Χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Κωφών ο Αλέξανδρος Παπαδάτος

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017 10:58

Χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Κωφών ο Αλέξανδρος Παπαδάτος

Μεγάλες στιγμές για τον ελληνικό αθλητισμό. Ο Αλέξανδρος Παπαδάτος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ελληνορωμαϊκή πάλη (130κ.),

 Ο Έλληνας γίγαντας Αλέξανδρος Παπαδάτος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Κωφών, που διεξάγεται στην Τουρκία. Ο πρωταθλητής μας έβγαλε πάθος, καρδιά, ψυχραιμία και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κάνοντας υπερήφανους όλους τους Έλληνες.

Στον τελικό της ελληνορωμαϊκής πάλης, στην κατηγορία των 130 κιλών, ο αθλητής του συλλόγου Λεωντίδες Άνω Λιοσίων νίκησε τον Ρώσο Evgeny Zheltukhin με 4-1, σε έναν συγκλονιστικό αγώνα. Στα ημιτελικά είχε αποκλείσει με 1-0 τον Τούρκο Cemil Simsek Oguzhan, μπροστά σε ένα φανατισμένο κοινό.

Νωρίτερα ο Παπαδάτος είχε πετάξει εκτός συνέχειας τον πρωταθλητή του Καζακστάν το 2016, Khairatkhaan Shonku, ένα σπουδαίο παλαιστή. Ο προπονητής του Παπαδάτου, Νίκος Αποστόλου, σε πελάτη ευτυχίας, ανέφερε για τη σπουδαία στιγμή:

"Η ελληνική σημαία στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Ο Αλέξανδρος Παπαδάτος κέρδισε τον Ρώσο πρωταθλητή και είναι χρυσός Ολυμπιονίκης. Οι κόποι και ο αγώνας μας δικαιώνονται. Το μετάλλιο αυτό το αφιερώνουμε σε όλους τους Έλληνες που αγωνίζονται και αυτοί σε δύσκολους καιρούς για την πατρίδα μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους αυτούς που είναι δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια, που μας αγαπάνε και μας σέβονται".

 

 



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ