«Τίτλοι τέλους» για Ζησιμάτο και Εικοσιμία μετά από 13 χρόνια

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 14:02

«Τίτλοι τέλους» για Ζησιμάτο και Εικοσιμία μετά από 13 χρόνια

Ο 41χρονος προπονητής αποχώρησε απο την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Λειβαθούς 

 Οι «τίτλοι τέλους» στην μακρόχρονη προπονητική σχέση του Δημήτρη Ζησιμάτου με την ανδρική ομάδα του ΑΟ Εικοσιμίας, έπεσαν.

Ο 41χρονος προπονητής, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα το 2005 και ουσιαστικά την ανέβασε φέτος στο υψηλότερο επίπεδο με την παρθενική της συμμετοχή στην Γ’ Εθνική, αποφάσισε πως θα ήταν καλύτερο να αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας της καρδιάς του, από την οποία ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής και εν συνεχεία ως προπονητής την οδήγησε σε σημαντικές επιτυχίες και την έβαλε στον χάρτη του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Με ανακοίνωσή του στην επίσημη σελίδα της ομάδας στο facebook ο Δημήτρης Ζησιμάτος δηλώνει: 

"Μετά από 13 χρόνια παρουσίας μου στο τοπικό ποδόσφαιρο, ήρθε η ώρα να ολοκληρώσω τον κύκλο μου στην ομάδα του Α. Ο. Εικοσιμίας.

Η επαγγελματική μου ενασχόληση με τις ακαδημίες σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες δεν μου επιτρέπουν να αφοσιωθώ σωματικά και πνευματικά όπως θα ήθελα για τις απαιτήσεις του πρωταθλήματος.

Ευχαριστώ προσωπικά τους προέδρους της ομάδας που συνεργάστηκα, όλα τα μέλη των Δ. Σ., τους παίκτες όλων αυτών των ετών και όλους τους αντιπάλους που πάντα αντιμετώπιζα με μέγιστο σεβασμό.

Ένα συγνώμη σε όσους με κάποιον τρόπο στενοχωρήσα στην διαδρομή μου. Σας ευχαριστώ πολύ.

Με εκτίμηση Δημήτρης Ζησιμάτος"

Με τον Ζησιμάτο στον πάγκο η Εικοσιμία, πραγματοποίησε όλα αυτά τα χρόνια μία αξιοθαύμαστη πορεία στο τοπικό πρωτάθλημα και έγινε μία «δύναμη» για το ποδόσφαιρο της Κεφαλονιάς.

Κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Κεφαλονιάς (2011, 2016, 2018) και ένα Κύπελλο 2012. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Δ’ Εθνική (2011) και στην Γ’ Εθνική (2018).

Παράλληλα, με τον Ζησιμάτο η Εικοσιμία δημιούργησε και πολύ καλές ακαδημίες στο νησί, με αρκετούς νεαρούς παίκτες να έχουν πάρει ήδη προαγωγή σε ομάδες Εθνικών Κατηγοριών ανά την Ελλάδα.

Πλέον ο Ζησιμάτος, θα συνεχίσει την ενασχόληση του με τις ακαδημίες του συλλόγου και θα είναι κοντά στην μοναδική ομάδα που συνδέθηκε μαζί της από το ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας.

Άλλωστε είναι μία σχέση που δεν περιορίζεται μόνο στην τυπική σχέση «ομάδας – προπονητή», αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωσή  είναι κάτι πολύ περισσότερο…

Γιώργος Χαλαβαζής

 


Ετικέτες: