Ολυμπιακός και τα... μυαλά στην πρόκριση!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012 23:59

Ολυμπιακός και τα... μυαλά στην πρόκριση!

Χαλί... πρόκρισης στους 16 της διοργάνωσης έστρωσαν οι ερυθρόλευκοι νικώντας 3-1 την Μονπελιέ, βγάζοντας στο γήπεδο αντίδραση μεγάλης ομάδας μετά την ισοφάριση των Γάλλων. Οι Πειραιώτες έπαιξαν με τη... φωτιά αλλά ευτυχώς δεν κάηκαν, καθώς μετά το γρήγορο τέρμα του Μασάντο στο 4' έδωσαν χώρο στους Γάλλους, οι οποίοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 66' με το πέναλτι του Μπελχαντά. Ωστόσο, η αντίδραση των Πρωταθλητών Ελλάδας ήταν εξαιρετική, έβαλαν την μπάλα κάτω, πίεσαν και πήραν ένα σπουδαίο «τρίποντο» με τα τέρματα των Γκρέκο (80') και Μήτρογλου (82').

Το «συγκρότημα» του Λεονάρντο Ζαρντίμ εξασφάλισε – σε μεγάλο βαθμό – την τρίτη θέση του ομίλου που οδηγεί στο Europa League, αλλά πλέον, ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, καθώς Σάλκε και Άρσεναλ του... έκαναν το χατίρι, μένοντας στο 2-2. Έτσι, οι Γερμανοί έφτασαν τους 8 βαθμούς, οι «κανονιέρηδες» έχουν έναν λιγότερο και ακολουθούν κατά... πόδας οι «ερυθρόλευκοι» με έξι.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με την Σάλκε στην Γερμανία παίρνει χαρακτήρα... τελικού για τους Πειραιώτες, οι οποίοι ταξιδεύουν με στόχο τη νίκη που θα τους θέσει επικεφαλής στη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για τους «16» του θεσμού.

Εκκίνηση με τους καλύτερους οιωνούς...

Η αναμέτρηση άρχισε ιδανικά για τους ποδοσφαιριστές του Λεονάρντο Ζαρντίμ, καθώς στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ της Μονπελιέ άνοιξαν το σκορ με τον Πάουλο Μασάντο. Ήταν μόλις το 4ο λεπτό, όταν ο Γκρέκο κινήθηκε ωραία από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα στην «καρδιά» της άμυνας των Γάλλων, ο Αμπντούν δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας, ο Μήτρογλου σούτερα, η μπάλα κόντραρε στο δεξί δοκάρι του Ζουρντρέν και στο δεύτερο δοκάρι ο Μασάντο με πλασέ έκανε το 1-0.

Αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση...

Όμως, το γρήγορο τέρμα του Πορτογάλου δεν έδωσε... φτερά στους Πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους με στόχο να «χτυπήσουν» στην κόντρα. Μάλιστα, στο 8' το «συγκρότημα» της Γαλλίας απείλησε με το φάουλ του Μπελχαντά, αλλά η κεφαλιά του Καμαρά δεν βρήκε στόχο.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός έφτασε για δεύτερη φορά με αξιώσεις στα καρέ του Ζουρντρέν, όταν ο Μανιάτης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Εμπιβά δεν έδιωξε σωστά, αλλά το πλασέ του Μήτρογλου βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρο της Μονπελιέ.

Στην συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και προσπάθησαν να βρουν τους διαδρόμους για την εστία του Κάρολ, αλλά στο 18' η κεφαλιά του Καμαρά πέρασε άουτ, ενώ στο 31' και πάλι ο επιθετικός της Μονπελιέ βρέθηκε απέναντι στον πορτιέρο του Ολυμπιακού, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον Βορειοϊρλανδό τερματοφύλακα.

Στην συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν... στροφές και πάτησαν περισσότερο στο... μισό των Πρωταθλητών Γαλλίας, αναζητώντας ένα τέρμα, το οποίο θα έδιωξε σε μεγάλο βαθμό το άγχος για τη συνέχεια της αναμέτρησης.

Στο 35' οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Σιόβα, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Αμπντούν με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Μήτρογλου, ο οποίος κινήθηκε πλάγια, ο οποίος προτίμησε να κάνει το σουτ, αντί να «ψάξει» τον Μασάντο στην απέναντι πλευρά και η μπάλα πέρασε άουτ.

Δυνατό... μπάσιμο και... νέα επιστροφή

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και θέλησε να πετύχει γρήγορα το δεύτερο τέρμα, αλλά στο 48' ο Εμπιβά πρόλαβε τον Μήτρογλου σε μπαλιά του Μασάντο, στο 52' ο Αμπντούν δεν συνεργάστηκε σωστά με τον Έλληνα επιθετικό και χάθηκε η ευκαιρία, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Ζουρντρέν πρόλαβε τον Μήτρογλου από μπαλιά του Χολέμπας.

Στην συνέχεια, οι Γάλλοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσαν για την ισοφάριση, τη στιγμή που για μία ακόμα φορά, οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ είχαν δώσει χώρο στους αντιπάλους τους.

Ο Μπεχλαντά πρόσθεσε κι άλλο άγχος...

Στο 57' ο Μουνιέ απείλησε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 64' η κεφαλιά του Μαρβό βρήκε σε ετοιμότητα τον Κάρολ, ο οποίος μπλόκαρε. Ένα λεπτό αργότερα, η Μονπελιέ κέρδισε πέναλτι, το οποίο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από τους παίκτες του Ολυμπιακού, καθώς ο Καμαρά έχει κάνει επιθετικό φάουλ στον Χολέμπας αρχικά και στην συνέχεια βρέθηκε στο έδαφος από... λαβή του Σιόβα. Την... εσχάτη των ποινών ανέβαλε να εκτελέσει εύστοχα ο Μπελχαντά, ο οποίος έδωσε άλλο... τόνο στο ματς.

Αντίδραση μεγάλης ομάδας!

Το τέρμα των Πρωταθλητών Γαλλίας έφερε την άμεση... αντίδραση των γηπεδούχων. Μάλιστα, στο 67' ο Αμπντούν μπήκε από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα, αλλά ο Μήτρογλου δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας και να κάνει το σουτ.

Στο 78' ο Αμπντούν απείλησε με δυνατό σουτ, έξω από την περιοχή, αλλά ο Ζουρντέν έδιωξε σε κόρνερ. Η υπεροχή του Ολυμπιακού έφερε... καρπούς στο 80' με τον Γκρέκο. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Αμπντούν, οι αμυντικοί της Μονπελιέ δεν έδιωξαν σωστά και ο Ιταλός μέσα από την περιοχή με πλασέ, «έγραψε» το 2-1.

Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν καθαρό προβάδισμα για τη νίκη, όταν ο Χολέμπας κινήθηκε ωραία από τα αριστερά, έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Μήτρογλου και αυτός με δυνατό σουτ στην κίνηση, τίναξε τα δίχτυα του Ζουρντρέν για το 3-1, το οποίο έβαλε... φωτιά στις εξέδρες.

Πηγή: onsports.gr




00 inkefalonia general ad 300X250