«Καρυδάτη» ανατροπή για Θρύλο!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 23:53

«Καρυδάτη» ανατροπή για Θρύλο!

Σε μια βραδιά όνειρο, με μια καρυδάτη ανατροπή ο Ολυμπιακός κέρδισε στο 92' με 2-1 την Μονπελιέ στην Γαλλία και συνεχίζει να κάνει ευρωπαϊκά όνειρα! Τοροσίδης, Μήτρογλου τα γκολ του θριάμβου! H παράδοση στη Γαλλία του έδινε... απαγορευτικό, το γκολ του Σαρμπονιέ τον έφερε με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο όταν ο Ολυμπιακός αποφάσισε να παίξει μπάλα, να γίνει επιθετικός «έπνιξε» τη Μονπελιέ, έκανε την ανατροπή, πήρε τεράστια νίκη 2-1 και απέκτησε δικαίωμα στο όνειρο της πρόκρισης. Μεγάλη εμφάνιση του Μήτρογλου που πέτυχε το νικητήριο γκολ, αν και η Σάλκε του το... χάλασε με το «τρίποντο» στο Λονδίνο!

Έτσι έπαιξε
Χωρίς εκπλήξεις παρουσίασε την ομάδα του ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, όπου κράτησε κάτω από τα δοκάρια τον Κάρολ! Στην άμυνα οι Τοροσίδης δεξιά, Χολέμπας αριστερά και Κοντρέρας, Μανωλάς στο κέντρο της άμυνας. Μοντέστο, Μανιάτης τα αμυντικά χαφ, μπροστά τους ο Μασάντο. Στα αριστερά ο Γκρέκο, δεξιά ο Φουστέρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζιμπούρ!

Είχε τις ευκαιρίες...
Η Μονπελιέ παρουσιάστηκε όπως ακριβώς περίμενε ο Ζαρντίμ, κινητική, ανάπτυξη από το κέντρο και τον Μπελχαντά να αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της ομάδας. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, η πίεση των Γάλλων είχε αποτέλεσμα και το εύκολο λάθος των Πειραιωτών ήταν γεγονός... Οιο γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτα λεπτά, ενώ είχαν και μια φάση στο 8', αλλά το σουτ του Μπελχαντά δεν βρήκε στόχο.

Οι ερυθρόλευκοι αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα, ωστόσο την πρώτη φορά που το έκαναν είχαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν. Στο 19' ο Γκρέκο αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλίες, μεγάλη ενέργεια και σέντρα από τα αριστερά, ο Τζιμπούρ όμως τη βρήκε ελάχιστα και δεν μπόρεσε να τη σπρώξει στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός πήρε τα πάνω του και πέντε λετπά αργότερα είχε ακόμα μια μεγάλη φάση, πάλι από τα πόδια του Ιταλού. Ο Γκρέκο έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των Γάλλων, έδωσε στον Μασάντο, αλλά ο Πορτογάλος για ακόμα μια φορά φέτος δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά τη φάση!

Ο Ολυμπιακός είχε ένα καλό τέταρτο, με τον Φουστέρ και τον Μασάντο να έχουν κίνηση, αλλά να μην έχουν και τις απαιτούμενες βοήθειες από τους υπόλοιπους. Στον αντίποδα, η Μονπελιέ έμοιαζε πιο ώριμη σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, ήταν καλά στημένη στα μετόπισθεν, αν και για ακόμα μια φορά δεν είχε τον τρόπο να σκοράρει!

Σοκ με... χέρι!

Ο Ολυμπιακός μπήκε το ίδιο νωχελικός, όπως στο α' μέρος, όμως αυτή τη φορά το... πλήρωσε. Η Μονπελιέ πέτυχε γκολ, αλλά με τον διαιτητή και τον βοηθό να... βλέπουν αλλού, αφού το χέρι του Ουτάκα δεν το είδε κανείς! Το κατέβασμά του με το χέρι και το λάθος διώξιμο του Μανωλά έδωσαν την ευκαιρία στον Σαρμπονιέ να σκοράρει με δυνατό σουτ. Οι ερυθρόλευκοι που μέχρι εκείνη τη στιγμή έδειχναν ένα συντηρητικό πρόσωπο αποφάσισαν να ανέβουν, πίεσαν την άμυνα των Γάλλων και στο 55' έχασαν τεράστια ευκαιρία, αφού ο Φουστέρ φάτσα με το τέρμα δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά. Το ματς άνοιξε, η Μονπελιέ με τους εξαιρετικούς τεχνίτες έβγαζε εύκολα την μπάλα μπροστά και στο 56' ήταν ο Μανιάτης που με σωτήρια προβολή δεν άφησε τον Μπελχαντά να πετύχει γκολ!

Άνοιξε την άμυνά της και σκόραρε

Στο... ροκ ματς ο Γρέκο ήταν πιο αργός και στο 57' έχασε την ευκαιρία να σκοράρει, μετά και την λανθασμένη συνεννόηση αμυντικών και γκολκίπερ. Το παιχνίδι είχε ανοίξει για τα καλά, ωστόσο στο 71' ο Ζαρντίμ είχε να αντιμετωπίσει και τον τραυματισμό του Τζιμπούρ, τον οποίο και αντικατέστησε με τον Μήτρογλου. Σε εκείνο το σημείο πάντως ο Πορτογάλος είδε τον Μπελχαντά να κάνει την ωραιότερη κίνηση του ματς, εξαιρετικό πάτημα, αλλά το σουτ κατέληξε άουτ. Η ώριμη άμυνα της Μονπελιέ άρχισε να παρουσιάζει ξανά τα άσχημα σημάδια της φετινής σεζόν και το... πλήρωσε! Από στημένη φάση στο 73' ο Τοροσίδης κοντρόλαρε άνετα και με ωραίο πλασέ ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό!

ΜητροΓΚΟΟΟΛ!

Η είσοδος του Αμπνούν, αλλά και του Μήτρογλου έδωσε την απαιτούμενη ώθηση στον Ολυμπιακό, όμως το τέρμα του Τοροσίδη έδινε στην ομάδα του το δικαίωμα να ελπίζει σε περισσότερα. Οι Πειριαώτες το πάλεψαν μέχρι τέλους και δικαιώθηκαν, μεγάλη ενέργεια του Αμπντούν, σέντρα την κατάλληλη στιγμή και ο Μήτρογλου με πλασέ έβαλε τη Μονπελιέ στα δίχτυα και έδωσε στον Ολυμπιακό δικαίωμα στο όνειρο της πρόκρισης!!!

Πηγή: gazzeta.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ