Συνελήφθη κοιμώμενος ο Παναθηναϊκός, 2-0 από τη Μάλαγα

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012 00:10

Συνελήφθη κοιμώμενος ο Παναθηναϊκός, 2-0 από τη Μάλαγα

Έπειτα από ένα τραγικό πρώτο ημίχρονο στο οποίο δέχθηκε δύο γκολ και θα μπορούσε να είχε δεχθεί άλλα τόσα, ο Παναθηναϊκός «ξύπνησε», πίεσε τη Μάλαγα, αλλά Φορναρόλι, Μαυρίας και Τοτσέ δεν αξιοποίησαν καμία από τις κλασικές ευκαιρίες που τούς παρουσιάστηκαν και οι «πράσινοι» έφυγαν ηττημένοι από το «Ροσαλέδα» (2-0). Ελπίδες ανατροπής υπάρχουν ενόψει του επαναληπτικού της ερχόμενης Τρίτης, αρκεί ο Panathinaikos να παρουσιαστεί στο γήπεδο για 90' και όχι για 45'...

Αποδείχθηκε ότι παρά τις απώλειες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, η Μάλαγα δεν τερμάτισε τυχαία στην 4η θέση της Πριμέρα Ντιβισιόν. Μια ομάδα γρήγορη, με πολύ ποιοτικούς παίκτες από τη μέση και μπροστά, δύο αξιόλογους αμυντικούς χαφ (Τουλαλάν και Μαρέσκα) και έναν εξαιρετικό στόπερ (Ντεμικέλις), η άπειρη αντίπαλος του Παναθηναϊκού εκμεταλλεύτηκε το τραγικό πρώτο ημίχρονο του συγκροτήματος του Φερέιρα και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Ο πολύ κακός Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου μεταμορφώθηκε στο δεύτερο σε φυσιολογική, κοντρολαρισμένη και επικίνδυνη ομάδα, ωστόσο σπατάλησε απίστευτες ευκαιρίες για να μειώσει και να αλλάξει τις ισορροπίες ενόψει της ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Όαση ο Σισοκό, καλός ο Χριστοδουλόπουλος που δεν ξεκίνησε, αλλά μπήκε άρον άρον στο ματς πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος στη θέση του κακού απόψε, Ζέκα.

Και πάλι καλά...

Από τη μία το νωθρό ξεκίνημα του «τριφυλλιού», από την άλλη το εκρηκτικό «μπάσιμο» των Ισπανών στο ματς και η πίεσή τους από πολύ ψηλά, δεν ήθελε και πολύ να συμβεί αυτό που απευχόταν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Η Μάλαγα έκλεισε τον Παναθηναϊκό στα καρέ του και στο πρώτο τέταρτο δεν του επέτρεψε να κρατήσει τη μπάλα στην κατοχή του πάνω από πέντε δευτερόλεπτα.

Λογικό κι επόμενο να βρει κάποια στιγμή και δίχτυα. Μόνο που αντί αυτό να συμβεί σε μια από τις πολλές οργανωμένες επιθέσεις της, ήρθε από στημένη φάση και με την «πράσινη» άμυνα να συλλαμβάνεται στον ύπνο. Το κακό φαινόταν ότι θα γίνει, βέβαια, αλλά το πρώτο τέρμα της ομάδας του Πελεγκρίνι μπορούσε να αποφευχθεί, καθώς έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Χοακίν, ο Ουέλινγκτον έκανε με χαρακτηριστική άνεση κεφαλιά-πάσα στον Ντεμικέλις και αυτός ακόμα πιο άνετα πλάσαρε τον Καρνέζη από το ύψος της μικρής περιοχής.

Έπειτα από το λογικό σάστισμα, οι «πράσινοι» κατάφεραν για περίπου δέκα λεπτά να ισορροπήσουν κάπως την κατάσταση ή για να είμαστε και πιο ακριβείς, να κουβαλήσουν λίγο τη μπάλα. Μόνο που σε δυο-τρεις περιπτώσεις που βγήκαν με αξιώσεις στην κόντρα, οι επιλογές των Ζέκα και Μαυρία ήταν κάκιστες με αποτέλεσμα να χαθεί η δυνατότητα απειλής. Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά η άμυνα των γηπεδούχων φαινόταν ότι έχει κενά.

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού δεν κράτησε πολύ. Από το 30' και έπειτα, η Μάλαγα ανέβασε και πάλι στροφές και με τους Μαρέσκα και Τουλαλάν να κυριαρχούν στον άξονα και τους Ίσκο και Ελισέου να δημιουργούν πολλά προβλήματα στην άμυνα της ελληνικής ομάδας, ο Καρνέζης άρχισε να νιώθει και πάλι ανασφάλεια. Με τη συμπλήρωση του 34', η ισπανική ομάδα διεύρυνε το προβάδισμά της, αυτή τη φορά λόγω της πολύ καλά εκτελεσμένης επίθεσής της, αλλά και της νέας αδράνειας των αμυντικών του Παναθηναϊκού. Από γλυκιά σέντρα του Ίσκο, ο Ελισέου βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0. Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι την ανάπαυλα, η Μάλαγα δημιούργησε ευκαιρίες και για τρίτο γκολ, χωρίς ωστόσο να το πετύχει, μια και ο Καρνέζης αντέδρασε σωστά όποτε χρειάστηκε και ειδικά σε ένα σουτ του Μαρέσκα στο 46'.

Πολύ ανεβασμένος, πλην όμως και πολύ σπάταλος

Δεν άλλαξαν και πολλά στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου. Η βασική διαφορά ήταν ότι η Μάλαγα σταμάτησε να πιέζει από πολύ ψηλά τον Παναθηναϊκό, τού έδωσε χώρους και κλέβοντας τη μπάλα έβγαινε απειλητικά στην κόντρα. Το ευχάριστο είναι ότι στο εφιαλτικό για το «τριφύλλι» δεκάλεπτο (47'-57'), οι Ισπανοί απέτυχαν να σκοράρουν. Το δυσάρεστο, ότι στο 47', πριν δηλαδή το ξέσπασμα των γηπεδούχων, ο Κατσουράνης δεν πρόλαβε για λίγο τη μπάλα σε προβολή που επιχείρησε και πολύ περισσότερο, ότι στο πολύ καλό διάστημα του (που ήρθε ως αποτέλεσμα της δραστηριότητας των Χριστοδουλόπουλου και Σισοκό και της ανόδου του Κατσουράνη), έχασε μεγάλες ευκαιρίες να μειώσει και να αυξήσει τις ελπίδες ενόψει της ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Μέσα σε μόλις ένα λεπτό, ο μεν Φορναρόλι είδε το πλασέ του να κοντράρεται από τον Ντεμικέλις και τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Καμπαγιέρο (εξαιρετική κάθετη από τον Κατσουράνη), ο δε Μαυρίας το σουτ του να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο νεαρός χαφ σπατάλησε μια πολύ καλη΄ευκαιρία, καθώς ο Σισοκό έκανε... παπάδες από δεξιά και τον έβγαλε μόνο στο ύψος του πέναλτι. Ο Παναθηναϊκός πήρε τα πάνω του έπειτα από αυτές τις επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ και άρχισε να εντείνει την προσπάθεια να μπει ξανά στο κόλπο.

Το τρίτο «αχ» στον πάγκο ακούστηκε μέχρι την Αθήνα. Ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού, Σισοκό, έβγαλε τον Τοτσέ φάτσα με τον Καμπαγιέρο. Ο Ισπανός έκανε ωραίο κοντρόλ, γύρισε επίσης ωραία το σώμα του, αλλά για έναν... περίεργο λόγο επέλεξε να πλασάρει κάτω από τα πόδια του αντίπαλου γκολκίπερ, ο οποίος κατάφερε τελικά να τον νικήσει.

Το έργο της ελληνικής ομάδας έγινε πολύ δύσκολο, ωστόσο η Μάλαγα έχει αδυναμίες στην άμυνα. Κι αν την ερχόμενη Τρίτη, ο Παναθηναϊκός δεν μπει τόσο ψαρωμένος και ανοργάνωτος στο ματς, μπορεί να κάνει την ανατροπή. Το μεγάλο στοίχημα, βέβαια, είναι να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, κάτι που δεν θα είναι εύκολο δεδομένης της εικόνας που έδειξαν απόψε οι Ισπανοί. Ο Panathinaikos, πάντως, μπορεί...

Πηγή: onsports.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250