Εθνική Ελλάδας: Άχαστα γκολ, χαμένοι βαθμοί

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012 00:49

Εθνική Ελλάδας: Άχαστα γκολ, χαμένοι βαθμοί

Μόνο ευχαριστημένη δεν μπορεί να αισθάνεται η Εθνική μας ομάδα στο τρίτο ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναδείχθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) με την Βοσνία/Ερζεγοβίνη στο κατάμεστο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες (δύο δοκάρια και τετ α τετ του Σαλπιγγίδη) για να πάρει το πολύτιμο "τρίποντο".

 

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά χορταστικό σε θέαμα και από τις δύο ομάδες, οι οποίες δεν κλείστηκαν στα καρέ τους. Γκολ μπορεί να μην σημειώθηκε ωστόσο και οι δύο προσπάθησαν να το πετύχουν με την Ελλάδα να έχει τελικά δύο δοκάρια με τους Γκέκα-Τοροσίδη και την Βοσνία/Ερζεγοβίνη δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Μανιάτη και Καρνέζη να διώχνουν την μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ωστόσο η Εθνική μας είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αλλά ο Σαλπιγγίδης δεν κατάφερε σε τετ α τετ να νικήσει τον Βόσνιο γκολκίπερ. Ο Φερνάντο Σάντος τα έπαιξε όλα για όλα ρίχνοντας στο γήπεδο και τον Μήτρογλου, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό.

Με τον βαθμό αυτό και οι δύο ομάδες έφτασαν στους επτά (πρώτη είναι η Βοσνία/Ερζεγοβίνη με διαφορά τερμάτων).

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης η συμμετοχή του Γιώργου Καραγκούνη ο οποίος έφτασε στις 121 με την "γαλανόλευκη" ξεπερνώντας τον Θοδωρή Ζαγοράκη (120).

Επόμενος σταθμός για την Εθνική μας ομάδα την προσεχή Τρίτη (16/10) στην Μπρατισλάβα με αντίπαλο την Σλοβακία.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής/Βοηθοί: Νταμάτο (Ιταλία)/ Ντι Φιόρε (Ιταλία), Ματζιάνι (Ιταλία)

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μαλεζάς (67' λ.τρ. Καραγκούνης), Κατσουράνης, Τζιόλης, Μανιάτης (80' Μήτρογλου), Φορτούνης, Γκέκας (58' Σαλπιγγίδης), Σαμαράς.

Βοσνία/Ερζεγοβίνη (Σούσιτς): Μπέγκοβιτς, Μούιτζα, Βράνιες, Σπάχιτς, Λούλιτς (75' Στεβάνοβιτς), Μισίμοβιτς, Ζαχίροβιτς, Σαλίχοβιτς, Μεντούνιανιν (74' Ιμπρίτσιτς), Τζέκο, Ιμπίσεβιτς.

Κίτρινες κάρτες: Σαμαράς (17', Ελλάδα), Φορτούνης (82', Ελλάδα)-Τζέκο (22', Βοσνία/Ερζεγοβίνη), Βράνιες (73', Βοσνία/Ερζεγοβίνη)

Σκόρερ:-

Τα πλάνα του Σάντος

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την Εθνική μας με το 4-4-2, με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Τοροσίδη (δεξιά), Σπυρόπουλο (αριστερά) και Παπασταθόπουλο-Μαλεζά (κεντρικό αμυντικό δίδυμο).

Στην μεσαία γραμμή τα αμυντικά χαφ ήταν οι Κατσουράνης-Τζόλης, με τον Φορτούνη αριστερά, τον Μανιάτη δεξιά και στην επίθεση οι Γκέκας-Σαμαράς.

Δύο δοκάρια η Εθνική

Η Εθνική μας μπήκε πολύ καλά στο γήπεδο και με την συμπαράσταση 30.000 φιλάθλων προσπάθησε από την αρχή να πετύχει το γκολ.

Μόλις στο 5ο λεπτό η Ελλάδα έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Σαμαράς έκανε την κούρσα από αριστερά, μπήκε στην περιοχή την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στον Γκέκα και αυτός σε κενό τέρμα έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Ο Βόσνιοι απάντησαν τρία λεπτά αργότερα (8') όταν ο Σαλίχοβιτς έκανε το σουτ με τον Καρνέζη να μπλοκάρει την μπάλα.

Μάλιστα στο 25' οι φιλοξενούμενοι έχασαν την μεγαλύτερη τους ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Μισίμοβιτς έκανε το σουτ και ο Μανιάτης πάνω στην γραμμή με κεφαλιά έδιωξε την μπάλα.

Η απάντηση της Εθνικής μας ήρθε στο 34' και ήταν ανάλογη του 5ου λεπτού. Ο Τοροσίδης έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά μπήκε στην περιοχή δοκίμασε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα (40') η Βοσνία έχασε μια ακόμη σημαντική ευκαιρία, όταν ο Λούλιτς έκανε το σουτ με τον Καρνέζη να πέφτει στην αριστερή του γωνία να διώχνει την μπάλα και με δεύτερη προσπάθεια να την μπλοκάρει.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο ήταν χορταστικό σε θέαμα και από τις δύο ομάδες.

Μοιραίος ο Σαλπιγγίδης

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βοσνία ήταν αυτή που μπήκε καλά και στο 49' το σουτ του Τζέκο έφυγε άουτ.

Στην συνέχεια οι δύο ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το γκολ, αλλά έκανα αρκετά λάθη τόσο στον χώρο της μεσαίας γραμμής, όσο και στην τελική προσπάθεια.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά στο 65' ο Φερνάντο Σάντος έκανε αναγκαστική αλλαγή, καθώς τραυματίστηκε ο Μαλεζάς (πιθανόν θλάση) και έτσι μπήκε στο γήπεδο ο Γιώργος Καραγκούνης ο οποίος έγινε ο πρώτος σε συμμετοχές με την Εθνική μας (121).

Έτσι ο Καραγκούνης πήγε στην μεσαία γραμμή και στόπερ δίπλα στον Παπασταθόπουλο πήγε ο Κατσουράνης.

Δέκα λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα η Ελλάδα έχασε μια ακόμη πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Σαλπιγγίδης βγήκε τετ α τετ με τον Μπέγκοβιτς έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε αλλά δεν κατέληξε στα δίχτυα, με τους αμυντικούς της Βοσνίας να προλαβαίνουν να διώχνουν την μπάλα.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η Εθνικής μας πίεσε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι το τελευταίο "σφύριγμα" του διαιτητή ανέδειξε Ελλάδα και Βοσνία/Ερζεγοβίνη ισόπαλες χωρίς τέρματα.
MVP του αγώνα

Ο Γιώργος Σαμαράς είναι δίκαια ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Ήταν πολύ κινητικός, μάρκαρε και από τα δικά του πόδια δημιουργήθηκαν οι κλασσικές ευκαιρίες για την Εθνική μας ομάδα.

Πηγή: sport24.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ