To τμήμα Ιστιοπλοΐας του ΝΟΚΙ ενημερώνει για τις δραστηριότητές του

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 20:27

To τμήμα Ιστιοπλοΐας του ΝΟΚΙ ενημερώνει για τις δραστηριότητές του

Ανακοίνωση απο τον ΝΟΚΙ 

 Επ’ ευκαιρία της κοπής της Πίτας του Τμήματος Ιστιοπλοΐας του ΝΟΚΙ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στα Γραφεία του Ομίλου μας, στο Μαϊστράτο, με την παρουσία των Κυβερνητών και Πληρωμάτων των Σκαφών Ανοιχτής Θάλασσας, των Αθλητριών και Αθλητών της Ιστιοπλοΐας Τριγώνου (σκάφη Optimist & Laser), των Προπονητριών τους και των νεόκοπων Ιστιοπλόων που παρέλαβαν τα Διπλώματά τους, θα θέλαμε να ενημερώσουμε την κοινωνία του Νησιού μας για τις δραστηριότητές μας.

Κατ’ αρχήν ο καινούργιος χρόνος άρχισε αρκετά ελπιδοφόρα. Στο διασυλλογικό αγώνα που έγινε στην Κέρκυρα το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Φεβρουαρίου η αθλήτριά μας Κωνσταντίνα Πολλάτου κατέλαβε τη 1η θέση στην κατηγορία Laser 4.7 κοριτσιών και οι Αθλήτριες Άννα Δημητράτου & Κατερίνα Κουνάδη στην ίδια κατηγορία τις θέσεις 6 & 8 αντίστοιχα.. Σημειωτέον ότι για τις δύο πρώτες Αθλήτριες ήταν ο 2ος μόλις αγώνας σ’ αυτήν την κατηγορία, για δε την τρίτη ο πρώτος.

Στο άμεσο μέλλον πρόκειται να συμμετάσχουμε στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Optimist & Laser και αρχές Απριλίου με δύο Αθλήτριες στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser 4.7. Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Ν.Ο. Αργοστολίου, που, μετά από αίτησή μας, μας παρεχώρησαν τη χρήση ενός σκάφους Laser γι’ αυτούς τους αγώνες.

Όσον αφορά την Ανοιχτή Θάλασσα (ένα από τα ιδρυτικά τμήματα του Ομίλου μας), η κατάσταση είναι ικανοποιητική σχετικά με των αριθμό αγωνιστικών σκαφών (7 – 8), υπάρχει όμως μια σχετική έλλειψη πληρωμάτων, ώστε να επανδρωθούν όλα συγχρόνως. Γι’ αυτό ο όμιλος καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να επικοινωνήσει μαζί μας για να ανακαλύψει τη δυνατότητα που του προσφέρεται να γίνει ιστιοπλόος ή/και κυβερνήτης ιστιοπλοϊκού σκάφους.

Στους στόχους αυτής τη σεζόν είναι οι όσο το δυνατόν περισσότερες συμμετοχές στους αγώνες της περιφέρειάς μας (.Κύπελλο Ένωσης Επτανήσων, Κύπελλο Κεφαλονιάς, Ράλι Ιονίου) , αλλά και η διοργάνωση, σε συνεργασία με το Ράλι Ιονίου, του ‘’Κυπέλλου Χουάν ντε Φούκα’’ στον κόλπο του Λιβαδιού συγχρόνως με την καθιέρωση του Ληξουρίου σαν μόνιμο τόπο τερματισμού του Ράλι. Σ’ αυτό το αρκετά μεγαλεπήβολο σχέδιο έχουμε μέχρι στιγμής την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και ευελπιστούμε στη στήριξη του ΕΒΕΚΙ, της Περιφέρειας& Αντιπεριφέρειας, και κυρίως των φορέων του Ληξουρίου.

Το Δ.Σ. του ΝΟΚΙ

 

 


Ετικέτες: