ΟΥΕΦΑ: έπεσε βαρύς ο πέλεκυς για τον ΠΑΟΚ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 13:57

ΟΥΕΦΑ: έπεσε βαρύς ο πέλεκυς για τον ΠΑΟΚ

Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο για τον ΠΑΟΚ καθώς η UEFA αποφάσισε να τιμωρήσει τον «Δικέφαλο» με αποκλεισμό ενός χρόνου από ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τριετή αναστολή, τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο 150.000 ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου δέχθηκε ουσιαστικά την αυστηρή ποινή που είχε προτείνει ο αρμόδιος Εισηγητής της UEFA, Ζαν Σαμουέλ Λεουμπά για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη στο γήπεδο της Τούμπας στο πρώτο ματς του ΠΑΟΚ με την Ραπίντ Βιέννης για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι άνθρωποι του «Δικεφάλου» μελετούν την περίπτωση να κάνουν έφεση, καθώς τους προβληματίζει το γεγονός ότι η UEFA δεν δέχθηκε καν να ακούσει την απολογία τους και υπάρχει ο φόβος ότι με την έφεση θα επέλθει αυστηρότερη ποινή.

Εάν αποφασίσουν να υποβάλουν έφεση, αυτό πρέπει να γίνει εντός τριών ημερών και στην εκδίκαση στην αρμόδια επιτροπή θα μπορούν να παραστούν εκπρόσωποι της ΠΑΕ και να καταθέσουν τις θέσεις τους.

Εκτιμάται πως με την παραπάνω ποινή η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα έχει οικονομική ζημία ενός εκατομμυρίου ευρώ άμεσα, πέραν των αγωνιστικών επιπτώσεων.

ΤΟ ΒΗΜΑ