1η ΓΥΡΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: Σπουδαίος αγώνας, σπουδαιότεροι οι δρομείς! (photos + video)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2012 21:47

1η ΓΥΡΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: Σπουδαίος αγώνας, σπουδαιότεροι οι δρομείς! (photos + video)

Ο αγώνας «1η Γύρα Κεφαλονιάς» των 32 χιλιομέτρων από το Αργοστόλι έως το Ληξούρι ήταν σίγουρα σπουδαίος, ωστόσο πιο σπουδαίοι ήταν όλοι οι δρομείς που συμμετείχαν και κατάφεραν να τερματίσουν σε αυτή τη εξαιρετικά δύσκολη, μα συνάμα όμορφη διαδρομή. Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Γιώργος Χαλαβαζής – Χριστίνα Ζησιμάτου, Μάκης Μοσχόπουλος – Μαρία Μουρελάτου

Ήταν ο μεγαλύτερος σε απόσταση αγώνας δρόμου που έχει γίνει ποτές στο νησί και αξίζουν συγχαρητήρια στον Σύλλογο Δρομέων Κεφαλονιάς και την ΚΕΔΗΚΕ που κατάφερε να φέρει εις πέρας άψογα μία τόσο απαιτητική διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν 102 δρομείς και εκτός Ελλάδας (υπήρχαν συμμετοχές από την Ιταλία και την Αγγλία).

Το σίγουρο είναι πως έγινε μια πολύ καλή αρχή στη Γύρα Κεφαλονιάς και σίγουρα θα γίνει θεσμός. Άλλωστε όπως είπε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Κεφαλονιάς Χάρης Πρεντάνος, δεν αποκλείεται του χρόνου να γίνει η αντίθετη διαδρομή.

Πρώτος τερμάτισε ο «πυραυλοκίνητος» Γιάννης Σταματόπουλος, ένας εξαιρετικός δρομέας από την Πάτρα, ο οποίος κατάφερε να πέσει κάτω από τις δυο ώρες, καθώς έκανε χρόνο 1.59.00, ενώ δεύτερος ήταν ο επίσης εξαιρετικός Κεφαλλονίτης δρομέσας Σπύρος Σκαφιδάς. Πρώτη στις γυναίκες ήταν η Βάνια Σαμόλη.
Ηταν ένας άψογα διοργανωμένος αγώνας, με σημαντική συμβολή των Εθελοντών Σαμαρειτών, οι οποίοι με πολυμελή αποστολή, παρείχαν στην αφετηρία, τερματισμό και καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής τις πολύτιμες υπηρεσίες σε όποιον τις χρειαζόταν.

Μεταξύ, άλλων τις απονομές έκαναν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, αλλά και ο αντιδήμαρχος Παλλικής κ. Βαγγέλης Θεοφιλάτος.

Σίγουρα όσοι έτρεξαν το ευχαριστήθηκαν και εμείς τους ευχόμαστε να ξαναδοκιμάσουν και του χρόνου!
Την ψυχαγωγία των θεατών που περίμεναν τους δρομείς στον τερματισμό ανέλαβαν με επιτυχία οι μαζορέτες Dark Angels, αλλά και η νεανική ομάδα χορού από το AJ Dance, ενώ οι ηχητικές εγκαταστάσεις τόσο στην αφετηρία στο Αργοστόλι, όσο και στον τερματισμό στο Ληξούρι είχε αναλάβει ο αεικίνητος Όθωνας Κουταβάς και το «Ηχοθέαμα»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


{phocagallery view=category|categoryid=227|limitstart=0|limitcount=0}