Κόντρα στη Μάλαγα ο Παναθηναϊκός!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012 13:44

Κόντρα στη Μάλαγα ο Παναθηναϊκός!

Το εμπόδιο της Μάλαγα θα κληθεί να ξεπεράσει ο Παναθηναϊκός για να βρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην Ανδαλουσία το πρώτο ματς (21/22 Αυγούστου), στο ΟΑΚΑ η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα. Το προφίλ της ισπανικής ομάδας. Ένας σαφώς ανώτερο εμπόδιο από αυτό της Μάδεργουελ θα κληθεί να ξεπεράσει ο Παναθηναϊκός για να βρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και να γεμίσει τα ταμεία του.

Οι "πράσινοι" κληρώθηκαν με την ισπανική Μάλαγα και θα δώσουν το πρώτο ματς στην Ανδαλουσία (21/22 Αυγούστου), ενώ η ρεβάνς θα γίνει στην Αθήνα μία εβδομάδα αργότερα.

Η Μάλαγα είχε αντιμετωπίσει την ΑΕΚ τη σεζόν 2002/03 στη φάση των «16» του Κυπέλλου UEFA, με τους Ισπανούς να παίρνουν την πρόκριση με νίκη στην Αθήνα (0-0, 0-1). Από εκείνη τη σεζόν δεν είχε αγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη. Την περασμένη Τρίτη αντιμετώπισε σε φιλικό τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» (3-3).

Αξίζει να σημειωθεί πως Ζεσουάλδο Φερέιρα και Κουίνσι έχουν περάσει από τη Μάλαγα προ διετίας.

Το προφίλ της Μάλαγα

Η Μάλαγα μπορεί λόγω των τεράστιων οικονομικών της προβλημάτων να πουλάει το ένα της αστέρι μετά το άλλο, δεν παύει όμως να αποτελεί μια ισπανική ομάδα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι Ανδαλουσιανοί με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι στον πάγκο τους πέρυσι κατάφεραν να βγουν τέταρτοι στην Primera Division και να πρωταγωνιστήσουν. Αυτό διότι πριν από δύο χρόνια ο σύλλογος πέρασε στα χέρια του Σεΐχη Αλ Τανί, μέλους της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ ο οποίος έδωσε πακτωλό εκατομμυρίων για να φέρει στο «Ροσαλέδα» μεγάλα ονόματα.

Όμως ο δουλειές του Σεϊχη έπεσαν έξω με αποτέλεσμα πλέον η Μάλαγα να έχει τεράστια χρέη. Οι Ρόντον, Φαν Νίστελροϊ, Καθόρλα και Ματάισεν είχαν απευθυνθεί στην AFE, καθώς τους οφείλεται το 40% των μισθών της περασμένης σεζόν. Οι τρεις πρώτοι αποτελούν ήδη παρελθόν, ενώ και ο τέταρτος ετοιμάζει... βαλίτσες! «Ξένο σώμα» θεωρείται και ο παλιός παίκτης του Ολυμπιακού, Έντσο Μαρέσκα, ο οποίος οδεύει προς την Σαμπντόρια, ενώ είναι πιθανό να αποχωρήσουν και ο Τουλαλάν με τον Χοακίν. Αβέβαιο είναι και το μέλλον του Πελεγκρίνι στον πάγκο.

Το μεταγραφικό πάρε-δώσε

ΠΗΡΕ
-
ΕΔΩΣΕ
Καθόρλα (Αρσεναλ, 18 εκατ.), Ροντόν (Ρουμπίν, 9 εκατ.), Τσάβι Τόρες (Λεβάντε, 300 χιλ.), Ελντερ Ροζάριο (Πονφεραντίνα, ελ.), Ρουμπέν (Ράγιο Βαγεκάνο, δαν.), Σάντρο Σίλβα (Κρουζέιρο, δαν.), Ιβάν Γκονθάλεθ (Ρεάλ), Εντίνιο (Ακαντέμικα), Φαν Νίστελροϊ (αποσύρθηκε)

Τίτλοι: -
Γήπεδο: «Ροσαλέδα» (28.963)
Ετος Ιδρυσης: 1948

Η κλήρωση των πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ:

Γύρος μη πρωταθλητών

Μπράγκα-Ουντινέζε
Σπαρτάκ Μόσχας-Φενέρμπαχτσε
Μάλαγα-Παναθηναϊκός
Γκλάντμπαχ-Ντιναμό Κιέβου
Λιλ-Κοπεγχάγη

Γύρος πρωταθλητών

Βασιλεία-Κλουζ
Χέλσινγκμποργκ-Σέλτικ
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Ιρόνι Κιριάτ Σμόνα
ΑΕΛ-Άντερλεχτ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Μάριμπορ

Πηγή: newsit.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ