Ευχαριστήρια 6ης γύρας - Ανακοίνωση ημερομηνιών Σουλάτσο στο Κρανηπάτι

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 15:01

Ευχαριστήρια 6ης γύρας - Ανακοίνωση ημερομηνιών Σουλάτσο στο Κρανηπάτι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6Η ΓΥΡΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Oλοκληρώθηκε την Κυριακή η 6η γύρα για 2η φορά ανάποδα, με εξαιρετική επιτυχία, αφού στάθηκε επάξια απέναντι σε μεγάλης εμβέλειας διοργανώσεις που διεξήχθησαν την ίδια μέρα, μεταξύ των οποίων το rungreece στην Πάτρα καθώς και το trail της Λευκάδας.

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούσαμε πλέον να αποφύγουμε τον ανταγωνισμό. Λόγω της ραγδαίας αύξησης του δρομικού κινήματος πλέον σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο διεξάγονται σημαντικοί αγώνες και ειδικά στο χερσαίο τμήμα της χώρας, που θεωρείται κατά κράτος προτιμητέο για τους εκτός νησιού αθλητές λόγω της ευκολότερης, συντομότερης και οικονομικότερης δια ξηράς πρόσβασης.

Η ημερομηνία δε κατά την οποία συντελείται ο αγώνας, ορίζεται πάντα σε σχέση με την αντίστοιχη του Μαραθωνίου Αθηνών. Τα 33 κμ αποτελούν , άριστη προπονητικά απόσταση για τους αθλητές που συμμετέχουν στα 42 κάτι κμ της κλασσικής μαραθώνιας διαδρομής.

Οι εβδομήντα κάτι, δρομείς των αγωνισμάτων της γύρας συνιστούν ένα ουσιαστικό επίτευγμα για το νησί συνυπολογίζοντας και την δυσκολία του εγχειρήματος, το οποίο, δεν μπορεί να υποδεχθεί μη έμπειρους ή ανεπαρκώς προετοιμασμένους δρομείς όπως τα άλλα δρομικά γεγονότα.
Όπως και τα προηγούμενα έτη, δρομείς και εθελοντές έδωσαν την ψυχή τους στηρίζοντας την πρωτοβουλία μας με τον ζήλο, τον ενθουσιασμό και την προσπάθειά τους, σε όλο της το μεγαλείο, κάθε στιγμή.

Πενήντα περίπου εθελοντές , έτρεξαν το δικό τους long run για την υλοποίηση της διοργάνωσης, τρεις στο Ληξούρι, είκοσι στους σταθμούς, ο οδηγός του λεωφορείου , «η σκούπα» μας, η γιατρός, δέκα χορεύτριες, μία εκφωνήτρια, 4εις στην πλατεία, ένας ιδιωτική ασφάλεια, 3εις της τροχαίας, 3εις του λιμενικού, ένας ποδηλάτης, ένας συνοδός και ερασιτέχνης φωτογράφος grande (ξέρει αυτός) ….και την προηγούμενη 3εις για μεταφορές , τρεις για την σήμανση, 4εις για τους αριθμούς και πάει λέγοντας.

Αυτοί μαζί με τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικών Ενημέρωσης που πριν , κατά την διάρκεια και μετά, στηρίζουν επί της ουσίας την προσπάθειά μας, αποτελούν το κεφάλαιο της διοργάνωσής μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους χορηγούς, οι οποίοι στέκονται δίπλα μας με χαρά και θετική διάθεση πάντα σε όλα τα γεγονότα που υλοποιούμε. Εξαιρετικές ευχαριστίες στα ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς και τον φίλο και δρομέα Βαγγέλη Βολταίρα, που συχνά αποτελεί τον «από μηχανής θεός», αρωγό στα δύσκολα, στις προσπάθειές μας.

Ευχαριστούμε λοιπόν όλους που προσέφεραν αγόγγυστα για την ολοκλήρωση ενός επίπονου αγώνα και ήταν οι:

ΟΙ συνδιοργανωτές μας η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ που αναμφίβολα χωρίς την οικονομική της στήριξη θα υπήρχε σοβαρό κώλυμα στην υλοποίηση της διοργάνωσης και τον Αντιπεριφερειαρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα για όλη την προθυμία και την εμπιστοσύνη που μας έδειξε.

Η ΚΕΔΗΚΕ και ο Άγγελος Κωσταντάκης που ικανοποίησε όλα μας τα αιτήματα και κάνει ότι μπορεί για να συνεισφέρει στην προσπάθειά μας αλλά και ο Γιώργος Κατσιβέλης που είναι πάντα χαμογελαστός και συνεργάσιμος.

Το λιμεναρχείο Αργοστολίου που αμέσως επιλήφθηκε των τροχιακών ρυθμίσεων της παραλιακής λεωφόρου και δει με εξαιρετική προθυμία ξεπερνώντας το στείρο επαγγελματικό καθήκον και ειδικά την κα Κολοβού, η οποία πάντα διαχειρίζεται τα αιτήματά μας με φωτεινό χαμόγελο και προθυμία.

Η Αστυνομική Δ/νση και ειδικά η Τροχαία που φέτος έδωσε ένα εξαιρετικά δυναμικό παρόν, με ιδιαίτερο ζήλο και ουσιαστική εποπτεία.

Ο Παναγής Βεργωτής που με χαρά βοηθά προσφέροντας χώρο διαμονής σε κάποιους δρομείς πάντα.
Ο Παναγής Βλάχος που ξεπερνώντας τα στείρα υπηρεσιακά καθήκοντα στέκεται δίπλα μας, μεταφέροντας τους δρομείς.

Ο αξιόλογος δρομέας Chris Phillips και ιδρυτικό μέλος μας, μαζί με την ομάδα των άγγλων φίλων του νησιού υποστήριξαν επτά από τους 9 σταθμούς υδροδοσίας και τροφοδοσίας , όπως άλλωστε κάνουν κάθε χρόνο με χαρακτηριστική συνέπεια και μεράκι.

Η Ελίνα Μεσολωρα, νέο, φιλότιμο, κορίτσι δεκτικό σε προσκλήσεις-προκλήσεις που ανέλαβε την γενική εποπτεία και τον συντονισμό της διοργάνωσης, κολυμπώντας κυριολεκτικά στα βαθιά καθώς ουδέποτε στο παρελθόν είχε λάβει ανάλογη αγωνιστική ευθύνη και δει ενός τέτοιου μεγέθους εγχειρήματος αλλά και δεν έχει ακόμη ενταχθεί καν στο δρομικό κίνημα.

Η Μικρή Χαραννούλα και ο μεγαλύτερος Αλέξανδρος για την ουσιαστική τους βοήθεια.
Η Μπέτυ Κόρμαλη και τα δροσερά κορίτσια της, που στόλισαν τον τερματισμό προσφέροντας ανάσα δροσιάς στους αθλητές και χόρεψαν υπέροχα. Τους ευχόμαστε Καλή αρχή.

Ο αγαπημένος μας και εξαιρετικά δοτικός Παναγής Ατσάρος και όλα τα μέλη του Πολιτιστικού Εξωραιστικού Συλλόγου «ΗΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ» που επιμελήθηκαν δύο σταθμούς και τον τερματισμό στα δέκα χιλιόμετρα.

Ο Μάκης Λαμπίρης, που υποστήριξε τον αγώνα τόσο φωτογραφικά όσο και ως συνοδός.
Ο Ανδρέας Καλογηράτος, δρομέας -ποδηλάτης που συνόδευσε τους αθλητές.

Ο Διονύσης Σταθάτος και η S4S SECURITY, που πάντα ανταποκρίνεται στο κάλεσμά μας με ευγένεια και χαρά.
Ο Μπενάτος Γιώργος, που αφού πρώτευσε στο δεκάρι ανέλαβε και την φροντίδα της αφαίρεσης των τσιπ και της διανομής των μεταλλίων στους συναθλητές του της αυτής απόστασης.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος και η Volkswagen. Ένας εξαιρετικός άνθρωπος που εκπροσωπεί μία εταιρεία με κοινωνικό πρόσωπο, δεκτική σε πρωτοβουλίες που υπηρετούν το σύνολο.

Ο Διονύσης Μεταξάς και Ο Φούρνος του Καλούρη στα Βλαχάτα, μία επιχείρηση που αποκτησε όνομα και αξία από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους που αντιμετωπίζει επί χρόνια με σεβασμό και χαμόγελο τους πελάτες.

Ο Ορέστης Κουλουμπής που για πλέον των 4 ωρών ακολουθούσε υπομονετικά τους δρομείς στα μετόπισθεν.

Ο Μάκης Κουλουμπής , που επιμελήθηκε άψογα, το τμήμα της διοργάνωσης στην πλατεία.

Ο Κώστας Κούρος φίλος –δρομέας, μέλος του ΔΣ που από άλλη θέση ευθύνης αυτήν την φορά υποστήριξε εξαιρετικά τον αγώνα..

Η Κατερίνα Φωκά , αντιπρόεδρο του συλλόγου για την τακτοποίηση της διαμονής των δρομέων και το εξαιρετικό καλωσόρισμα –παρουσίαση των δρομέων αλλά και την εμπειρία και τις γνώσεις που προσφέρει στους νεότερους «οργανωτές» αγώνων.

Ο Παρίσης Κουλουμπής και την ομάδα του για την εξαιρετικά επιμελημένη η σήμανσή του, όπως άλλωστε και κάθε εργασία που επιλαμβάνεται αλλά και την γενικότερη στήριξή του σε όλα τα αγωνιστικά μας δρώμενα, την συνδρομή του, στις διανομές της τροφοδοσίας, καθώς και όλα όσα έχει έως τώρα προσφέρει.

Τα MME εντός και εκτός νησιού που βομβαρδίζονται κυριολεκτικά από τις ανακοινώσεις και τις δημοσιεύσεις μας και όμως επιμένουν να μας στηρίζουν τόσο έντυπα και ηλεκτρονικά όσο και δια ζώσης και δημοσιεύουν, δημοσιεύουν και ξαναδημοσιεύουν αδιαμαρτύρητα τα πολλά , πραγματικά πάρα πολλά που αφορούν τους αγώνες στο νησί μας.

Τους χορηγούς μας τις εταιρείες KEFALONIANLINES, IONIANSEA FERRIES-Κοινοπραξία Ταξιάρχες, την WESTFERRY F/B Captain Aristidis, την IONION PELAGOS LINES, τα ΚΤΕΛ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ για τις διευκολύνσεις στις διακινήσεις και ειδικά τον κο Βασιλαρά και τον κο Λιάτο , τον κο Κατσαιτη και τον κο Κακουράτο προσωπικά….Είναι πραγματικά συγκινητική η στήριξή τους.

Την καφετέρια LE SAPIN NOIR και τα θετικά ευχάριστα νέα παιδιά και αθλητές οι ίδιοι στο παρελθόν Αλυσσανδράτο και Πανατζάτο, πάντα πρόθυμοι και δίπλα μας στις αθλητικές πρωτοβουλίες .

Το ξενοδοχείο Mirabel, που μας διέθεσε πρόθυμα τον χώρο για το πάστα πάρτι.

Τα ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς και τον φίλο και δρομέα Βαγγέλη Βολταίρα, που ακόμη και την τελευταία στιγμή έσπευσαν να σταθούν πλάι μας όπως κάθε άλλη φορά.

Την Γιατρό του αγώνα κα Μαρτσέλα Βολεάσκι, που συμμετείχε με ιδιαίτερη προθυμία από πολύ νωρίς το πρωί έως και τον τελευταίο τερματισμό, αποδεικνύοντας την ανθρώπινη, ανιδιοτελή πλευρά, των λειτουργών του Ιπποκράτη.

Τους αθλητές μας, είτε από το νησί είτε από άλλα μέρη της Ελλάδος που ήρθαν να συμμετέχουν μαζί μας και περισσότερο εκείνους που αν και απαίδευτοι σε μεγάλες διαδρομές δεν δίστασαν να το τολμήσουν παλεύοντας μέχρι τέλους να τερματίσουν.

Τον σύλλογο ΑΡΚ –Ντόρις που έρχεται παγίως με τα «δίποδα» αλλά και τα «τετράποδα» μέλη του, στους αγώνες αποδεικνύοντας ότι η καρδιά, το συναίσθημα μοιράζεται πλούσια, ισόρροπα, χωρίς διακρίσεις, μεταξύ των ειδών.

Όλους εσάς που ήρθατε, χειροκροτήσατε, χαμογελάσατε σε όσους ολοκλήρωσαν αυτήν την πραγματικά απαιτητική διαδρομή, προσφέροντας στους δρομείς αυτό που πραγματικά έχουν ανάγκη, την αναγνώριση και την ζεστασιά σας.

Και πάλι σας ευχαριστούμε όλους. Η επόμενη γύρα ορίζεται ΤΙΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, «αντίστροφα» από την γνώριμη παλαιά διαδρομή που ξεκινά από το Αργοστόλι και τερματίζει Ληξούρι.

Η απόφαση ήταν να διενεργείται εναλλάξ , με εξαίρεση φέτος που επαναλάβαμε την περσινή φορά διαδρομή λόγω της νέας πλατείας.
Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο «Σουλάτσο στο Κρανηπάτι» τις 26/11/2017, με νέα διαδρομή 5κμ και την παλαιά των 20κμ.

Εκ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ




00 inkefalonia general ad 300X250