτρο του δυνατού και με βάση τις οικονομικές δυνατότητες που είχαμε».

-    Τι είναι αυτό που έχει διδάξει η έως τώρα πορεία;

«Δυστυχώς έχω βγάλει ένα συμπέρασμα ότι το Κεφαλλονίτικο ποδόσφαιρο είναι πολύ πίσω σε σχέση με το ποδόσφαιρο των γειτονικών νομών. Το πρωτάθλημα το τοπικό το δικό μας δεν μπορεί να συγκριθεί με τα αντίστοιχα πρωταθλήματα των άλλων νομών και γι’ αυτό οι ομάδες μας αντιμετωπίζουν διαχρονικά προβλήματα στη Δ’ Εθνική. Από εκεί και πέρα είναι ένα μεγάλο σχολείο και είναι θετικό ότι η ομάδα έχει παρουσιάσει ένα πολύ καλό πρόσωπο από άποψη συμπεριφοράς και στα εντός και στα εκτός έδρα παιχνίδια και είμαι ικανοποιημένος που συνεχώς δέχομαι συγχαρητήρια από τις άλλες ομάδες για τον τρόπο που έχουμε στήσει την ομάδα και τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε. Έχουμε κερδίσει πράγματα που δεν φαίνονται στον βαθμολογικό τομέα».


Ετικέτες: