Γεράσιμος Καλαφάτης: Το δικό μας παιδί που διαπρέπει και στη Θεσσαλονίκη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018 09:40

Γεράσιμος Καλαφάτης: Το δικό μας παιδί που διαπρέπει και στη Θεσσαλονίκη

Ενας πρώην αθλητής του ΑΣΚ, διαπρέπει στην συμπρωτεύουσα 

 Το όνομά του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το κεφαλονίτικο μπάσκετ και τις επιτυχίες του Αθλητικού Συλλόγου Κεφαλονιάς. Ξεχωρίζει για τον δυναμικό του χαρακτήρα μέσα στο παρκέ, την αθλητικότητά του και την έφεση στο μακρινό σουτ. Ο λόγος για τον Γεράσιμο Καλαφάτη που από τη Κεφαλονιά κάνει το όνομά του γνωστό και στη Θεσσαλονίκη.

Η αγάπη και η λατρεία που τρέφει για το μπάσκετ τον έκαναν από μικρή ηλικία να ενταχθεί στις ακαδημίες του Α.Σ.Κ. Εκεί χρόνο με τον χρόνο ξεχώριζε σε όλες τις «μικρές» κατηγορίες (παμπαίδες-παιδικό-εφηβικό) καθώς και στο αντρικό τμήμα του Α.Σ.Κ. Αγωνίζεται και σαν γκαρντ και σαν φόργουορντ, 2 από τις πιο επιθετικές θέσεις στο μπάσκετ. Το επιθετικό του ταλέντο μαρτυρείται από τους μέσους όρους του κάθε χρονιά σε όλα τα τμήματα του Α.Σ.Κ. Στο παιδοεφηβικό είχε 15 πόντους μ.ο με τη χρονιά 2012-2013 να είναι η πιο παραγωγική αγγίζοντας του 32 πόντους μ.ο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν μέλος της χρυσής γενιάς του παιδικού τη χρονιά 2010-2011 κατακτώντας με την ομάδα του Α.Σ.Κ την τρίτη θέση στο final six.

Στο αντρικό τμήμα οι μέσοι όροι του έφταναν τους 10-11 πόντους συμβάλλοντας τα μέγιστα στις διακρίσεις της ομάδας του Α.Σ.Κ όπως είναι τα πρωταθλήματα τις σεζόν 2013-2014 και 2014-2015 Β΄και Α2 ΕΣΚΑΗ αντίστοιχα. Αξιομνημόνευτη στιγμή από τη θητεία του στην ομάδα της Κεφαλονιάς, είναι η παρούσια του στο παρκέ πλάι στον καλύτερο μπασκετμπολίστα που έχει βγάλει το νησί, τον Αλέξη Παπαδάτο. Μάλιστα στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του, ο Αλέξης Παπαδάτος σημείωσε 32 πόντους με 7 τρίποντα με τον νεαρό τότε Καλαφάτη να πετυχαίνει 11 πόντους με τρία τρίποντα σε ματς που θα υμνεί για καιρό.

26241379 1551273098259720 2008280689 n

Λόγω σπουδών αποχώρησε από τον Α.Σ.Κ και συνεχίζει τη πορεία του λίγο πιο βόρεια, στη Θεσσαλονίκη. Αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β΄ΕΚΑΣΘ με τη φανέλα του Αγίου Νικολάου Καλαμαριάς, όπου πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις με μέσο όρο τους 15 πόντους ανά παιχνίδι. Επίσης, ο Γεράσιμος είναι μέλος της πανεπιστημιακής ομάδας του ΤΕΦΑΑ όπου τη περσινή σεζόν έφτασε στο final four που διεξείχθει στο Nick Gallis Hall. Κάτι ανάλογο περιμένουμε και φέτος αφού η ομάδα του ΤΕΦΑΑ είναι ένα εκ των φαβορί για την κατάκτηση του πανεπιστημιακού πρωταθλήματος.

Με τις περσινές και φετινές του εμφανίσεις, ο Γεράσιμος Καλαφάτης έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον από ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών στο εγχώριο πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης. Ευχή όλων είναι να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται!

 




00 inkefalonia general ad 300X250